ložisko převodovky
ložisko převodovky
Mám toyota avensis 1,8 r.v. 2004 a začalo mi hučet ložisko převodovky,alespon mi tak bylo řečeno.Chtěl jsem se zeptat,zdali již někdo nechával opravovat a kolik byla cena.Sám si na převodovku netroufnu a do servisu Toyoty se mi moc nechce.Poraďte kam s tím.Díky Ježurda
-
- Věčnej rejpal
Re: ložisko převodovky
Zdar, jak se Ti to projevuje ? Můžeš to stručně popsat, kdy a za jakých podmínek to hučí ?[
quote="Ježurda"]Mám toyota avensis 1,8 r.v. 2004 a začalo mi hučet ložisko převodovky,alespon mi tak bylo řečeno.Chtěl jsem se zeptat,zdali již někdo nechával opravovat a kolik byla cena.Sám si na převodovku netroufnu a do servisu Toyoty se mi moc nechce.Poraďte kam s tím.Díky Ježurda[/quote]
quote="Ježurda"]Mám toyota avensis 1,8 r.v. 2004 a začalo mi hučet ložisko převodovky,alespon mi tak bylo řečeno.Chtěl jsem se zeptat,zdali již někdo nechával opravovat a kolik byla cena.Sám si na převodovku netroufnu a do servisu Toyoty se mi moc nechce.Poraďte kam s tím.Díky Ježurda[/quote]
Toyota Avensis 1,8 VVti kombi, 95 kW, r.v. 2006
Tak začalo to hučet asi před měsícem,ale jen když nebyla sešlápnuta spojka,jakmile jsem ji sešlápl,šel motor úplně potichu.Nyní se mi zdálo,že hučí trochu více,tak jsem vyměnil olej v převodovce,ale ten starý byl úplně čistý a i zvuk potom zůstal stejný.Je to slyšet i při zařazené rychlosti v tahu,jakmile jedu setrvačností,zdá se mi,že tolik nehučí...
- Pavo.B.
- Věčnej rejpal
repase prevodovek jsou draha vec, pokud nejde treba jen o jedno lozisko, hucet muze i diferak, me to u celici hucelo taky , kdyz jsem spojku vyslapl prestalo to ( me navic vypadavala 4 rychlost, ted jsem dal jinou prevodovku tak uvidim jak ted )
spojkove lozisko bych nerekl ze to je , kdyz je v zaberu jen pri zmacknuti a pritom to zrovna nedela
spojkove lozisko bych nerekl ze to je , kdyz je v zaberu jen pri zmacknuti a pritom to zrovna nedela
Altezza Gita (Lexus IS200 Sportcross)
ex CELICA AT180 "The Widowmaker"
ex CELICA AT180 "The Widowmaker"
Já teda doufám,že to bude jen to ložisko,zítra jedu za jedním borcem,kterej se zabývá převodovkami,tak jsem zvědav,jestli bude schopen diagnostikovat jen podle zvuku.Do telefonu říkal,že by to to ložisko mohlo být.Nechám se překvapit.Ale určitě mě nemine rozebrání převodovky,kdy se zjistí opravdový stav.Tak dám vědět.
- radys03
- Věčnej rejpal
podobný problém na corolle... na volnoběh hučelo, šustilo... vyměna spojky to vyřešila. Ale v tahu mi to pořád "chrastí"... V podezření je špatná převodovka. Zítra jde auto na operační stůl. Pak dám vědět jestli to přestalo....
aktuálně
Auris E18 TS - 1.6 valvematic
Corolla E11 4E-FE LPG
Peugeot 307 SW 1.6 LPG
Renault Trafic 1.9dci
EX - corsa B 1.2 33kW
EX - Avensis 2.0 VVT-i
EX - corolla E10 4A-FE
Ex - favorit 135L LPG
Corolla E11 4E-FE LPG
Peugeot 307 SW 1.6 LPG
Renault Trafic 1.9dci
EX - corsa B 1.2 33kW

EX - Avensis 2.0 VVT-i
EX - corolla E10 4A-FE
Ex - favorit 135L LPG
-
- Věčnej rejpal
Zdar, tak mám podobný "problém". V tahu od spodních otáček slyším jemné chrastění/šustění. Ale přirovnal bych to k nějakýmu vybrujícímu plechu. Tobě to chrastí i u vyšších otáček ?
radys03 píše:podobný problém na corolle... na volnoběh hučelo, šustilo... vyměna spojky to vyřešila. Ale v tahu mi to pořád "chrastí"... V podezření je špatná převodovka. Zítra jde auto na operační stůl. Pak dám vědět jestli to přestalo....
Toyota Avensis 1,8 VVti kombi, 95 kW, r.v. 2006
- radys03
- Věčnej rejpal
jojo i u vyšších otáček. Hlavně při zátěži - 3.4.5. proti kopci. Po rovině to skoro nebylo slyšet....Roman Jašek píše:Zdar, tak mám podobný "problém". V tahu od spodních otáček slyším jemné chrastění/šustění. Ale přirovnal bych to k nějakýmu vybrujícímu plechu. Tobě to chrastí i u vyšších otáček ?
radys03 píše:podobný problém na corolle... na volnoběh hučelo, šustilo... vyměna spojky to vyřešila. Ale v tahu mi to pořád "chrastí"... V podezření je špatná převodovka. Zítra jde auto na operační stůl. Pak dám vědět jestli to přestalo....
Namontovaná "nová" převodovka, ááááá? A je klid, božský klid, ticho jak v kostele. Už jsem si skoro myslel, že to auto ani není moje. Celkem za výměnu + převodovku jsem utratil 3100kč
aktuálně
Corolla E11 4E-FE LPG
Peugeot 307 SW 1.6 LPG
Renault Trafic 1.9dci
EX - corsa B 1.2 33kW
EX - Avensis 2.0 VVT-i
EX - corolla E10 4A-FE
Ex - favorit 135L LPG
Corolla E11 4E-FE LPG
Peugeot 307 SW 1.6 LPG
Renault Trafic 1.9dci
EX - corsa B 1.2 33kW

EX - Avensis 2.0 VVT-i
EX - corolla E10 4A-FE
Ex - favorit 135L LPG
Tak s hučením je konec,bylo to ložisko na hřídeli,vyměnil mi to jeden šikovnej mechanik s Křešína u Votice,oprava vyšla na10 tis.,neb se mění obě ložiska.Ale mám klid.Ale říkal mi,že je třeba v převodovce po 60tis.měnit olej,i když to výrobce nežádá.Ale mě to ložisko odešlo právě kvůli tomu,že se olej neměnil.
Caute, mam stejny problem na D-cat, huci mi to pri pustene spojce, kdyz ji seslapnu je klid. Pak se zvuk projevuje pri zrychlovani, nejvice na 3 stup. Byl jsem v toy tschuscho a pres znameho jsem se byl projet s jejich mechanikem. ma 18 letou praxi v toy - verdikt - vymenil by dve loziska v pevodovce, 15tis. material (vcetne spojky) + 20tis. prace v toy...?!?! nekdo lepsi napad? jeste mi auto vibruje na 6 pri nizsich otackach, k tomu se vyjadrit neumel, ze to s tim mozna souvisi, ale nevylucuje, ze se vibrace pri vymene lozisek neodstrani... no aspon na ferovku... no a jeste mam nabidku opravy za 60tis. z toy louwmann.... to se jeste modlim, aby byl v poho setrvak...
Prius + 2013
Auris HSD 2015
Ex. Avensis 2.2 D-CAT 2007, Corolla 1,3 1995
Auris HSD 2015
Kuva hoši co vy s těma autama děláte.... Přece, sednu, zařadím a jedu.... nic nemačkám...hlanvě nééé brzdu...dokuď nechcu zastavit....jedu jedu, pak to hamsnu...a hotovo. A tak furt dokola až máš na tachecu 270 000km.... a to minimalně.... Totok je návod na bezporuchový provoz....zadarmo od kar202....doufám že mě ten nahoře teď nepotrestá...
pro jistotu dám večer 2x Otčenáš...a Metaxu na ledu...

Toyota Avensis 2.2 D CAT Lux 130kw
no musim priznat, ze avika moc nesterim, navic jsem asi v alpach oddelal predni kotouce, vibruje mi volant pri brzdeni z vyssich rychlosti, no jestli vydrzely 180tis., tak je to dobrekar202 píše:Kuva hoši co vy s těma autama děláte.... Přece, sednu, zařadím a jedu.... nic nemačkám...hlanvě nééé brzdu...dokuď nechcu zastavit....jedu jedu, pak to hamsnu...a hotovo. A tak furt dokola až máš na tachecu 270 000km.... a to minimalně.... Totok je návod na bezporuchový provoz....zadarmo od kar202....doufám že mě ten nahoře teď nepotrestá...![]()
pro jistotu dám večer 2x Otčenáš...a Metaxu na ledu...

Prius + 2013
Auris HSD 2015
Auris HSD 2015