Vysoké otáčky pri štarte 1.6 2006
Vysoké otáčky pri štarte 1.6 2006
Nazdar Toyoťáci, mám taký malý problém.
Mám Avensis 1.6 vvti 2006 a pri studených štartoch mám dosť vysoké otáčky. Čím nižšia teplota, tým sú vyššie otáčky.
To znamená napr. dnes ráno 12 stupňov - 2100/min. Ale môže byť ako minulý týždeň 35 stupňov a aj tak mám cca 1700, 1800/min. A trvá to asi 3,4 min. potom to pomaly klesá. Pri teplých štartoch ten problém nieje vôbec.
To asi nieje normálny sitič, či?
Auto mám mesiac, má originál 103000 km, servisované len v Toyote vymenené sviečky, filtre, olej, spotreba je normálna, a inak je všetko úplne v poriadku.
Pred avikom som mal Clio 1.5 dci takže s benzínom nemám veľa skúseností.
Poprosím o nejakú radu či postrehy.
Danke šunka.
Mám Avensis 1.6 vvti 2006 a pri studených štartoch mám dosť vysoké otáčky. Čím nižšia teplota, tým sú vyššie otáčky.
To znamená napr. dnes ráno 12 stupňov - 2100/min. Ale môže byť ako minulý týždeň 35 stupňov a aj tak mám cca 1700, 1800/min. A trvá to asi 3,4 min. potom to pomaly klesá. Pri teplých štartoch ten problém nieje vôbec.
To asi nieje normálny sitič, či?
Auto mám mesiac, má originál 103000 km, servisované len v Toyote vymenené sviečky, filtre, olej, spotreba je normálna, a inak je všetko úplne v poriadku.
Pred avikom som mal Clio 1.5 dci takže s benzínom nemám veľa skúseností.
Poprosím o nejakú radu či postrehy.
Danke šunka.
AVENSIS 1.6
Toyota - connecting people
Toyota - connecting people
Tak to mě nepřipadne normální mít tak dlouho vysoké otáčky,do minuty by to mělo jít dolů aspoň na 1200 otáček.Při mrazech pod nulou snad,ale v létě přes 2000 otáček po dobu víc jak 3 minuty bych nějak řešil,i když nevím jak-asi to bude případ od případu.
T27 Avensis 1.8 Valvematic Multidrive S/2009/
když pijete se mnou pijete s Mírou

http://moje.auto.cz/m5t/avik.html

Je to tak, ty otáčky nejsou normální...m5t píše:Tak to mě nepřipadne normální mít tak dlouho vysoké otáčky,do minuty by to mělo jít dolů aspoň na 1200 otáček.Při mrazech pod nulou snad,ale v létě přes 2000 otáček po dobu víc jak 3 minuty bych nějak řešil,i když nevím jak-asi to bude případ od případu.
Toyota Avensis 2.2 D CAT Lux 130kw
Moznost 1: Navstivit servis
Moznost 2: Kupit spray na cistenie skrtiacej klapky, opojit hadicu prívod vzduchu od motora a nastriekat spray na polmesiac v zatvorenom stave (mne pri odpojenej hadici sania nastartovat motor nejde) a potom otvorit polmesiac (manualne) pridavanim plynu a prestriekat to aj za polmesiacom...je tam sitko.... ja som to vytieral papierovymi vreckovkami, aby vsetok sajrajt nesiel do motora.... poskladat a zapojit vsetko naspat a hotovo....
Upozornenie: ja som cistil skrtiacu klapku z opacneho dovodu... otacky mi padali velmi dole na volnobehu a po vycisteni sa to mierne dvihlo a teraz to je akurat...
Moja skusenost: Leto 20-35°C po nastartovani 1200-1400ot/min do dvoch minut okolo 900 a po zohriati motora 750-780,
Zima -10 - +10 --- 1700 - 1800 po nastartovani... po dvoch troch minut idu rapidne dole na cca 1000...
Myslim ze ak by si mal chybne nejake cidlo svietila by ti kontrolka motora... ak je to len prkotina nerozober pol auta... tot moj nazor....
Moznost 2: Kupit spray na cistenie skrtiacej klapky, opojit hadicu prívod vzduchu od motora a nastriekat spray na polmesiac v zatvorenom stave (mne pri odpojenej hadici sania nastartovat motor nejde) a potom otvorit polmesiac (manualne) pridavanim plynu a prestriekat to aj za polmesiacom...je tam sitko.... ja som to vytieral papierovymi vreckovkami, aby vsetok sajrajt nesiel do motora.... poskladat a zapojit vsetko naspat a hotovo....
Upozornenie: ja som cistil skrtiacu klapku z opacneho dovodu... otacky mi padali velmi dole na volnobehu a po vycisteni sa to mierne dvihlo a teraz to je akurat...
Moja skusenost: Leto 20-35°C po nastartovani 1200-1400ot/min do dvoch minut okolo 900 a po zohriati motora 750-780,
Zima -10 - +10 --- 1700 - 1800 po nastartovani... po dvoch troch minut idu rapidne dole na cca 1000...
Myslim ze ak by si mal chybne nejake cidlo svietila by ti kontrolka motora... ak je to len prkotina nerozober pol auta... tot moj nazor....
Avensis 2.0 VVTi
2004
147 k
2004
147 k
Gabrielo jseš dobrej....omlouvám se, ale dnes už věřím všemu... jsem nucen čekat u netu až američtí strejci uzavřou trhy (šestihodinový časový posun) a dnes to bylo tak napínavé, že mě to stálo tak 1,5 promile....nejméně....Gabriello píše:Moznost 1: Navstivit servis

Toyota Avensis 2.2 D CAT Lux 130kw
-
- Věčnej rejpal
Četl jsi to pořádně ? přes tři minuty není chvilkaRoman Jašek píše:Tento problém bych neřešil, pokud otáčky padnou po chvilce do normálu...Akorát vyplázneš zbytečný prachy v servise za diagnostiku nebo čistit nějakou škrtící klapku....Proč ? Kontrolka chybového hlášení taky nesvítí, není důvod...

T27 Avensis 1.8 Valvematic Multidrive S/2009/