slaby tah medzi 1000-1500 otackami, 2.2 dcat
Zdravim,
vsimol som si za posledny tyzden, ze motor bez turba na nizkych otackach ma slabsi vykon. Prejavuje sa to na 6ke na dialnici ked v tychto otackach netaha ako ma ale musim podradit na 5ku, vytiahnut rychlost aby po preradeni na 6ku mal aspon 1.600 otacok aby zaplo turbo a motor mal tah.
Meskam z vymenou oleja asi 2-3 mesiace, to iste aj filtre. Moze to byt tym? Taktiez som si vsimol ze uz dhlsiu dobu mi nezadymil vykun a DCAT nevyplul vsetky tie nazbierane splodiny.
Co to moze byt? Auto chodi inac komplet bez problemov, turbo fici, zvuk motora ok, ziadne engine failure ani ine kontrolky.
Diky
vsimol som si za posledny tyzden, ze motor bez turba na nizkych otackach ma slabsi vykon. Prejavuje sa to na 6ke na dialnici ked v tychto otackach netaha ako ma ale musim podradit na 5ku, vytiahnut rychlost aby po preradeni na 6ku mal aspon 1.600 otacok aby zaplo turbo a motor mal tah.
Meskam z vymenou oleja asi 2-3 mesiace, to iste aj filtre. Moze to byt tym? Taktiez som si vsimol ze uz dhlsiu dobu mi nezadymil vykun a DCAT nevyplul vsetky tie nazbierane splodiny.
Co to moze byt? Auto chodi inac komplet bez problemov, turbo fici, zvuk motora ok, ziadne engine failure ani ine kontrolky.
Diky
Toyota Avensis Combi D-CAT 2006
Su nizke ale vsimol som si, ze kde normalne som nabehol do kopca na trojke a hned na to sa chytili turbo tak teraz pri takom istom nabehu motor evidentne straca rychlost a musim mu pomoct podradenim do 2jky, rozbeh a preradeniehudyss píše:A nejsou tyhle otacky uz hodne nizky pri tomto motoru? Ja u meho slabeho 85kW bych ani v techto otackach nejezdil. U me to taky ozije az kolem 1600 a ptom vyse je to jeste lepsi.
Toyota Avensis Combi D-CAT 2006
1000 az 1500 otacok je fakt malo, aj s vycistenym EGR. Nehovorim ze sa neda, ale pri takych otackach trpi pohybove ustrojenstvo
Tu je link s obrazkami na anglickom fore, je to sice na Aurisa ale motor ten isty. Robota na 30 minut ak si zrucny. Treba ti zubnu kefku, cistic brzd, vysavac, skrutkovac a mozes sa do toho pustit.
http://www.toyotaownersclub.com/forums/ ... pic=106241

Tu je link s obrazkami na anglickom fore, je to sice na Aurisa ale motor ten isty. Robota na 30 minut ak si zrucny. Treba ti zubnu kefku, cistic brzd, vysavac, skrutkovac a mozes sa do toho pustit.
Avensis T25 2007 WG, 2.2 D-CAT, 130 kW
pred par tydny jsem si vyrazil s toy na nejaky passo... horsky prusmyk v italii, 14km serpentyn z 1900m do 2700m. nektery zatacky skoro na plny rejd, jakmile klesly otacky pod 1500 (na 2) mel jsem pocit, ze jedu jako pred lety s peugeotem 1,9 51kW (bez turba) proste nic.... musel jsem podradit na 1, coz se memu autu kdyz uplne nestojim moc nelibi (musim radit na 1 silou), vytocit aspon na 4tis. a pak prerait na 2, aby zustaly 2tis. a pak teprve zatah jak jsem zvykly.... trosku mne to sklamalo. EGR jsem cistil dle navodu tady (diky za navod, zlepsilo se to). Pri beznem zrychlovani, kdyz nejsem v prudkem kopci si deficit vykonu v nizsich otackach (1500-2000) neuvedomuju, ale "kopanec" na 2 tis. je bohuzel asi dan za D-catredik007 píše:1000 az 1500 otacok je fakt malo, aj s vycistenym EGR. Nehovorim ze sa neda, ale pri takych otackach trpi pohybove ustrojenstvo![]()
Prius + 2013
Auris HSD 2015
Ex. Avensis 2.2 D-CAT 2007, Corolla 1,3 1995
Auris HSD 2015
Ex. Avensis 2.2 D-CAT 2007, Corolla 1,3 1995
ten isty problem som mal v Dolomitoch aj jakarlos76 píše:pred par tydny jsem si vyrazil s toy na nejaky passo... horsky prusmyk v italii, 14km serpentyn z 1900m do 2700m. nektery zatacky skoro na plny rejd, jakmile klesly otacky pod 1500 (na 2) mel jsem pocit, ze jedu jako pred lety s peugeotem 1,9 51kW (bez turba) proste nic.... musel jsem podradit na 1, coz se memu autu kdyz uplne nestojim moc nelibi (musim radit na 1 silou), vytocit aspon na 4tis. a pak prerait na 2, aby zustaly 2tis. a pak teprve zatah jak jsem zvykly.... trosku mne to sklamalo. EGR jsem cistil dle navodu tady (diky za navod, zlepsilo se to). Pri beznem zrychlovani, kdyz nejsem v prudkem kopci si deficit vykonu v nizsich otackach (1500-2000) neuvedomuju, ale "kopanec" na 2 tis. je bohuzel asi dan za D-catredik007 píše:1000 az 1500 otacok je fakt malo, aj s vycistenym EGR. Nehovorim ze sa neda, ale pri takych otackach trpi pohybove ustrojenstvo![]()

Avensis T25 2007 WG, 2.2 D-CAT, 130 kW
Souhlasím s názorem, že to jsou nízké otáčky na jizdy, kdy chce člověk výkon. Já běžně jezdím po měste 50-55km/h na 4ku a točím cca 1300-1500ot. Spotřeba kolem 4,5l, ale pokud vím, že budu chtít přidat, tak tam dám za 4, jinak trpím spolu s motorem.
Motor 2,2 110kW má v tomto výhodu, turbo táhne od mnohem nižších otáček, tak se dá čekat rychlejší zátah, D-CAT má prostě turbo-efekt. Na nízké otáčky bych to nedusil ani s čistým EGR ventilem, to auto to prostě nemá rádo.
V Itálii v Alpách jsem taky v plném naložení narazil na naprostý nevýkon. Popojížděli jsme nad Livignem přes hranice (bezcelní zóna a Itálie) v koloně do slušného kopce a měl jsem problém jet na dvojku kolem 2,5tis ot. Takže taky za jedna, plnej kotel a u 4tis dát dvojku. Auto čoudilo jak prase. Filtr se ale nevypaloval. Natankoval jsem tam naftu (litr za 17 Kč) a byla taková neskutečná sra...čka, že auto celý týden nechtělo jet. Zpátky jsem tam tankoval za podobnou cenu, ale u Essa a už se to chytlo.
Motor 2,2 110kW má v tomto výhodu, turbo táhne od mnohem nižších otáček, tak se dá čekat rychlejší zátah, D-CAT má prostě turbo-efekt. Na nízké otáčky bych to nedusil ani s čistým EGR ventilem, to auto to prostě nemá rádo.
V Itálii v Alpách jsem taky v plném naložení narazil na naprostý nevýkon. Popojížděli jsme nad Livignem přes hranice (bezcelní zóna a Itálie) v koloně do slušného kopce a měl jsem problém jet na dvojku kolem 2,5tis ot. Takže taky za jedna, plnej kotel a u 4tis dát dvojku. Auto čoudilo jak prase. Filtr se ale nevypaloval. Natankoval jsem tam naftu (litr za 17 Kč) a byla taková neskutečná sra...čka, že auto celý týden nechtělo jet. Zpátky jsem tam tankoval za podobnou cenu, ale u Essa a už se to chytlo.
Toyota Avensis Combi 2.2 D-CAT 130kW r.v. 2006 - 05/2012 sold
Chrysler 300C 5,7 HEMI V8 - 04/2013 sold
Dodge Magnum 5,7 HEMI V8
Chrysler 300C 5,7 HEMI V8 - 04/2013 sold
Dodge Magnum 5,7 HEMI V8
myslim ze absencia vykonu bola sposobena nizsim tlakom vzduchu v tych vyskach.karlos76 píše:pred par tydny jsem si vyrazil s toy na nejaky passo... horsky prusmyk v italii, 14km serpentyn z 1900m do 2700m. nektery zatacky skoro na plny rejd, jakmile klesly otacky pod 1500 (na 2) mel jsem pocit, ze jedu jako pred lety s peugeotem 1,9 51kW (bez turba) proste nic.... musel jsem podradit na 1, coz se memu autu kdyz uplne nestojim moc nelibi (musim radit na 1 silou), vytocit aspon na 4tis. a pak prerait na 2, aby zustaly 2tis. a pak teprve zatah jak jsem zvykly.... trosku mne to sklamalo. EGR jsem cistil dle navodu tady (diky za navod, zlepsilo se to). Pri beznem zrychlovani, kdyz nejsem v prudkem kopci si deficit vykonu v nizsich otackach (1500-2000) neuvedomuju, ale "kopanec" na 2 tis. je bohuzel asi dan za D-catredik007 píše:1000 az 1500 otacok je fakt malo, aj s vycistenym EGR. Nehovorim ze sa neda, ale pri takych otackach trpi pohybove ustrojenstvo![]()