Verso D - prehrievanie

vše ohledně modelové řady Yaris
Odpovědět
VersoD
Člen Týmu

Verso D - prehrievanie

Příspěvek od VersoD »

Zdravim vsetkych. Vie mi niekto poradit? Pri dlhsej a rychlejsej jazde sa mi rozsvieti kontrolka teploty vody. Po zastaveni musim doliat skoro 1 liter vody. Pokial idem rychlostou do stovky tak je vsetko OK. Vopred vdaka za typy.
Henry33
Věčnej rejpal

Příspěvek od Henry33 »

kolko mas najazdene a aky to je rocnik ?
to ze pri 100km/h ti to nesvieti je tym ze to ochladi napor vzduchu.

inak ta voda to je strasne vela dolievat liter ? to ako casto dolievas ?
ja mam auto rok a a este ani kvapka.
niekde ti to musi unikat.
cize najdes kde tyo unika a mas po probleme.
salome
Navigátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od salome »

Ajaj, to nevypadá vůbec dobře. Doufám, že už nemáš taky uvařený motor. Kam to doléváš, do nádobky nebo přímo do chladiče? Kontroluj pořád vodu i když ti nic nesvítí. Jde o to kudy se ti voda ztrácí.
Obrázek
VersoD
Člen Týmu

Příspěvek od VersoD »

Dakujem za odpovede.
rocnik 2002, 190 000km
problem je prave ked idem viac ako 100km/h... napr. isiel som 100km rychlostou 140km/h vsetko vyzeralo OK. Potom som zisiel z dialnice a rozsvietila sa kontrolka. Voda jednoducho vyvrela, nadrzka bola cela mokra.
Stane sa mi to len ked idem rychlo, nechce sa mi chodit 600-700km rychlostou do 100km/h.
Ak idem do 100km/h prejdem aj 3 000km a nechyba ani kvapka.

Mam pocit ze sa mi nezapina ventilator chladica. Ak mam pustenu klimu ventilator sa zapne, ale bez klimy som ho este nepocul ist.

Otazka pre Vas: ak idete v lete napr. 100km a potom zastavite a nechate bezat motor(bez klimy) za aky cas sa vam spusti ventilator chladica?
muco
Věčnej rejpal

Příspěvek od muco »

No mne v podstate velmi často ide ventilátor-ak mám zapnutú klimu po meste ( zdá sa mi,akokeby mi ventilátor išiel stále).To je ale asi iný ventilátor ako ten,čo zapína pri nábehu na prehrievanie vody v chladiči - no neviem,či máš rovnaký systém ako ya na mojom 1.33(2011).
Mne sa tak zdá,že sa ti neotvorí termostat-teda vymeniť ho.
Toyota yaris-1.0 II (2007-2010)
Toyota yaris -1.33 II facelift (2010-2012)
Toyota yaris - 1.33 III (2012-2014)
Toyota Auris 1.8 hybtid
tomko
Věčnej rejpal

Příspěvek od tomko »

prave som to chcel napisat ze je to ventilator. a jeho zopnutie-termostat
josuk
Věčnej rejpal

Příspěvek od josuk »

VersoD píše: Ak idem do 100km/h prejdem aj 3 000km a nechyba ani kvapka.

Mam pocit ze sa mi nezapina ventilator chladica
nechal bych zkontrolovat těsnost (nasadí se taková pumpička - natlakuje se a ukáže se). Bývá netěsný víčko chladiče. asi bych nejdřív prolezl auto, jestli není někde uvolněná hadicová spona (po každý demontáži se mají správně používat nový spony), jestli těsní víčko no a jestli někde nejsou zaschlé fleky, většinou bílé mapy, od chladicí kapaliny.

Samozřejmě je tu ta horší možnost, že je problém s těsněním pod hlavou, i když to se většinou rychle zhoršuje...??
Ventilátor se zapne u stojícího auta na volnoběh odhaduju do pěti minut i u původně studenýho motoru.
Odpovědět

Zpět na „Yaris“