Na mě koukali že to mam rozbitý, ať si s tím zajedu do servisu
Přední náprava nestíhá výkonu
Přední náprava nestíhá výkonu
Přátelé, nedávno jsem se svěřil rodině, že při prudkém sešlápnutí plynu na 1. 2. a 3. rychlostní stupeň musim pořádně držet volant, neboť mi výkonný motor cvičí s diferenciálem na přední nápravě jak blázen. Všichni na mě koukali, že se jim to nikdy nestalo. Mají už dlouhou dobu hondy a mezi nima i Accorda 2.4i ve 200Hp. To mě celkem překvapilo, má snad Honda oproti Toyotě nějak vychytaný diferenciál?
-
Roman Jašek
- Věčnej rejpal
Přesně tak, tam bude asi někde jinde zakopanej pes....Předpokládám, že to tady asi nikomu jinýmu nedělá...
mrazik píše:Co to znamena cvici s diferencialem ? Trha ti volant z ruky ? To nemusi byt dano diferencialem, ale celkovym stavem ulozeni napravy, to je tlumice a ramena. To spise vypada, ze je to zrale na vymenu.
Toyota Avensis 1,8 VVti kombi, 95 kW, r.v. 2006
preto som to tam napisalztnext píše:Ano "pre mna", přesně to je ono . Jde o pocit každého z násmatus69 píše: .............a je to jednoznacne. Pre mna..........Nelze to jednoznačně postavit (jako třeba že je vrána bílá...... atp.)
ale zaroven chcem este k tejto teme dodat, ze nie som prvy, kto takto zmenil nazor a verim tomu, ze je kopec ludi, ktori rwd pochopia az vtedy, ked s nim zacnu jazdit denne...
Jop, špatně jsem to definoval. Když na to šlápnu za pomalým řidičem z 50 na trojku a ještě je třeba silnice trochu hrbolatá, musim prostě pevněji držet volant při vyjíždění předjížděcího oblouku. Jsou tam cítit tlaky na řízení a obzvlášť v okamžiku roztočení plnýho turba 2500rpm a víc.mrazik píše:Co to znamena cvici s diferencialem ? Trha ti volant z ruky ? To nemusi byt dano diferencialem, ale celkovym stavem ulozeni napravy, to je tlumice a ramena. To spise vypada, ze je to zrale na vymenu.
Zkusil jsem to třeba i ve městě na prázdnější silnici, ve 30 za 2, pustil jsem řízení, plný plyn a okolo výše zmíněných otáček to strhlo volant doprava (celkem prudce). V Top Gearu jsem viděl něco podobnýho, ale to bylo u FWD hatchbacků o výkonu cca 220 - 260hp. Pravda že tenhle diesel má kroutící moment přinejmenším podobný.
ja to mam podobne, ale iba pri nerovnostiach, nie na rovnej ceste.. ale pripisujem to diskom ... tie su trochu vysunute takym distancnym kruzkom, ci ako sa to vola... Rozdiel citim v zime, ked dam original plechace s puklicou, potom je vsetko ok ...
Naposledy upravil(a) miop dne stř 24.08.2011, 09:17, celkem upraveno 1 x.
Avensis/T25/2.0/D-4D/2007/Liftback
homokineťák kloub na poloose? jenom tipuju. ale to by asi netrhalo volant a spíše by to klepalo v zatáčkách. jedna osa je kratší než druhá, vždycky to při plném výkonu bude táhnout na stranu, proto je subaru tak dobré
, a ty máš mega silný motor. asi bych hledal problém jinde než v diferáku, to by musela být ta jedna planetka úplně přidřená. co elektronika, různé prosmyky, kontroly trakce apod. a nebo to tak fakt má dělat, zkus jiné auto.
Avensis 2.0 D-4D, 93 kW, kombi