Demontáž zadního nárazníku Yaris 2003 1l obsah

vše ohledně modelové řady Yaris
Odpovědět
Milan Machytka
Člen Týmu

Demontáž zadního nárazníku Yaris 2003 1l obsah

Příspěvek od Milan Machytka »

Ahoj, poraďte jak sundat plechový zadní díl nárazníku pod velkým plastovým nárazníkem. Myslím že se to musí sundat komlet oba dva díly a pak rozpojit. Ale velký plastový nárazník je přidělaný na bocích nějakými plastovými trny a nemohu to z nich dostat,bojímse zabrat abych to neurval. Všechny šrouby jsem oddělal, ale ty trny nejdou ani když jsem rozhodil plastování vkufru. Vidím jejsou to takové plastové bílé čtyřhránky, ale jak naně.
Díky ahoj Milan
Ičo
Řidič

Příspěvek od Ičo »

z tych bokov to ide fakt len strhnut pokial si dobre pamteam,nieco ako velke spony...
ale ten plechovy spodok demontujes aj bez vrchu,su tam take obdlznikove spony a asi dve skrutky,ked sa nemylim...
salome
Navigátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od salome »

Je to podobně jako u předního, začínáš za kolem odšroubuješ takovou tu minizástěrku, dostaneš se ke šroubu co spojuje části nárazníku k sobě, vyšroubuješ, pak ty dva na stranách pod otvorem kufru zvenku. Vytáhneš dozadu rohy plastové části, tím uvolníš svorky co spojujou plastovou a kovovou část a pak je rozšroubuješ.
V neděli jsem si odizolovala strop a boky vzadu. Prý je to tak složitý, že se do toho "domácí mechanik nemá pouštět. Sundávání stropu. Ale to píšou schválně, aby nikdo neviděl že tam je jen pár filcáčků, které nekryjí ani půlku plochy. Taky jsem přišla na to,proč mi tapicír pořád vykukoval nad otvorem kufru. vedl tam kabel na vnitřní světýlko a ten byl jen přilepený na dva pásky izolačky, ta se za chvíli odlepila a kabel ležel na potahu a vytlačoval. Vyvedla jsem to ke straně a pak doprostřed konstrukcí střechy, přidělala ke konstrukci na obyčejné stahovací pásky.
Obrázek
muco
Věčnej rejpal

Příspěvek od muco »

salome...tak to klobúk dole pred tebou..nebola si náhodou v minulom živote automechanik (to už nehovorím o tom,že vela -nás chlapov-by sa do toho nepustilo-česť výnimkám) ?? A ešte k tomu žena, :) (niežeby som tým chcel diskrimonovať naše peknejšie "polovičky",ale predsalen babu pri takejto robote sa to tak hoc kde nevidí. :P
Toyota yaris-1.0 II (2007-2010)
Toyota yaris -1.33 II facelift (2010-2012)
Toyota yaris - 1.33 III (2012-2014)
Toyota Auris 1.8 hybtid
TomasY
Člen Týmu

Příspěvek od TomasY »

Prvy krat by som si netrufol odmontovat len tu plechovu cast bez tej plastovej. Prave naopak, najskor musi ist dole plast az potom ti pojde pohodlne odmontovat plech. (Ajtak ked chces dat plech dole tak tu plastovu musis skoro celu rozsrobovat tak je to uz jedno. )
Ten plech je pripevneny aj o kostru (okrem ineho) dvoma hlinikovymi srobmi takeho hviezdicoveho tvaru ktore sa lakovali uz nasadene, cize to ide dost z tazka prvy krat ich pootocit a ked tam chces silou mocou nechavat tu plastovu cast tak aj malo miesta na ruky. Odondi normalne celu plastovu cast (tych spon na boku sa neboj, normalne zaber. btw ja ich mam kruhove. snad hovorime o tom istom) a potom plechovu. Potom tam tu ciernu cast len nastrc na tie spony bocne a prisrobuj pri spodnom tesneni kufra ak chces mat auto medzi casom pojazdne. A nezabudni ze tam je kabel k osvetleniu ŠPZ, ak by si stym niak viac trhol....
Vela stastia :)

Ides vyrovnavat??
salome
Navigátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od salome »

Dík mučo za obdiv, ale není to vůbec složité ani k tomu není potřeba nějaká větší síla, aby to bylo pro chlapy. Je to tak jednoduché, že na to nepotřebuješ ani návod, jediné rady co bych k tomu dala (pro tři dveře) - odmontuješ pásy zadní dole a přední nahoře, clony, světlo na stropě a různé držáčky a krytky, sundáš na každé straně vzadu 2 velké plasty bočního obložení a jeden obložení zadního okýnka. Je to všechno vpodstatě nacvaké, jen asi 4 šroubovací plastové svorky na každé straně, jsou vidět. Nejhorší je když nějaká svorka zůstane na autě, pak se to líp páčí nůžkama z obou stran než šroubovákem z jedné. Otvorky na zelené svorky jsou trošku jiné než na bílé a to je celá věda. Je to blbuvzdorné a těžko něco ulomíš nebo zničíš, tyhle svorky jsou odolné a vícenásobně použitelné narozdíl třeba od plast. nadkolí. Je to dobře udělaná stavebnice.
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Odpovědět

Zpět na „Yaris“