E9 pylový filtr?

vše ohledně modelové řady Corolla
Odpovědět
Martino
Navigátor

E9 pylový filtr?

Příspěvek od Martino »

Čauec, dá se na E9 sehnat pylový filtr? Popřípadě existuje nějaka alternativa? Trochu mě začalo štvát, když mi ventilátor nasaje do kabiny kusy listí.
Dík
gramo
Věčnej rejpal

Příspěvek od gramo »

:lol: taky mě nedávno rollka uvítala sprškou třešňových okvětních lístků (přeháním, vylétly asi 3), ale nějak mě to netrápí. Když jsme kdysi jeli kamrádovi na svatbu, bylo to jen kousek, takže už jsme seděli s přítelkyní ve slavnostním, pustil jsem větrák a posypalo nás to nějakým chmýřím, měl jsem jiný názor. To jsem měl rollku nově, po tomto poznatku při občasném uklidu dám větrák na max a vyfoukám smeti ven. Především pomůže omést škvíry před čelním sklem, aby to nešlo ani dovnitř.

Taky by se dalo za ty výdechy větrání umístít nějakou prodyšnou látku, která by to pochytala, sice pylový filtr by to nebyl, ale aspoň by z toho nelítalo smetí. (Druhá věc je, co by to dělalo v zimě, až by se začalo topit...)
Beaver
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Beaver »

Jedna z možností (realizovatelná jen u některých aut) je vložit někam home-made filtr z dámské punčochy, většinou skřípnout mezi potrubí co přivádí vzduch do ventilátoru a krabici s tím ventilátorem. U Japonců to často bývá přístupné před nohama spolujezdce. Potom už je akorát potřeba to čas od času čistit.
Toyota Supra 2.5 twin turbo
Lexus IS200
Lexus RX400h
"Vždycky můžete spát v autě, ale nikdy nemůžete řídit dům"
http://www.supraklub.cz
Rampa89
Věčnej rejpal

Příspěvek od Rampa89 »

Na aukru se před časem objevil, ale už tam není, právě na starlety, corolly E9 (ale myslím, že by šel aji do E10) pylovej filtr, měl kruhovej tvar a tak tipuju, že šel přímo před ventilátor, ale těžko říct, možná to bylo jenom do určitých aut, nedokážu posoudit, jestli by šel do každýho, každopádně mě se za to ty 200 nebo kolik obětovat nechtělo.

Je to starost navíc, snižuje to účinost ventilátoru a musí se to měnit. Radši čas od času počítám s tím, že můžu být osprchovanej listím a prachem a při úklidu to proženu naplno všema otvorama - pozor, taky se ten bordel drží třeba přes zimu ve středových pruduších, když používáte jenom foukání na okno.

Punčocha jak psal Beaver by tam podle mě šla na 100%, stačí oddělat kastlík před spolujezdcem a máte před sebou těleso topení s ventilátorem.
Holomek!
Pizzamancz
Řidič

Pylový filtr v E10 ?

Příspěvek od Pizzamancz »

Ahoj, tak jsem se zase rozkejval s opravou rollky a mimo jiné jsem zkusil najít ten filtr. Koukám do návodů, už jsem rozhodil co se dalo a ten filtr tam nenacházím. Je vůbec možné, že by tam nebyl ? Jen podotýkám, že nemám klimatizaci, což by mohla být odpověď a tudíž bych měl jeden nový filtr na prodej :-)
2x Toyota Starlet P7, 1,0 l , 1985 a 1988
3x Toyota Avensis 2.0i , 1998, 2003 a 2004
1x Toyota Avensis 1.8 VVTi 2002 - na PRODEJ !!!

Jsem vaše přímé napojení na německý Ebay.
Pavo.B.
Věčnej rejpal

Příspěvek od Pavo.B. »

driv tam opravdu nebyvaly, ani u celici , camry s klimou mela, bez klimy ne, ale camry ma peknou jemnou sitku prave mezi jednotlivymi dily vet. systemu, me nejvic stvou seminka z brizy, az budu stavet "novou" tak pekne cely system vyresim k moji spokojenosti
Altezza Gita (Lexus IS200 Sportcross)
ex CELICA AT180 "The Widowmaker"
Martino
Navigátor

Příspěvek od Martino »

Jo přesně jak píše Pavo.B., kabinové filtry se tam nedávaly a měl jsem přesně ten samý problém, kolem baráku samá bříza. To jsem takhle pustil ventilaci a v autě jak o Vánocích :D Když rozebereš tu ventilaci tak před spolujezdcem je komora vedení vzduchu do auta, tak jako u jiných aut s kabinovým filtrem montovaný zevnitř. Normálně jsem tam nasadil jemnou síťku a není problém :) Pak jen jednou za delší čas zase rozebrat, vysypat a klid ;)
COROLLA ZZE121
AURIS ZRE151
ex COROLLA EE90
Pizzamancz
Řidič

Příspěvek od Pizzamancz »

Moc děkuji za odpovědi, už jsem si připadal jako pitomec, když už podruhé rozebírám interiér auta :-)

Na toto zjištěné konto nabízím tedy tento pylový filtr, ještě ho samozřejmě nacpu do bazaru zde na fóru.
2x Toyota Starlet P7, 1,0 l , 1985 a 1988
3x Toyota Avensis 2.0i , 1998, 2003 a 2004
1x Toyota Avensis 1.8 VVTi 2002 - na PRODEJ !!!

Jsem vaše přímé napojení na německý Ebay.
Rampa89
Věčnej rejpal

Příspěvek od Rampa89 »

No tak já budu teď v blízké době nejspíš roubovat klimu do E10 a jelikož ani tam není pylovej filtr, tak z vraku E11 vyberu ten díl ventilace, kde bývá umístněnej výměník, protože ten vypadá, že bude sedět i z auta bez klimy, neliší se, a má pylovej filtr. U té klimy to už podle mě smysl má, než mít pořád zaneřáděnej výměník.
Holomek!
Odpovědět

Zpět na „Corolla“