Jo, jiste - cerny, cernejsi, jeste cernejsi, tezko z barvy soudit... prislo by mi idealni proste po 15k udelat test mazivosti a clovek by hned videl, na cem je. Pitomy je, ze ty testy nejsou zrovna nejlevnejsi...kar202 píše:....černa, černější, nejčernější, ultra černa..... Tož já nevím..... Budeme to ještě nějak dělit....?awe_cz píše:Cerny je od 1000 po vymene...kar202 píše:Mrkni na něj jak po 15000 km vypadá, je -li černý - pryč s ním.![]()
měnit olej při 15tkm, 2.0D?
Avensis T25, 2.2 DCAT, wagon, 2007 

Opakuje se ti stejná závada, nebo je to vždy něco jiného? Můžeš trochu přiblížit o co jde?dave456 píše:..........od novoty má nějaké problémy, a za 5 měsíců už bylo v servisu 9x. Takže koketuju s právníkem s myšlenkou vrácení auta. No ale to bude na dlouhé lokte s nejistým výsledkem. Uvidíme...
Avensis T-25 1.8VVTi 95kW
http://www.toyotaklub.cz/forum/viewtopic.php?t=19251ztnext píše:Opakuje se ti stejná závada, nebo je to vždy něco jiného? Můžeš trochu přiblížit o co jde?dave456 píše:..........od novoty má nějaké problémy, a za 5 měsíců už bylo v servisu 9x. Takže koketuju s právníkem s myšlenkou vrácení auta. No ale to bude na dlouhé lokte s nejistým výsledkem. Uvidíme...
Avensis 2.0 D-4D, 93 kW, kombi
vymena oleje
nazdarek... shodou okolnosti jsem byl vcera v toyote(frey-Wien) (pracuji ve vidni) a ptal jsem se - mam najeto prvnich 15tkm,odbornik mi rikal ze se nato podivaji,a kdyz to bude dobre,ze se olej menit nemusi....
Ja teda odbornik nejsem ale tam neni co kontrolovat, dle meho nazoru doporucuji vymenu kazdych 15tkm,coz samozrejme budu praktikovat take,bez ohledu co rikaji v toyote.
Zkus si predstavit jak vypada ten motor uvnitr(teploty,tlaky,treni atd), moderni oleje longlife a ja nevim co jeste,tomu fakt nepomuzou...
p.s.delam v motorarne jedne nejmenovane automobilky.....
Ja teda odbornik nejsem ale tam neni co kontrolovat, dle meho nazoru doporucuji vymenu kazdych 15tkm,coz samozrejme budu praktikovat take,bez ohledu co rikaji v toyote.
Zkus si predstavit jak vypada ten motor uvnitr(teploty,tlaky,treni atd), moderni oleje longlife a ja nevim co jeste,tomu fakt nepomuzou...
p.s.delam v motorarne jedne nejmenovane automobilky.....

toyota avensis wgn 2,0 d4d ,2017
ttt frey
jeste nevim, jdu na servis poprve, no a na uvod to chci vyzkouset tam kde jsem nakoupil, pocitam ze to bude drazsi,ale v Cr to zkusim az pak. kazdopadne mam domluvene nahr.auto at nemusim do prace busem,termin bez problemu,tykacka atd.(a mam to 5min z domu) ale to samozrejme nehraje velkou roli,jen tak na spek neskocim, vic muzu napsat az v utery vecer
sam jsem dost zvedavy. Mel jsem VW a servis byl spickovy - jen jsem tam chodil az mooooc casto 
a odpoved na dotaz - ta nejvetsi..........
No a kolik se tak plati ve vidni ,at se muzu psychicky pripravit?

toyota avensis wgn 2,0 d4d ,2017
Co tohle? myslim, ze p.Janda na auta je celkem odbornik, kdysi jsem jeho sluzeb taky vyuzil
http://www.cimbu.cz/?page=whole&lng=cze&chip=&item=12
T Avensis Wagon 2.0 D-4D /2004/ -Ex
Ford Grand C-max 1,6 EB /2012/
Ford Grand C-max 1,6 EB /2012/
- hanz
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
Re: ttt frey
ja servisujem auto v toyota-muller v brucku an der Leitha. Za servis (prehliadku, olej atd) platievam okolo 300 - 350 eur za vacsi servis okolo 500, ale v tom su uz aj brzdy (a moje auto ma uz nejaky ten najazd za sebou).bobanakis píše:jeste nevim, jdu na servis poprve, no a na uvod to chci vyzkouset tam kde jsem nakoupil, pocitam ze to bude drazsi,ale v Cr to zkusim az pak. kazdopadne mam domluvene nahr.auto at nemusim do prace busem,termin bez problemu,tykacka atd.(a mam to 5min z domu) ale to samozrejme nehraje velkou roli,jen tak na spek neskocim, vic muzu napsat az v utery vecersam jsem dost zvedavy. Mel jsem VW a servis byl spickovy - jen jsem tam chodil az mooooc casto
freya mam tiez 5 minut od roboty a 10 minut z domu, ale tam mi nechceli ocistit fakturu od dph a podobne vtakoviny.
ex avensis T25 2AD-FTV 2008
ex avensis T25 2AD-FTV 2006
ex corolla E12 1CD-FTV
ex corolla E10 4E-FE
ex avensis T25 2AD-FTV 2006
ex corolla E12 1CD-FTV
ex corolla E10 4E-FE
nejsem chemik, ale ten článek teda hovoří poměrně jasně, vyměnit.hudyss píše:Co tohle? myslim, ze p.Janda na auta je celkem odbornik, kdysi jsem jeho sluzeb taky vyuzil
Avensis 2.0 D-4D, 93 kW, kombi
...navíc si autor článku plete diamant s grafitem, je tam více pitomostí, ale to nechci rozebírat. Nemění to nic na tom, že by se motorový olej měl měnit po 15000 km, případně podle podmínek provozu i interval zkrátit. Ze mne si příklad neberte, já to v náporu všeho možného vždy o pár tisíc projedu.....a žiju a auto také.....zatím?mrazik píše:Ale toyota nepouziva Long Life oleje, takze clanek se na toyotu nevztahuje. To je vysada koncernu, nastesti.

Toyota Avensis 2.2 D CAT Lux 130kw