Corolla Combi 1,4 D-4D
Corolla Combi 1,4 D-4D
Zdravím všechny majitele Corolly Combi poslední generace. Jsem novopečený majitel tohoto auta a celkem by mě zajímali vaše zkušenosti. Mám 1,4 D4D, v šedé metalíze, v provozu od 07/2007, originál litá kola, najeto poctivých (snad) 110 tisíc, koupeno u autorizovaného prodejce Toyota, s kompletní historií oprav a serviskou, po prvním majiteli. Co jsem ted zjistil je, že mi rezaví střecha.  Je to normální? Taky jsem byl nemile překvapen kvalitou slícování dílů v interiéru (rádio, středový panel) a dost ochytaným volantem. To bych po desetiletých zkušenostech s Yarisem Verso od Toyoty nečekal. Jinak páráda. Na co si mám dát pozor při provozu auta? Jaké máte zkušenosti s motorem, spotřebou, spolehlivostí atd. - Předem díky za odpovědi.

Naposledy upravil(a) VVO dne pát 19.08.2011, 00:12, celkem upraveno 1 x.

jsou tam dva puchýře asi půl centimetru. Ted mi volal lakýrník, že to bude asi od kamínku. Je to 5 cm na hranou předního skla. Asi to moc řeším. Ale lepší to spravit nyní, než za rok až to bude 5 cáků
http://imageshack.us/photo/my-images/189/img7016k.jpg/

http://imageshack.us/photo/my-images/189/img7016k.jpg/
střechu mám nově přestříkanou (2000,-) a v pondělí mě čeká obšití volantu a hlavice řazení. 
Můžete mi někdo poradit, jestli přidávat do paliva aditiva nebo ne? Někdo mi říkal, že pokud předchozí vlastník do toyoty nic nelil, tak když já začnu přidávat, je to prý úplně špatně. V Toyotě mi to zase doporučili. Máte s tím někdo nějakou zkušenost? Já jsem měl předtím vždycky jen auta - benzíny (nepočítám-li firemní diesely Škoda, což samosebou nikdo v práci neřeší)

Můžete mi někdo poradit, jestli přidávat do paliva aditiva nebo ne? Někdo mi říkal, že pokud předchozí vlastník do toyoty nic nelil, tak když já začnu přidávat, je to prý úplně špatně. V Toyotě mi to zase doporučili. Máte s tím někdo nějakou zkušenost? Já jsem měl předtím vždycky jen auta - benzíny (nepočítám-li firemní diesely Škoda, což samosebou nikdo v práci neřeší)
					Naposledy upravil(a) VVO dne sob 20.08.2011, 10:06, celkem upraveno 1 x.

ještě první zkušenost:
cesta Karlovy Vary - Olomouc - cca 400 km, průměr 97 km/h, spotřeba 5,1 l.
Co se týče záruky na střechu, tak v Trend Caru v Olomouci mi řekli, že je to rezavé od kamínku. Tudiž můj problém. Jinak, co se týče tohoto servisu, už z minulosti nic moc dobré zkušenosti. Pokud jste z Olomouce, doporučuji Autokomplex Matějka. O dost levnější a vstřícnější. Toyotu sice už nedělají, ale stále opravují. Přešli na Jaguáry a Land Rovery a Volva.

cesta Karlovy Vary - Olomouc - cca 400 km, průměr 97 km/h, spotřeba 5,1 l.
Co se týče záruky na střechu, tak v Trend Caru v Olomouci mi řekli, že je to rezavé od kamínku. Tudiž můj problém. Jinak, co se týče tohoto servisu, už z minulosti nic moc dobré zkušenosti. Pokud jste z Olomouce, doporučuji Autokomplex Matějka. O dost levnější a vstřícnější. Toyotu sice už nedělají, ale stále opravují. Přešli na Jaguáry a Land Rovery a Volva.
- wmousew
 - Manager Týmu
 - Kontaktovat uživatele:

Co se týče aditiv tak já dávám teda pro jistotu VIF ikdyž taky nevím jestli tam někdo přede mnou něco dával nebo ne. Ale myslím si že to asi moc na škodu není. Já mám 2litr a ten je prý náchylnější na kvalitu nafty tak i pro jistotu.
Jinak a co se týká trendcaru je to tak půl napůl. Něko je chválí někdo jim nemůže přijít na jméno... To je holt těžké.
Když jsem koupil tu svou tak na kapotě mám taky pár odprýskaných míst ale je to zapravené tak doufám že to nezačně. Ale kamínky jsou potvory prvních 30 km jsem chytil jeden na čelní sklo a už je tam památka

Jinak a co se týká trendcaru je to tak půl napůl. Něko je chválí někdo jim nemůže přijít na jméno... To je holt těžké.
Když jsem koupil tu svou tak na kapotě mám taky pár odprýskaných míst ale je to zapravené tak doufám že to nezačně. Ale kamínky jsou potvory prvních 30 km jsem chytil jeden na čelní sklo a už je tam památka
---- Toyota Corolla E10, 1.3-16V, 4E-FE, 55kW, rv. 96 ---- 
++Toyota Corolla E12 2.0 D4D, 1CD-FTV, 85kW, r.v. 05++

A ten VIF seženu kde prosím? A kolik a jak často se dává? Já jsem prostě neználek, takže předem díky za trpělivost. 
. Co se týče dvoulitru v dieselu, tak z rodiny ho měli a asi koupili špatně - po půl roce nové vstřiky a tak corollu loni prodali. Ono je to fakt o tom, jak se o to kdo staral a stará. Já měl strašně dlouho Yaris verso a prodával jsem s najetými 190 tisíci. Fakt jsem měnil pouze náplně a po 140 tisících brzdové destičky. Prodal jsem ho jen proto, že nebyl už moc bezpečný a 1,3 benzin na dnešní dobu také žádný rychlík. Jinak bych si ho nechal.

- wmousew
 - Manager Týmu
 - Kontaktovat uživatele:

VIF seženeš v nějaké mototechne nebo i na benzince. Já ho kupoval na benzice v Uničově. Dává se tam při každým tankování.
No vstřiky to je právě ten strašák... Doufám že budu jezdit dlouho a spolehlivě
  Mě se prostě líbí jak ten motor úžasně jede. Tu 1,4 jsem si ani nevyzkoušel tak nevím jak je na tom... Ale jezdil jsem teď s docela naloženým autem Uničov - Nitra - Bratislava - Nitra - Gabčíkovo - Gyor - Nitra - Uničov a spotřeba 5,3 což si myslím že na naložený auto a 2litr jde  

No vstřiky to je právě ten strašák... Doufám že budu jezdit dlouho a spolehlivě
---- Toyota Corolla E10, 1.3-16V, 4E-FE, 55kW, rv. 96 ---- 

- Ivan.66
 - Manager Týmu
 - Kontaktovat uživatele:

Ono to topeni neni nezavisle, jen pridavne. Bezi jen pri nastartovanem motoru. Je to perfektni v zime, me corolka zacala topit behem chvilky.

Rav4, 2,0VVti, 110 kW, LPG, automat r.v. 02,
Mitsubishi Colt 1,3, 70kW, Cleartec, r.v. 10
ex Corolla E 11, 1,4. 63kW- r.v. 98
ex Mitsubishi Colt, 1,3, r.v. 89
ex Corolla E12, 2,0 D4d,66kW.combi r.v.03
ex Corolla E9,1,8Dxl 49kW,r.v.90

Mitsubishi Colt 1,3, 70kW, Cleartec, r.v. 10
ex Corolla E 11, 1,4. 63kW- r.v. 98
ex Mitsubishi Colt, 1,3, r.v. 89
ex Corolla E12, 2,0 D4d,66kW.combi r.v.03
ex Corolla E9,1,8Dxl 49kW,r.v.90