Mega záhada - pískání za deště

vše ohledně modelové řady Avensis
Odpovědět
dave456
Řidič

Mega záhada - pískání za deště

Příspěvek od dave456 »

už jsem se nasral a došla mi trpělivost, mám problém s autem (zřejmě od novoty), za deště, nebo stačí i studenější a vlhčí počasí, tak v rychlosti nad 90 kmh něco někde nechutně píská. Připadá mi to jako skulina do níž nateče voda a pak proudící vzduch hvízdá. Nereaguje to na nic, jen a pouze na vodu a rychlost, nepomáhá přibrždění, neutrál, zatočení vlevo/vpravo, sklopení zrcátek, vyšroubovaná anténa, vypnutá ventilace, vůbec nic, pořád stejné. Čím kvalitnější cesta, tím hůř, protože jinak v CZ od 130 nahoru už to přehluší hluk od kol, na dálnicích na západě (D, A, I) to jde slyšet i ve 130. Jízda po okresce 100vkou je někdy horor.
Když začne pršet, tak to trvá 5 - 15 minut (jak kdy) než to začne, jako kdyby to trvá, než se ta voda někam dostane a nebo něco tou vodou nasákne. Když přestane pršet, zas naopak, chvíli trvá, než to přestane. Na kvalitnější cestě kolem 100 kmh to někdy jemně píská i za sucha.
Auto bylo už v servisu 9x (Auto moto styl ostrava) a zjistili hovno. Ono taky jim trvalo 2.5 měsíce, než uznali, že něco nehraje, do té doby ze mě akorát dělali kokota, přijeďte jindy, jindy zase nepršelo nebo pískání bylo slabé, a furt dokola. Omluvou jim budiž to, že se s tím asi fakt nesetkali a nevěřili mi. Chvilku to sváděli na gumy, ne že by je zkusili prohodit, prostě technik napsal gumy a vyfakoval mě, mám si zesílit rádio, to je takový problém říct nemám čas (byl jsem tam na konci šichty), přijeďte jindy zkusíme to prohodit, asi jo. Měl jsem 100 chutí tenkrát ty gumy zajít koupit a pak jim je vyúčtovat (účetní mi to vymluvila, byl by s tím pak problém). Až po hromadě stížností a urgencí se do toho vetnul vedoucí servisu a začalo se to pořádně řešit. Zatím jediným výsledkem je pojistná událost a 3x lakovaný blatník, ale to je na jiný příběh a vlákno.
No prohodila se celá kola, nepomohlo, zkontrolovali uchycení plastů na podvozku a všechno možné, podkládali páskama, oblepili mezery mezi kapotou a blatníkama apod., nic. Mám auto zas přivést až bude zas pršet, kurva už 5 měsíců nedělám nic jiného, než šteluju svůj čas s počasím, abych byl někde poblíž servisu.
No předevčírem jsem se nasral, našel jsem si večer hodinku času a začal jsem to zkoumat sám. Zalepil jsem páskou všechny mezery v karoserii vpředu. Od masky chladiče (nechal jsem volnou jen tu poslední šprušli), od tama nahoru všechno zakryté, světla, blatníky, torpédo pod stěrači včetně ventilace, prostě celé, oblepené komplet těsnění čelního skla se všemi mezerami, oblepené střešní ližiny, sundaná anténa. Nic víc už se na horní části karoserie nenachází. Vyrazil jsem do deště a po 5 mins pískání opět a v nezměněné podobě. Pak přestalo pršet, takřka suchá cesta, jezdil jsem se staženým okýnkem, bylo to slyšet dobře, a dal bych ruku za to, že se to ozývalo od levého předního kola nebo minimálně teda z levé přední části auta. Řek bych, že mokrá cesta to nedělá, vyloženě déšť, takže cákání od kol to netipuju. Za deště se staženým oknem není slyšet nic, páč to přehluší ta voda a rychlost (100 kmh). Odkud to zespodu může jít?? Vrch byl celý zakrytý.

NAPADÁ VÁS NĚCO, MĚ UŽ TA ZASRANÁ TOYOTA NESKUTEČNĚ LEZE NA NERVY!!!
Avensis 2.0 D-4D, 93 kW, kombi
ztnext
Řidič

Příspěvek od ztnext »

Před časem na jiném autě jsem řešil něco podobného. Zvláštní zvuk se ozýval vždy při rychlosti nad asi 80Km/h. (nemělo na to vliv počasí).
Dělal to větrák na chladiči. Náporem vzduchu se sám roztáčel a vydával nepředstavitelně zvláštní zvuk. Začalo se to nejprve projevovat v rychlostech kolem 130 Km/h, ale časem už to dělalo i při 80 Km/h.
Zajímavé bylo, že když ten větrák sepunl a chladil, nic slyšet nebylo. Vydával ty zvuky jen když se točil navolno náporem vzduchu.

Ale to jen pro zajímavost, to ti asi moc nepomůže. :?
Avensis T-25 1.8VVTi 95kW
dave456
Řidič

Příspěvek od dave456 »

určitě pomůže, vyzkouším všechny podobné věci. díky.
mrazik
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mrazik »

Takze neco nasakne vodu, zmeni tvar a nekudy proudici vzduch piska ? Je to zavisle na rychlosti a ne na otackach motoru ? Pokud na rychlosti, pak to bude ten proudici vzduch. Nasaknout vodu muze ten filc co je pridelany na prepazce motoroveho prostoru. Ja bych hledal, co muze nasaknout vodu, to znamena po jizde za deste kouknout do motoroveho prosoru, kam vsude se dostala voda, pripadne za sucha co je zkrabatele od neustaleho nasakani vodou a nasledneho uschnuti.
Toyota Avensis Kombi 2.0 D-4D 93kW - bejvávalo
Honda Jazz 1.4 CVT
dave456
Řidič

Příspěvek od dave456 »

mrazik píše:Takze neco nasakne vodu, zmeni tvar a nekudy proudici vzduch piska ? Je to zavisle na rychlosti a ne na otackach motoru ? Pokud na rychlosti, pak to bude ten proudici vzduch.
přesně tak, servis tvrdí, že vpředu žádné nasákavé materiály nejsou, ale ověřím si to sám. Zase filc bude nasávat delší dobu, navíc na přepážce, která je dost vzadu a voda se tam hned tak nedostane. Ale může být.
Jimmi
Věčnej rejpal

Příspěvek od Jimmi »

Kdysi před mnoha lety mi takto pískal služební favorit. Ale tam to byla tuším špatně osazená těsnící lišta dveří a profukovalo mezi lištou a kastlí. Občas při větších deštích i zatékalo, kapalo mi to přímo na loket. Po osmi hodinách jízdy jsem měl levou ruku durch :D

Zkoušel jsi při tom pískání pustit větrák? Už jsem také zažil hlučný větrák, měl špatná ložiska asi a při určité rychlosti auta se točil přesně tou rychlostí, kdy ložiska hlučela. Na vyšší otáčky si to sedlo.
LB hyaku ichi 百一 4E-FE 1332/65kW modrá o->
HB 4E-FE 1332/55kW červená o+
VAZ 2103 1500/49kW bílá
CommonUser
Věčnej rejpal

Příspěvek od CommonUser »

Mne toto robila A4 - tesnenie dveri, ked som tlacil rukou dolu a alebo hore, resp. som pritlacil dvere k ramu, tak to prestalo.

A co spatne zrkadlo ?
T27 2ZR-FAE Rice on wheels
ToyDrive
Manager Týmu

Příspěvek od ToyDrive »

Zkus zrcatka! Corolla Verso na to tezce trpela.
Pri vyssich rychlostech vydavaly vysoky piskavy zvuk.
CarinaE Sedan '97 1,6 16V (78kW) prvni laska
Avensis Combi '07 1,8 16V (95kW) + MR2 '03 (103kW) soucasnost
dave456
Řidič

Příspěvek od dave456 »

zrcátka ne, jezdil jsem se sklopenýma, zvuk beze změn.
Jakuza
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jakuza »

zni to blbe, ale ja jsem tady resil opravu vozu pul roku a nakonec jsem to opravil v italii za dva dny a stalo to par euro, az budes opravdu v koncich, dam ti typ na ten servis, je to sice u milana, ale kdyz neni pomoci ... plne te chapu, ja jsem z toho taky lezl po strope :-D
http://www.hifonics.cz/

MR2 (1993) sold
MR2 (1991) sold
VW Bora Variant (2000) sold
Volvo V50 (2005) total crash :-(
Volvo V50 (2006) sold
Lexus IS220d (2007) sold
BMW 325d (2009)
mrazik
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mrazik »

Jakuza pokud maji v tom servisu v italii vetrny tunel, tak mu mozna pomuzou.
Ja bych hledal misto, kde voda po desti uschne a tim padem necha nejake mapy po uschnuti.
Honda Jazz 1.4 CVT
kar202
Věčnej rejpal

Příspěvek od kar202 »

No dave456, to je tedy mazec. Ten servis je na odstřel. Já bych asi šel cestou znaleckého posudku a výměna zboží, nebo vrácení peněz. Času na odstranění závady měly (to tvrdé "y" je tam zprávně -ty ku*vy) dost, měl bys to případně vyhrát i soudně. Pokud se s tím chceš dále natahovat, možná bych zkusil vzít hadici s vodou a prostříkat spodek i vrch a zkusil projet. Pokud zapíská, nechat vysušit a prostříkál jen např. pravou stranu spodek a projel.... prostě vylučovací metodou lokalizivat místo.... pak se zaměřit jen na ten úsek... Horší bude, když prostříkáš a pískat nebude....

Může někde být i dutinka, která bude pískat jen po naplnění vodou....nemusí tedy jít jen o nasáklý filc, či něco podobného...
Toyota Avensis 2.2 D CAT Lux 130kw
mrazik
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mrazik »

kar202 vratit auto a dostat penize zpet neni jednoduche. Musela by to byt zavada, ktera brani uzivani nebo tak neco. V nasem soudnim systemu by to projel, nedelejme si iluze.
Jina otazka je, veci kolem toho servisu atd.
Honda Jazz 1.4 CVT
Nohis
Řidič

Příspěvek od Nohis »

Napadlo mě, že když mi jednou špatně nalepili na starém autě vzadu trojúhelníkové okno, tak se ozývalo takové pískání. Tak jestli by to nemohlo u T27 dělat to malé okénko u zrcátka.
dave456
Řidič

Příspěvek od dave456 »

2 mrazik: ano, ta šance je poměrně malá, auto je na firmu (obchodní zákoník), kdyby bylo na soukr. osobu (občanský zákoník), tak to na vrácení je. Ale mluvil jsem s advokátem, posoudí to všechno.
2 nohis - ty jsem zalepené neměl (stejně jako úchyty zrcátek, jak někdo psal výše), zkusím, ale kdyby tomu tak bylo, tak by to šlo asi lehce poznat, zevnitř auta se ten zvuk vůbec nedá lokalizovat, je všude, nedá se říct je zprava nebo zleva, jedině když neprší a vystrčím palici z okna ven, tak bych řek že je od levého kola. Průser je v tom, že ten zvuk se klidně může šířit nějakou dutinou, kovem, čímkoli a "vylézt" úplně jinde než je zdroj, klidně to třeba může být i něco vzadu auta.
Odpovědět

Zpět na „Avensis“