TRC,ABS,VSC
Mám takový problém. Teda asi to není nic vážnýho, spíš by mě zajímalo, co si o tom myslíte, nějaké nápady;-) Nedávno mi měnili senzor otáček řízení u Ave II, co sedí na tyčce řízení a sleduje otáčení volantem a posílá to k vyhodnocení do ecu vsc (když to nechodilo, tak abs nesvítilo a fungovalo, svítilo jen trc a vsc). Když otočím klíčem a zapnu elektriku, tak se rozsvítí kontrolky trc, vsc, abs a po krátkým čase zhasnou, což je v pořádku. Ale jakmile nastartuju, aniž bych se rozjel, tak se znovu rozsvítí a svítí cca 5 sekund a pak zhasnou a už se nerozsvítí a auto jede normálně. Nestává se to vždycky, vypozoroval jsem, že se to takto stane (to rozsvícení po nastartování), když s autem cca týden vůbec nejezdím. Napadlo mě, jestli to třeba neindikuje slabou baterii, protože tyhle kontrolky se, jak pozoruju, rozsvítí snad při jakýmkoliv problému. Třeba u Ave I v zimě, když mi před nastartováním nezhasnula kontrolka abs (tam jsem vsc neměl), tak bylo hned jasný, že baterie půjde ven a že potřebuje nabít a že nenastartuju:-) Jinak když pak s tím autem jedu delší trasu, pak zastavím a třeba druhý den nastartuju, tak se tohle nestane.
- Martin_HnN
- Manager Týmu
Zkus si změřit napětí na baterce v okamžiku, kdy Ti to hlásí ... a uvidíš kolik má.
Přesněji ... otočíš klíčkem tak, aby Ti ta kontrolka svítila a půjdeš si změřit, kolik Ti to ukazuje. Když to bude míň jak ...... V (prosím o doplnění někoho chytřejšího) tak doporučuji zajet do servisu a nechat si změřit kapacitu baterky ... nebo si sežeň hustoměr a udělej si to sám ... myslím, že se dá sehnat ještě i v dnešní době.
Autobaterka naprázdno (nepřipojená) má pokud je dobrá cca. 13,7 - 13,4 V
Připojená by měla mít něco nad 12 V. Až budu mít po ruce měřák a auto, tak to zkusím změřit ...
Tedy dopadlo to takto:
OFF: 12,64 V
ON: 12,48 V ... zap. autorádio a NAVI TS310
ACC: 12,18 V ... navíc ventilátor a svítící palubka
Odkud jsi? Umím přečíst nějaké chyby
Přesněji ... otočíš klíčkem tak, aby Ti ta kontrolka svítila a půjdeš si změřit, kolik Ti to ukazuje. Když to bude míň jak ...... V (prosím o doplnění někoho chytřejšího) tak doporučuji zajet do servisu a nechat si změřit kapacitu baterky ... nebo si sežeň hustoměr a udělej si to sám ... myslím, že se dá sehnat ještě i v dnešní době.
Autobaterka naprázdno (nepřipojená) má pokud je dobrá cca. 13,7 - 13,4 V
Připojená by měla mít něco nad 12 V. Až budu mít po ruce měřák a auto, tak to zkusím změřit ...

Tedy dopadlo to takto:
OFF: 12,64 V
ON: 12,48 V ... zap. autorádio a NAVI TS310
ACC: 12,18 V ... navíc ventilátor a svítící palubka
Odkud jsi? Umím přečíst nějaké chyby

Corolla Verso 2007 / 2,2 D-4D 100 kW
To já bych i rád změřil, ale ono se to dost špatně dělá, nastartovat a pak mám jen cca pět sekund na to, abych odběhnul ke kapotě a tam se podíval na měřák:-) Ty kontrolky se rozsvítí opravdu, když s tím autem nejezdím tak týden. Je ale pravdou, že jsem teď na autě něco dělal a tak ono otevřený dveře několik hodin (svítí tam kontrolka), pak světla v bočnicích dveří a podobně, to něco málo ubere. Ono jde o to, že v momentě, když nastartuju, tak se automaticky rozsvítí i světla a to asi i klesne na chvilku napětí, a tak si auto myslí, že se nenastartovalo a znovu spustí tu kontrolu, zřejmě. Dnes jsem byl v Toyotě a napíchli to na diagnostiku a nic nenašli, vůbec nic. Navíc to samozřejmě ani dnes neudělalo. A technik říkal, že si myslí, že to bude opravdu ta baterka. No holt asi začíná odcházet, anebo prostě vyndat a pořádně dobít.
Jinak jsem z HK. Navíc, minulý týden jsem měřil baterii a má cca 12,35 naprázdno, takže by to i na to sedělo.
Jinak jsem z HK. Navíc, minulý týden jsem měřil baterii a má cca 12,35 naprázdno, takže by to i na to sedělo.
- Martin_HnN
- Manager Týmu
Já ale nikde nic o startování nepsal 
Jakmile se zapnou světla, tak to musí klesnout, protože to už je celkem dost velký odběr - minimálně 2 x 55 W + 2 x zadní (asi 10 W).
Pokud jsi byl na diagnostice, tak už Ti nemám asi co nabídnout ... ale já když ji tam připojím, tak vidím napětí na baterce ...
Já nemám otáčecí klíček, takže jsem psal jak to jde za sebou ... a odpovídá to tomu, že napoprvé odemkneš volant (a mně funguje radio a spustí se navigace - ale nic jiného) a další je pozice před startováním na normálním klíčku, kdy pustíš "šťávu" do všeho a oživíš auto ...
Pokud máš 12,3 V po odpojení kabelů (/vyndání baterky) tak to mi přijde málo, ale kapacitu podle napětí neurčíš - je to jen pomocný údaj.
Záleží nejen na tom jak ji tam máš dlouhu, ale i jak se k ní chováš ...
kdysi se říkalo, že po startu auta musíš ujet minimálně 16-20 km aby jsi dobil baterku na původní kapacitu ... to bylo kolem roku 1990-95. Ale dnes to bude podobné ... třeba u feldy nesmím nechat auto stát déle jak týden, protože po 14 dnech je baterka tak vyfluslá, že sotva nastartuje ... prý je blbě udělané napájení rádia ... a žere to i v klidu. Alarm to prý nedělá, protože má odběr nepatrný
tak aby jsi na tom nebyl třeba podobně ...

Jakmile se zapnou světla, tak to musí klesnout, protože to už je celkem dost velký odběr - minimálně 2 x 55 W + 2 x zadní (asi 10 W).
Pokud jsi byl na diagnostice, tak už Ti nemám asi co nabídnout ... ale já když ji tam připojím, tak vidím napětí na baterce ...
Já nemám otáčecí klíček, takže jsem psal jak to jde za sebou ... a odpovídá to tomu, že napoprvé odemkneš volant (a mně funguje radio a spustí se navigace - ale nic jiného) a další je pozice před startováním na normálním klíčku, kdy pustíš "šťávu" do všeho a oživíš auto ...
Pokud máš 12,3 V po odpojení kabelů (/vyndání baterky) tak to mi přijde málo, ale kapacitu podle napětí neurčíš - je to jen pomocný údaj.
Záleží nejen na tom jak ji tam máš dlouhu, ale i jak se k ní chováš ...
kdysi se říkalo, že po startu auta musíš ujet minimálně 16-20 km aby jsi dobil baterku na původní kapacitu ... to bylo kolem roku 1990-95. Ale dnes to bude podobné ... třeba u feldy nesmím nechat auto stát déle jak týden, protože po 14 dnech je baterka tak vyfluslá, že sotva nastartuje ... prý je blbě udělané napájení rádia ... a žere to i v klidu. Alarm to prý nedělá, protože má odběr nepatrný

Corolla Verso 2007 / 2,2 D-4D 100 kW
No ono to právě hlásí hned po nastartování a to je těch 5 sekund na to, abych to změřil. Jinak to samozřejmě hlásí v druhý poloze klíčku (tj. zapnutá elektrika před startováním). Těch 12,3 je na baterce, když je připojená, ale klíče nejsou v zapalování vůbec (takže tam bude nějaký odběr na paměť rádia).
kontrolky abs.vsc...... vse dohromady
Mohu potvrdit, ze se to deje pri spalenych zarovkach zadnich svetel
TRC ,VSC ,ABS
Tieto tri kontrolky mi svietili ---- chyba bola vo vypalenej ziarovke.
Vymenil som a vsetko v poriadku ako predtym ...
dik za radu ...
Vymenil som a vsetko v poriadku ako predtym ...
dik za radu ...