Cukání motoru
Cukání motoru
Možná to tady už bylo, ale nikde jsem nenašel můj případ.
Motor mě cuká, dá se říct v celém pásmu otáček, ale nejvíce je to znát v nízkých otáčkách a při plynulé akceleraci. Možná s tím souvisí i to, že při uvolnění plynu auto cukne a při opětovném sešlápnutí nereaguje plynule. Jelikož jsem časově dost vytížen a dávat to do servisu, kde vymění půl motoru se mi nechce, tak bych rád slyšel vaše návrhy, čím by to mohlo být způsobeno. Svíčky a kabely jsou dá se říct nové, takže zbývá zbytek. Jedná se o motor 3S-FE, už má najeto cca 300tis km, takže by to mohlo být více věcí, ale nemám moc možností doma odzkoušet.
Motor mě cuká, dá se říct v celém pásmu otáček, ale nejvíce je to znát v nízkých otáčkách a při plynulé akceleraci. Možná s tím souvisí i to, že při uvolnění plynu auto cukne a při opětovném sešlápnutí nereaguje plynule. Jelikož jsem časově dost vytížen a dávat to do servisu, kde vymění půl motoru se mi nechce, tak bych rád slyšel vaše návrhy, čím by to mohlo být způsobeno. Svíčky a kabely jsou dá se říct nové, takže zbývá zbytek. Jedná se o motor 3S-FE, už má najeto cca 300tis km, takže by to mohlo být více věcí, ale nemám moc možností doma odzkoušet.
Toyota Carina E 2.0 GLI
Mám stejný motor a stejné auto a stejný problém, který jsem se snažil vyřešit už po koupi před cca 4 roky. Auto jemně cuká při nížších otáčkách a nebo po přidání plynu. Nejvíc je to poznat když začnu přerušovaně a rychle mačkat plyn. Byl jsem s tím asi ve 4 servisech včetně toyoty a všude zjistili prd. Tak jsem se na to taky vyprd . Vyčistili mi rozdělovač vyměnili kable atd. a nic. Jeden mechanik říkal že to takhle dělá což pochybuju. Tak jsem si na to zvyk a jezdím tak dodnes je to pořád stejné, ale pořád by mě zajímalo co je příčinou a kolika lidem to dělá? Neměl jsem možnost ani jet se stejným autem které to nedělá abych to porovnal.
Carina E 2.0 GLi
škrtící klapku i sací potrubí jsem měl venku a je to vevnitř jako zrcadlo.fortune88 píše:zdar kluci, ja sem to tu řesil tak pred nekolika mesici..a pomohlo mi vyčištění škrtící klapky, a dodnes je klid...

Napadají mě jedině vstřiky, za ty stovky tisíc km by to mohly dělat, ale není zrovna nejlevnější je nechat někde zkontrolovat
Toyota Carina E 2.0 GLI