Cukání motoru

vše ohledně modelové řady Carina
Odpovědět
Floki
Věčnej rejpal

Cukání motoru

Příspěvek od Floki »

Možná to tady už bylo, ale nikde jsem nenašel můj případ.
Motor mě cuká, dá se říct v celém pásmu otáček, ale nejvíce je to znát v nízkých otáčkách a při plynulé akceleraci. Možná s tím souvisí i to, že při uvolnění plynu auto cukne a při opětovném sešlápnutí nereaguje plynule. Jelikož jsem časově dost vytížen a dávat to do servisu, kde vymění půl motoru se mi nechce, tak bych rád slyšel vaše návrhy, čím by to mohlo být způsobeno. Svíčky a kabely jsou dá se říct nové, takže zbývá zbytek. Jedná se o motor 3S-FE, už má najeto cca 300tis km, takže by to mohlo být více věcí, ale nemám moc možností doma odzkoušet.
Toyota Carina E 2.0 GLI
pkw
Člen Týmu

Příspěvek od pkw »

Mám stejný motor a stejné auto a stejný problém, který jsem se snažil vyřešit už po koupi před cca 4 roky. Auto jemně cuká při nížších otáčkách a nebo po přidání plynu. Nejvíc je to poznat když začnu přerušovaně a rychle mačkat plyn. Byl jsem s tím asi ve 4 servisech včetně toyoty a všude zjistili prd. Tak jsem se na to taky vyprd . Vyčistili mi rozdělovač vyměnili kable atd. a nic. Jeden mechanik říkal že to takhle dělá což pochybuju. Tak jsem si na to zvyk a jezdím tak dodnes je to pořád stejné, ale pořád by mě zajímalo co je příčinou a kolika lidem to dělá? Neměl jsem možnost ani jet se stejným autem které to nedělá abych to porovnal.
Carina E 2.0 GLi
fortune88
Člen Týmu

Příspěvek od fortune88 »

zdar kluci, ja sem to tu řesil tak pred nekolika mesici..a pomohlo mi vyčištění škrtící klapky, a dodnes je klid...
Floki
Věčnej rejpal

Příspěvek od Floki »

fortune88 píše:zdar kluci, ja sem to tu řesil tak pred nekolika mesici..a pomohlo mi vyčištění škrtící klapky, a dodnes je klid...
škrtící klapku i sací potrubí jsem měl venku a je to vevnitř jako zrcadlo. :(
Napadají mě jedině vstřiky, za ty stovky tisíc km by to mohly dělat, ale není zrovna nejlevnější je nechat někde zkontrolovat
Toyota Carina E 2.0 GLI
libor12
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od libor12 »

zkus mrknout na podtlaky kolem motoru a změř hodnoty čidla teploty a map.
...prezidentův poradce... měl z astrofyziky 3-
"Prezidentovi poradci se mýlí,já ne!"
válcová zkušebna 4x4 do 1200hp
Floki
Věčnej rejpal

Příspěvek od Floki »

libor12 píše:zkus mrknout na podtlaky kolem motoru a změř hodnoty čidla teploty a map.
Dobrý nápad, realizace bude horší. Multimetr bylo to jediné co jsem doma měl, ale zachutnal mému psovi :) Všechny podtlaky jsou OK. které čidlo teploty máš na mysli?
Toyota Carina E 2.0 GLI
libor12
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od libor12 »

čidlo teploty vzduchu,najdeš ho na váze vzduchu. Předpokládám že máš verzi s klapkou - maf ne map to měly až v 99.
Floki
Věčnej rejpal

Příspěvek od Floki »

libor12 píše:čidlo teploty vzduchu,najdeš ho na váze vzduchu. Předpokládám že máš verzi s klapkou - maf ne map to měly až v 99.
Asi tě to překvapí, ale maf nemám :) Pokud se nepletu, mám map senzor. Jde odzkoušet nějak amatersky?
Toyota Carina E 2.0 GLI
libor12
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od libor12 »

tak pokud budes mit multimetr mužeš změřit rozsahy
Floki
Věčnej rejpal

Příspěvek od Floki »

libor12 píše:tak pokud budes mit multimetr mužeš změřit rozsahy
Nemám :D No takže to mě asi zbývá to jen někam dát. Ale v normálním servise se mě na to vys... měřit něco multimetrem, ti vymění všechny čidla. Nevíš o někom na Jížní Moravě?
Toyota Carina E 2.0 GLI
lukanek88
Člen Týmu

Příspěvek od lukanek88 »

Multimetr si koupíš pomalu v každym železářství nebo elektrinikou,,nebo autodílech,,slovy 350 Kč je STROP !
Toyota Carina E 1.6 16V 1997 LPG =oD
Mercedes Viano 2.2 CDi 2004

Maloobchod s náhradními díly na všechny značky aut za bezkonkurenční ceny ! Tel : 607 188 948
Odpovědět

Zpět na „Carina“