Priemerna spotreba Vaseho Avensisa?
Já tankuji co mi přijde pod ruku... benzina, agip, a do všeho liju VIF... a jede to supr....
Kola mám nafoukaný na 3,1.... a dálkový trasy jedu za míň... jak mi sknčí léto a dlouhý štreky, tak půjdu zase na 2,8-2,9...to po městě stačí.
stav silnic na to má taky velký vliv...
někdo tu bude psát jak mu to po německu nežere ale pak nenapíše jak po městě v čr jde spotřeba nahoru...
Každopádně i já po brně a okolí jsem jel za nějakých 9,5-10,2... no a??? prostě sem se chtěl projet a nešetřil to...
Kola mám nafoukaný na 3,1.... a dálkový trasy jedu za míň... jak mi sknčí léto a dlouhý štreky, tak půjdu zase na 2,8-2,9...to po městě stačí.
stav silnic na to má taky velký vliv...
někdo tu bude psát jak mu to po německu nežere ale pak nenapíše jak po městě v čr jde spotřeba nahoru...
Každopádně i já po brně a okolí jsem jel za nějakých 9,5-10,2... no a??? prostě sem se chtěl projet a nešetřil to...
Toyota Avensis 2,2 D4D 110KW
mam ten isty motor aj rok vyroby, na palubnom mi dava pri normalnej jazde priemerku 6,2l aj ked po realnom prepocte je to cca 7l. Ak sa velmi snazim co je cca 110km/h po dialnici tak dam aj 5,7 ale to uz nie je jazda. Ked nesetrim co je cca 150km/h tak 7,2 na palubnom co je ca 8l/100Km.TondoS píše:Takže dalšia nádrž za mnou, tento krát najazdených 954km a priemerná spotreba na nádrž 5,92l/100km celková priemerná spotreba 6,26l/100km
Asi pol roka som mal problem si zvyknut na toto auticko, dost je citlive na spotrebu, ine ako pasat alebo mondeo. Da sa vsak naucit

Este musim spomenut, na nadrz dam 700 - max 750Km, takze po prepocte mi to nevychadza, neoplati sa to skrtit, ale radsej normalne drzat tu strednu cestu 130Km/h. a sem tam si to normalne rozbehnut, ale nie stale

Yaris 1.4 D-4D 2005
Avensis 2.0 D-4D Wagon 2007
- CommonUser
- Věčnej rejpal
To myslis vazne ? Lebo za cca tolko chodi moj benal pri tych podmienkach co pises.creme píše:mam ten isty motor aj rok vyroby, na palubnom mi dava pri normalnej jazde priemerku 6,2l aj ked po realnom prepocte je to cca 7l. Ak sa velmi snazim co je cca 110km/h po dialnici tak dam aj 5,7 ale to uz nie je jazda. Ked nesetrim co je cca 150km/h tak 7,2 na palubnom co je ca 8l/100Km.
Asi pol roka som mal problem si zvyknut na toto auticko, dost je citlive na spotrebu, ine ako pasat alebo mondeo. Da sa vsak naucit
Este musim spomenut, na nadrz dam 700 - max 750Km, takze po prepocte mi to nevychadza, neoplati sa to skrtit, ale radsej normalne drzat tu strednu cestu 130Km/h. a sem tam si to normalne rozbehnut, ale nie stale

T27 2ZR-FAE Rice on wheels
-
- Řidič
Zalezi, aku tazku mas nohu, samotne rychlosti maju na spotrebu mensi vplyv nez nerovnomernost jazdy (zrychlovania, predbiehania a pod.). Mne ta Tvoja spotreba pride dost vysoka, ale netvrdim, ze sa neda dosiahnut. Len si mozno zvyknuty jazdit podla chuti a nepremyslat nad tym, ako mat pri rovnakej dynamike spotrebu ako ostatni.creme píše:mam ten isty motor aj rok vyroby, na palubnom mi dava pri normalnej jazde priemerku 6,2l aj ked po realnom prepocte je to cca 7l. Ak sa velmi snazim co je cca 110km/h po dialnici tak dam aj 5,7 ale to uz nie je jazda. Ked nesetrim co je cca 150km/h tak 7,2 na palubnom co je ca 8l/100Km.
Alebo je tu potom problem s autom, napr. zaneseny EGR ventil. Kazdopadne, pokial by som si nebol vedomy nejakej extremnosti v style jazdy, tak by som s Tvojou spotrebou nebol spokojny.
Moja celkova spotreba je 5.89, no je to cislo prakticky vo vzduchu. Nemam spocitany dokonca ani podiel dialnic, okresiek a mesta. Jazdim vsak celkom svizne, predbieham, ked predo mnou nejdu aspon max. povolenou rychlostou (samozrejme, ak su na taku jazdu podmienky).
Toyota Avensis Wagon T25 2.0 D4D 93kW 2008
-
- Řidič
po dovolenke
Pridam sa aj ja. Priblizne 2500 km, Taliansko, spotreba 6.24
Dialnicna rychlost max. na urovni limitu, pretoze auto bolo dost zatazene, cestou spat by som dokonca suchal zasterky, keby som nejake mal.
No i tak mi spotreba pride vyssia, nez boli moje ocakavania.
Dialnicna rychlost max. na urovni limitu, pretoze auto bolo dost zatazene, cestou spat by som dokonca suchal zasterky, keby som nejake mal.

No i tak mi spotreba pride vyssia, nez boli moje ocakavania.
Posledni nadrz 6,3l.
Posleze natankovano za 2015Kc (litr 25,40Kc).

Posleze natankovano za 2015Kc (litr 25,40Kc).

Naposledy upravil(a) ToyDrive dne sob 13.08.2011, 21:52, celkem upraveno 1 x.
CarinaE Sedan '97 1,6 16V (78kW) prvni laska
Avensis Combi '07 1,8 16V (95kW) + MR2 '03 (103kW) soucasnost
Avensis Combi '07 1,8 16V (95kW) + MR2 '03 (103kW) soucasnost
Skus si teda urobit realnu spotrebu, natankovane a prejdene Km, mozno ti trochu padne sanka, ze palubny nedava tak uplne presny udaj. Mozno zavazi aj fakt, ze mam 17' kolesa.modus ponens píše:Zalezi, aku tazku mas nohu, samotne rychlosti maju na spotrebu mensi vplyv nez nerovnomernost jazdy (zrychlovania, predbiehania a pod.). Mne ta Tvoja spotreba pride dost vysoka, ale netvrdim, ze sa neda dosiahnut. Len si mozno zvyknuty jazdit podla chuti a nepremyslat nad tym, ako mat pri rovnakej dynamike spotrebu ako ostatni.creme píše:mam ten isty motor aj rok vyroby, na palubnom mi dava pri normalnej jazde priemerku 6,2l aj ked po realnom prepocte je to cca 7l. Ak sa velmi snazim co je cca 110km/h po dialnici tak dam aj 5,7 ale to uz nie je jazda. Ked nesetrim co je cca 150km/h tak 7,2 na palubnom co je ca 8l/100Km.
Alebo je tu potom problem s autom, napr. zaneseny EGR ventil. Kazdopadne, pokial by som si nebol vedomy nejakej extremnosti v style jazdy, tak by som s Tvojou spotrebou nebol spokojny.
Moja celkova spotreba je 5.89, no je to cislo prakticky vo vzduchu. Nemam spocitany dokonca ani podiel dialnic, okresiek a mesta. Jazdim vsak celkom svizne, predbieham, ked predo mnou nejdu aspon max. povolenou rychlostou (samozrejme, ak su na taku jazdu podmienky).
Yaris 1.4 D-4D 2005
- CommonUser
- Věčnej rejpal
-
- Řidič
Spotrebu pocitam zasadne sposobom plna-plna + prejdene km. 17" kolesa mam aj ja. Dokonca mam olej ACEA B3, ktory o trosku zvysuje spotrebu oproti olejom ACEA B1. Tankujem vsak vyhradne "zapadnu" naftu...creme píše:Skus si teda urobit realnu spotrebu, natankovane a prejdene Km, mozno ti trochu padne sanka, ze palubny nedava tak uplne presny udaj. Mozno zavazi aj fakt, ze mam 17' kolesa.
Tak máme za sebou výlet do Itálie.
Nádrže:
Plzeň - Venezia - 6,85
Venezia - Firenze - Pisa - Roma - 5,85 (60% po státovkách)
Roma - Brenner - 7,09 (Furt do kopce a celkem levná nafta z Říma)
Pak mě dostalo z Brenneru do Insbruku 3,8
furt z kopce, no ale pak přišlo Německo, takže po příjezdu domů tam bylo zase 6,4
Poprvý jsem se dostal v průměru pod 6l, to mě celkem překvapilo, nijak jsem to nešetřil, ale snažil jsem se relativně dodržovat předpisy (podle rychlosti na navigaci max +5). Možná má na to vliv taky čerstvě vyčištěný KN filtr.
V Německu jsem se chtěl konečně pořádně projet, ale furt se tam pletly nějaký "rádoby silný" mercedesy a audiny, vždy chvilku 180 a pak na brzdu... To je celkem problém tohohle auta, že prostě nemá respekt. Můžete s nim jet pořád přes 200, ale nikdo vám neuhne ani když blikáte. Posledně když jsem se byl projet Caymanem S PDK 320Bhp tak to všichni mizeli do pravýho pruhu jen se člověk objevil na obzoru
Nádrže:
Plzeň - Venezia - 6,85
Venezia - Firenze - Pisa - Roma - 5,85 (60% po státovkách)
Roma - Brenner - 7,09 (Furt do kopce a celkem levná nafta z Říma)
Pak mě dostalo z Brenneru do Insbruku 3,8

Poprvý jsem se dostal v průměru pod 6l, to mě celkem překvapilo, nijak jsem to nešetřil, ale snažil jsem se relativně dodržovat předpisy (podle rychlosti na navigaci max +5). Možná má na to vliv taky čerstvě vyčištěný KN filtr.
V Německu jsem se chtěl konečně pořádně projet, ale furt se tam pletly nějaký "rádoby silný" mercedesy a audiny, vždy chvilku 180 a pak na brzdu... To je celkem problém tohohle auta, že prostě nemá respekt. Můžete s nim jet pořád přes 200, ale nikdo vám neuhne ani když blikáte. Posledně když jsem se byl projet Caymanem S PDK 320Bhp tak to všichni mizeli do pravýho pruhu jen se člověk objevil na obzoru