Kolik může táhnout corolla E12 1,4 VVTi
- snapkarene
 - Člen Týmu

Kolik může táhnout corolla E12 1,4 VVTi
Zdravím všechny,zvažuju koupi corolly r.v.2006 naj.160tkm 1,4VVTi,ale mám podmínku,že potřebuju i občas táhnout karavan 1000kg.
Díval jsem se na různé tažné(protože tahle corolla nemá kouli a bylo by potřeba ji dodělat) a zatížení je na max.1300kg,ale kolik může tahle corolla tahat papírově?

Díval jsem se na různé tažné(protože tahle corolla nemá kouli a bylo by potřeba ji dodělat) a zatížení je na max.1300kg,ale kolik může tahle corolla tahat papírově?
Do techničáku to píšou proto, aby se vědělo, co to auto ubrzdí. Nikoli co utáhne. Představa, že s takovou soupravou vyrazím na dovolenou (= vícečlenná posádka a narvaný kufr) mě docela děsí. Na tunový karavan to chce opravdu něco jiného. Tohle je tak na převoz materiálu na chalupu apod. v jednom člověku, při jinak prázdném autě a po krátké trase.

Utáhne to ale není to fakt na moc dlouhou cestu. Motor se musí celkem dost točit i při prázdném autě - nedovedu si představit cestu 100Km s tunou za ním (na to si toho auta moc vážím než aby jsem ho takto ničil)
Na tahání karavanu vřele doporučuji diesel. Dokonce i Corolla E9 1,8D se s karavanem dá na dovolenou v pohodě řídit bez vytáčení a trápení

Na tahání karavanu vřele doporučuji diesel. Dokonce i Corolla E9 1,8D se s karavanem dá na dovolenou v pohodě řídit bez vytáčení a trápení
MADE IN JAPAN - žádný sOpel ...

- snapkarene
 - Člen Týmu

- vind.o
 - Navigátor

E12 max. bržděný 1 300 kg (je to 1,6) u 1,4 by to, ale mělo být stejné - snad. 

Osobně bych v tom neviděl až takový problém, pokud se přizpůsobí styl jízdy hmotnosti celé soupravy.

Osobně bych v tom neviděl až takový problém, pokud se přizpůsobí styl jízdy hmotnosti celé soupravy.
Corolla E12 5D, 06, 3ZZ-FE 1598, 81 kW, černá, celoroční 6,6 l, 230 tis.km, SOL+ (park. senzory, tempomat, vyhř. sedačky)
Yaris XP13 5D, 14, 1NR-FE 1329, 73kW, bílá, celoroční uvidíme
), 40 tis. km, Trend
Ex-Corolla E11 3D, 98, 4E-FE 1332, 63 kW, bílá

Yaris XP13 5D, 14, 1NR-FE 1329, 73kW, bílá, celoroční uvidíme
Ex-Corolla E11 3D, 98, 4E-FE 1332, 63 kW, bílá
- Dekker.dave
 - Člen Týmu
 - Kontaktovat uživatele:

- snapkarene
 - Člen Týmu

Zátah turbodieselu proti atmo benzínu je dost nesrovnatelný, mám celicu 129kW (ok, po tech letech už se z původníhu výkonu asi trošku ztratilo, ale budiž). Kamarád má bmw 118d, 105kW a pocit výkonu je dost odlišný -- on totiž ten jeho "traktůrek" má 300Nm už ve 2000 otáčkách, kdy mě to tak akorát jede a vlastně ani moc nezrychlyuje, můj motor má max. 186Nm při 4800 otáčkách, takže o jeho 300Nm si můžu nechat jen zdát. A od těch Nm se odvíjí síla, která jde na kola, ta táhne ten náklad, ta způsobuje zrychlení.
Ty kW jsou jen maximální výkon, který motor může podat. Stejného se výkonu dá dosáhnout různými způsoby -- buďto táhnu velkou silou při nižších otáčkách (diesel), nebo táhnu menší silou, ale o to rychleji, tj, víc točím (benzín). Jenže těch 129kW mám až při 7000rpm a to na normální ježdění není, mezi ještě relativně klidnými 3500-4000 otáčkami je výkon toho 129kW benzíňáku 55-65kW, ten motor je fakt v těch otáčkách teprve někde v polovině svých možností
Takže to výkonově slabší a o skoro 100kg težší bmw dovede člověka po krátičké chvilce turbo lagu zamáčknout do sedačky a to mi celica nedělá. Druhá věc je, že ten díesel při akceleraci chvilku fest zatáhne, ale zakrátko mu dojde dech a musí řadit. S benzínem, i když si před akcelerací ještě podřadím, při akceleraci zátah dál plynule narůstá a auto za návykového zvuku motoru ožívá
Abych jen neofftopicoval, ten 66kW D4D má 215 Nm při pohodových 2200 otáčkách, což je pořád víc, než např. dá ten zmíněný 129kW 2.0l benziňák v celice, to věřím, že ten přívěs zvládne tahat.

Ty kW jsou jen maximální výkon, který motor může podat. Stejného se výkonu dá dosáhnout různými způsoby -- buďto táhnu velkou silou při nižších otáčkách (diesel), nebo táhnu menší silou, ale o to rychleji, tj, víc točím (benzín). Jenže těch 129kW mám až při 7000rpm a to na normální ježdění není, mezi ještě relativně klidnými 3500-4000 otáčkami je výkon toho 129kW benzíňáku 55-65kW, ten motor je fakt v těch otáčkách teprve někde v polovině svých možností
Takže to výkonově slabší a o skoro 100kg težší bmw dovede člověka po krátičké chvilce turbo lagu zamáčknout do sedačky a to mi celica nedělá. Druhá věc je, že ten díesel při akceleraci chvilku fest zatáhne, ale zakrátko mu dojde dech a musí řadit. S benzínem, i když si před akcelerací ještě podřadím, při akceleraci zátah dál plynule narůstá a auto za návykového zvuku motoru ožívá
Abych jen neofftopicoval, ten 66kW D4D má 215 Nm při pohodových 2200 otáčkách, což je pořád víc, než např. dá ten zmíněný 129kW 2.0l benziňák v celice, to věřím, že ten přívěs zvládne tahat.