Toyota Corolla E11 r.v.98 1.4
-
Optimus Prajm
- Člen Týmu
Toyota Corolla E11 r.v.98 1.4
Zdarec lidi. Chtěl bych se zeptat. Mám vyměněný klínový řemen a pořád mi to při nějaké vlhkosti vzduchu nebo při vjetí do kaluže píská. Klíňák mám dobře utáhlej, tak Vás prosím o radu. Díky
Je nutno podotknout že dobře napnutý řemen je základ. Spousta lidí dá při potížích nový-ten jim prokluzuje také-tak skusí řemenici odmastit-prokluzuje stále-tak ho více napnou. No řešení to je ovšem životnost ložisek se tím sníží takže člověk sám sobě zadělá na pořádné potíže.
No každopádně voda na řemenici není nic dobrýho. Takže v prvé řadě by jsem kouknul jestli jsou pod motorem a v podbězích veškeré plasty. Potom by jsem sundal řemen a kouknul jestli není některá z řemenic od nějaké mastnoty. I v případě že není by jsem je všechny vzal čističem brzd.Nový řemen je dobrá věc ovšem ne vždy je nový lepší než starší. Hoši hlavně nešetřete!!! Na tomto se ušetřit nedá - je fajn když je to levný ovšem nečekaný roztržení někde 200Km od domova v sobotu večer není nic příjemnýho.
No každopádně voda na řemenici není nic dobrýho. Takže v prvé řadě by jsem kouknul jestli jsou pod motorem a v podbězích veškeré plasty. Potom by jsem sundal řemen a kouknul jestli není některá z řemenic od nějaké mastnoty. I v případě že není by jsem je všechny vzal čističem brzd.Nový řemen je dobrá věc ovšem ne vždy je nový lepší než starší. Hoši hlavně nešetřete!!! Na tomto se ušetřit nedá - je fajn když je to levný ovšem nečekaný roztržení někde 200Km od domova v sobotu večer není nic příjemnýho.
MADE IN JAPAN - žádný sOpel ...
-
Optimus Prajm
- Člen Týmu
Mýdlo byla methoda mého dědečka. Tedy Tvého prapradědečka
A měnit průřez řemenice je také trochu ujeté....
Prověř:
- mastnotu na řemenici
- stáří řemene
- volný chod poháněných částí
- napnutí řemene přesně dle manuálu (nejlépe nějakým siloměrem nebo alespoň nakalibrovanou pružinou)
- výrobce řemene (jsou výrobci, jejichž produkty je lépe rovnou zahodit)
A měnit průřez řemenice je také trochu ujeté....
Prověř:
- mastnotu na řemenici
- stáří řemene
- volný chod poháněných částí
- napnutí řemene přesně dle manuálu (nejlépe nějakým siloměrem nebo alespoň nakalibrovanou pružinou)
- výrobce řemene (jsou výrobci, jejichž produkty je lépe rovnou zahodit)