Dotaz a Problém

vše ohledně modelové řady Carina
Odpovědět
tekiler
Navigátor
Kontaktovat uživatele:

Dotaz a Problém

Příspěvek od tekiler »

Zdravím kariňáky, po dlouhých peripetiích z alternátorem, které sem konečně vyřešil se mi vyskytl problém číslo 2!!!
Kamarád mi nasadil špatně řemen a tudíž mi nejelo servo. Tak sem mu volal a on mi řekl ať dojedu že to tam dá jak má být .. Tudíž sem ujel asi 8km, jenže motor byl zahřátý, a on, protože spěchal vzal kýbl z vodou - cca 7 litrů, a motor takto schladil aby se dostal k napínáku na altíku..

BOD1: Od té doby mi auto nechce moc jet dokud se nezahřeje ..... takový neklidný chod, cukání a postupné zabírání v závislosti na teplotě motoru - tipoval bych to na přidírající vstřik (ještě manipuloval z jedním s kabelů rozdělovače - to by taky mohlo být ono - jenže problém se vyskytl až po schlazení)

BOD2: A to co se mi zdá jako větší peklo, motor začal vydávat podivný hučivý zvuk, který odejde cca po 35 - 45 km, jako by se po schlazení něco sedlo a začalo se tam kurvit ňáké ložisko nebo kladka .......

Prosím tey o rady či postřehy k bodu 1 a 2 :(

V pátek odjíždím na dovolenou a mám před sebou cca 2000km a nechtěl bych někde zůstat viset ....
1 z 10 mechaniků opravdu autum rozumí, ale všichni si to o sobě myslí!!!! TOYOTA CARINA E WAGON 96 1.8i 79kw -
7a-Fe
Pavo.B.
Věčnej rejpal

Příspěvek od Pavo.B. »

kamarada nejdriv vzit hasakem po hlave, potom vyndat svicky, kabely , rozebrat rozdelovac a nechat vyschnout - i kdyz v tomhle destivim pocasi radeji doma , vzit kontakt sprej s projit vsechny konektory kam se mohla dostat voda - nechat vyschnout a prostrikat

tim bych zacal
Altezza Gita (Lexus IS200 Sportcross)
ex CELICA AT180 "The Widowmaker"
ArnieGT
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ArnieGT »

Sorry ale cfo bylo za VOL*,...no tak jestli Ti majstroval s rozdělovačem, tak to může být taky z jedna věcí, ale to by nemělo mít až takový vliv na teplotu. :roll: :roll: Radil bych pokud tě čeká taková cesta zajet do "opravdového" servisu a zkontrolovat co se dá !!!
Celica TA28 77' / Corolla KE35 76' / Celica RA65 82' / Crown MS65 75'
JDM wheels----->https://www.facebook.com/jdm.cz
tekiler
Navigátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tekiler »

ArnieGT píše:Sorry ale cfo bylo za VOL*,...no tak jestli Ti majstroval s rozdělovačem, tak to může být taky z jedna věcí, ale to by nemělo mít až takový vliv na teplotu. :roll: :roll: Radil bych pokud tě čeká taková cesta zajet do "opravdového" servisu a zkontrolovat co se dá !!!
Arnie ja to auto resim uz 2 mesice, mam z toho nafouklou hlavu ..... do servisu se urco nedostanu a pokud jo tam tak max na konzultaci ... :?
de mi spis o to zda rychlejsi ochlazeni pomoci vody nemuze mit na motor naky destruktivni vliv ...
Pro upřesnění odpojoval jeden palec a dával ho zase z5, to bych jako problém neviděl ... prostrikal sem kabely kontaktolem (palec i vnitrek pro svicku a auto jako by mnelo kratsi dobu od vybraci az po nasledne prerusovane zabirani .... ale budu to vedet az pojedu z prace takhle to bylo jen na chvilku ...
1 z 10 mechaniků opravdu autum rozumí, ale všichni si to o sobě myslí!!!! TOYOTA CARINA E WAGON 96 1.8i 79kw -
7a-Fe
tekiler
Navigátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tekiler »

Tak zadna rada??? Kabely sem vycistil a prostrikal ( od svicek az po palce k rozdelovaci)
Motor za studena nejede a jak se zahreje zacne zabirat .....
7a-Fe
Odpovědět

Zpět na „Carina“