jak jiste vite, na tomto foru jsem zakladal nekolik prispevku a dotazu ohledne problemu s motorem D-CAT. Jsem "stastnym" majitelem tohoto motoru ac v Lexusu, tak motor je to stejny. Mozna pul roku jsem resil, jezdil po servisech a vse bylo dost nakladne, tak bych mozna timto mohl par lidem usetrit starosti.
Najeto 180 000km.
Zacalo to nasledovne, vycisteni EGR (jak mi kazdy radil) nepomohlo, tak jsem hledal dal, jezdil jsem a rikali mi.. on se problem projevi. tak jsem jezdil a jezdil a porad nic, najednou asi po 2 mesicich se rozjizdim na semaforu a najednou auto cuklo a ozvala se kovova rana z motoru,zastavim a slysim, jak cinka turbo - rikal jsem si hura, to mam radost, ze zrovna tohle to bylo :-/ nove turbo je paleta jako prase (kdyz se clovek hodne snazi, sezene ho za 30 tis nove, bohuzel na muj lexus neni uplne stejne jako na avensis, a proto je drazsi) v domeni ze po vymene turba bude vse slapat. Turbo se vymenilo a auto porad stejny problem.

Hledal jsem a nasel sem prasklou hadici za turbem, objednal a trosku se to zvedlo, ale nepomohlo to. Kamarad z Italie mi poradil, koupit tzv. sprintbooster (SPICKOVA VEC!!!), po koupi a instalaci teto vecicky auto ozilo o 300% .. ale spodek byl porad dost spatny. :-/ tak slo ven cerpadlo a vstriky, kde cerpadlo bylo na testu a vyslo dobre, jen se pretesnilo a vstriky vsechny v poradku.
Po navstiveni asi 20ti diagnostik, servisu a vseho jsem se rozhodl jet za kamaradem do italie, kde dam auto do servisu, ktery se zabejva autama na rally. Prijel jsem, dal jsem a rekl, at to daji dokupy ze na to maji tyden. Za tri dny volaji a auto je hotove!!! Problem byl v totalne zanesenem motoru od EGR ventilu. (hlava ven, sani ven, vsechno se muselo rucne vycistit)..
auto ted taha luxusne!! , odstranil jsem DPF filtr, a kompletne odstranil EGR ventil.
Kdo ma EURO 4, ven s DPF a EGR, jinak vas bude cekat servis za 100 000 ,-
sorry, je to dlouhy, ale resil jsem to 6 mesicu a kdo bude mit problem jako ja, tak to mozna oceni, ze jsem to tu popsal.
Cao, P.