E12 klima

vše ohledně modelové řady Corolla
Odpovědět
vibam
Řidič

E12 klima

Příspěvek od vibam »

kdyz zapnu klimu, tak citim peknej humus v aute...neco jako lihovy zapach... chci se zaptat,jak vycisit klimu.. vyresi to koupe nejakoho levanduloveho spreje, kterej se nastrika do pruduchu a necha se cirkulovat ve vnitrnim okruhu?
Toyota Avenis 1,8 VVTi, 2007
Toyota Corolla 2017 1,6 MT Trend+
Toyota Starlet 1,3i, 1997
Toyota Verso 1,8 VVTi, 2010
Toyota Corolla E12, 1.6 VVTi, 3HB, 2005
Toyota Corolla E10, 1,6 LXi, SD, 1995
Toyota Starlet 1,3i, 1993
j a p o n e c n a k o n e c
m-ira
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od m-ira »

nechal bych zkontrolovat estli neuniká chladivo...myslim,že se tam používá tetrafluorethan, nebo jinej halogenovanej sajrajt a to smrdí lehce étericky
Maverik
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maverik »

Jsou to asi 2 měsíce co jsme měl problém s klimou také... Zapl jsem jí všechno v pohodě a když jsem jí vypnul strašný smrad smrdělo to jako řeka s chcíplýma rybama

Takže jsme dojel do servisu tam mi zvedli kapotu odšroubovaly dva šroubky a připojili na stroj(disgnostiku) ten pul hodiny makal a pak vyplivl výsledek, že je všechno v pořádku. Pak sříkli sprej přímo do klimatizace tzn přímo do trubek ne položený sprej v autě. A zase všechno voní a je super. Platil jsem 1100 kč... Doporučuji aspoň jednou za rok

Maverik
Toyota Corolla E12 1,4 D automat
Michal_F6
Věčnej rejpal

Příspěvek od Michal_F6 »

toto je častý problém v případě, že se klima pravidelně nepoužívá. Pak kolikrát nepomáhá ani opakovaná desinfekce. Mám zkušenost jak se sprejem, který se fouká přímo do klimy (taková pěna), tak se sprejem, který se nechá otevřený za předním sedadlem uvnitř auta (vyhozené peníze), tak s poslední metodou spočívající v mašině, která se dává na zem před sedadlo spolujezdce a nechá se při zavřeném autě a vypnuté A/C běžet cca 25 minut (jde z ní taková mlhovina). Poslední varianta (600kČ) zatím nejlepší co bylo..

obecně ale doporučuji mít klimu puštěnou téměř pořád. Jednak se tak zvyšuje její životnost (neodcházejí gumové těsnění) a také není čas na usazování sajrajtu a následný smrad.
E12 1.6 VVTi combi, Linea Sol - wife's car
Avensis 2.2 D4D 110 kw - my car
Ducati Monster 821 - fun
arcci
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od arcci »

v návodu se píše, že by měla běžet alespoň jednou týdně, hlavně kvůli promazání kompresoru...,
ale jinak smrad je hlavně způsobenej tím, že jí člověk nenechá před koncem cesty vysušit (tak 3-5 minut s vypnutou klimatizací, jenom foukání) a ten kondenzát co tam zůstane je živná půda pro bakterie....
arcci
corolla EE111 HB ; 1,3 4E-FE 99; 63 kW/5400
Honda JAZZ 1,4 / 73 kW ;i-VTEC 2009
m-ira
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od m-ira »

to je vše pravda, nicméně zde byl popsán lihový smrad... ty baktérie dělaj uplně jinej odér, jen né zrovna lihovej
aczasa
Věčnej rejpal

Příspěvek od aczasa »

a co kvasinky? :-) ty jsou stejně jako baktérie.. :-)))
Back in Czech.
m-ira
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od m-ira »

že by se tam jako uchytily pivní nebo vinný kvasinky a dělaly líh? :D
Odpovědět

Zpět na „Corolla“