Kolísavá okamžitá spotreba pri konštatnej rýchlosti

vše ohledně modelové řady Avensis
Odpovědět
matsu
Člen Týmu

Kolísavá okamžitá spotreba pri konštatnej rýchlosti

Příspěvek od matsu »

zdravím vás páni. riešim tu jeden problém, ktorý tu už opisoval aj Jakuza, ide o kolísanie spotreby pri konštatnej rýchlosti po rovine, kde pri rýchlosti 90 km h kolíše spotreba zhruba okolo 5,5 l a po pár sekundách vyskočí spotreba na 1 až 2 s aj na 10 až 11 litrov a opäť skočí na 5,5 l a toto sa neustále opakuje. Mám pocit, že čím viac tlačím na pedal plynu tak to robí častejšie. Podobne to robí aj Jakuzovi ale ten už nemá DPF filter takže o časté vypaľovanie asi nepôjde. Skúste poradiť čo skontrolovať. EGR som čistil bola na ňom vrstva iba okolo 1 mm a to jazdím prevažne po meste. žiadne chyby nevyhadzuje ani núdzak nič, všetko OK.
toyota avensis combi, 2006, 2,2 DCAT, 130 kw
awe_cz
Věčnej rejpal

Příspěvek od awe_cz »

Mne to dela taky a to i na tempomatu. Buh vi, co se tam skutecne deje;)
Avensis T25, 2.2 DCAT, wagon, 2007 Obrázek
RUMCAJS
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RUMCAJS »

jj mě taky a nemám tuchy, co to má být. Asi jede palubní počítač na principu náhodných výbuchů :lol:
Toyota Avensis 2.2 D-CAT, 130 kW
matus69
Věčnej rejpal

Příspěvek od matus69 »

robí mi to takto od novoty = riešim to tak že na to nepozeram.

Ja si myslím, že je tam zly soft a na tempomate to žere viac ako s nohou...ale aj tak jazdím na tempomate aj v meste a na aktualnu spotrebu nečucím :-)
keko
Manager Týmu

Příspěvek od keko »

mozem potvrdit, ze aj mne sa to sprava rovnako..

pokial viem, okamzita spotreba sa rata podla trvania vstrekovania. Podla stavu trisky riadiaca jednotka koriguje tento cas (videl som to nadiagnostike strekov). Podla mna proste prave v ten cas je korekcia vyssia (a teda aj vypocitana aktualna spotreba). Realne sa tam paliva ale vstrekne rovnako, len to trva dlhsie.

Mne to sposobuje to, ze realna spotreba je o cca 0,5-1 l mensia ako ukazuje PC.

ale toto je moje uplne amaterske vysvetlenie, ktore mam podlozene iba tym vinom, co teraz popijam :)

kazdopadne, neriesit a vozit sa kym to ide.. :)
Corolla Verso D-CAT 130kw
redik007
Manager Týmu

Příspěvek od redik007 »

aj u mna to iste, myslel som si ze to bude sposobene EGR ventilom, ale ako spominal matsu, ten mam tiez vycisteny pred par km.
Ono tento jav robi iba na otackach v rozmedzi od 1600 az 2400. Niekde som cital ze EGR sa pusta iba pri malom a strednom zatazeni, na volnobehu nie a taktiez pri plnom vykone nie.

@keko - pri tom vypocte casu vstreku musi brat do uvahy aj mnozstvo paliva ktore tam ide, ci nie?
Avensis T25 2007 WG, 2.2 D-CAT, 130 kW
Odpovědět

Zpět na „Avensis“