Tempomat a spotřeba
...ještě k té poslední průměrné spotřebě....Jestli jsem měl poslední spotřebu 5,5 nebo jindy 6,5, vždy po natankování do plna ukazuje dojezd plus/mínus 750 km. Postupně to zpřesňuje a ve finále na to ujedu asi 900 km. Jak říkám, kombinuje více než je zdrávo... Nemá co kombinovat, ale počítat - od toho se jmenuje palubní počítač. Alespoň, že mi ukazuje přesně průměrnou spotřebu.
Toyota Avensis 2.2 D CAT Lux 130kw
a jede se dal
k Shellu a OMW tak mozna dofouknou pneu
http://benzinaplus.cz/cz/novinky/blesk- ... vy/60.html
Yaris 3 / 1.33 2011
VW Tiguan 2.0, 150k, 2018, po Praze do 6,8l, dálnice 6,4l
měl jsem E12U 1.4, E15U 1.6, T27 2.2.aut, RAV 4.4 - 2.2 aut.
VW Tiguan 2.0, 150k, 2018, po Praze do 6,8l, dálnice 6,4l
měl jsem E12U 1.4, E15U 1.6, T27 2.2.aut, RAV 4.4 - 2.2 aut.
- CommonUser
- Věčnej rejpal
Mne sa po natankovani do plna meni dojazd podla tej "skrytej" priemernej spotreby. Beha to cca od 600 km do 700 km - a to je bez 15L rezervy.kar202 píše:...ještě k té poslední průměrné spotřebě....Jestli jsem měl poslední spotřebu 5,5 nebo jindy 6,5, vždy po natankování do plna ukazuje dojezd plus/mínus 750 km. Postupně to zpřesňuje a ve finále na to ujedu asi 900 km. Jak říkám, kombinuje více než je zdrávo... Nemá co kombinovat, ale počítat - od toho se jmenuje palubní počítač. Alespoň, že mi ukazuje přesně průměrnou spotřebu.
Podla mna v T27 DOJAZD nesleduje stav paliva v nadrzi, ale berie len pomer spotreby ku objemu. Neviem ako inak si vysvetlit stav, ked dojazd bol este cez 20 km, ale oko uz svietilo - to si cekuje stav permanentne a to sedi skoro na 100%. Ale to iba odhadujem z pozorovania. Uz som mal rozne kombinacie.
Su to len dohady, nemam k tomu podklady, ale CAN posiela viacero dat (cidla a vstrekovanie), takze to mozno fakt odelili pre rozne komponenty.
Chapem, ze v USA by ich zozrali, ale Avis sa v USA nepredava ... pokial viem. A tam tie prepocty na galony a mile zasa "ladia" inak. Tak mohli pre EU to trochu postelovat .

T27 2ZR-FAE Rice on wheels
...to vieš, že mohli. Ale strategia je strategia...pre všetky Toyoty, bez ohladu na to čo sa kde predává...CommonUser píše:Mne sa po natankovani do plna meni dojazd podla tej "skrytej" priemernej spotreby. Beha to cca od 600 km do 700 km - a to je bez 15L rezervy.kar202 píše:...ještě k té poslední průměrné spotřebě....Jestli jsem měl poslední spotřebu 5,5 nebo jindy 6,5, vždy po natankování do plna ukazuje dojezd plus/mínus 750 km. Postupně to zpřesňuje a ve finále na to ujedu asi 900 km. Jak říkám, kombinuje více než je zdrávo... Nemá co kombinovat, ale počítat - od toho se jmenuje palubní počítač. Alespoň, že mi ukazuje přesně průměrnou spotřebu.
Podla mna v T27 DOJAZD nesleduje stav paliva v nadrzi, ale berie len pomer spotreby ku objemu. Neviem ako inak si vysvetlit stav, ked dojazd bol este cez 20 km, ale oko uz svietilo - to si cekuje stav permanentne a to sedi skoro na 100%. Ale to iba odhadujem z pozorovania. Uz som mal rozne kombinacie.
Su to len dohady, nemam k tomu podklady, ale CAN posiela viacero dat (cidla a vstrekovanie), takze to mozno fakt odelili pre rozne komponenty.
Chapem, ze v USA by ich zozrali, ale Avis sa v USA nepredava ... pokial viem. A tam tie prepocty na galony a mile zasa "ladia" inak. Tak mohli pre EU to trochu postelovat .
mozno tam davaju pentium a to odhadujekar202 píše:...ještě k té poslední průměrné spotřebě....Jestli jsem měl poslední spotřebu 5,5 nebo jindy 6,5, vždy po natankování do plna ukazuje dojezd plus/mínus 750 km. Postupně to zpřesňuje a ve finále na to ujedu asi 900 km. Jak říkám, kombinuje více než je zdrávo... Nemá co kombinovat, ale počítat - od toho se jmenuje palubní počítač. Alespoň, že mi ukazuje přesně průměrnou spotřebu.

- CommonUser
- Věčnej rejpal
No ty si uz tiez nieco pamatas ... Ale asi malokto to tu pochopi.matus69 píše:mozno tam davaju pentium a to odhaduje

Když se to posere, až pak se měni strategie ???kar202 píše:...to vieš, že mohli. Ale strategia je strategia...pre všetky Toyoty, bez ohladu na to čo sa kde predává...

....pamatuju o mnoho více než matus69 a přesto jsem pochopil...CommonUser píše:No ty si uz tiez nieco pamatas ... Ale asi malokto to tu pochopi.matus69 píše:mozno tam davaju pentium a to odhaduje![]()
Když se to posere, až pak se měni strategie ???kar202 píše:...to vieš, že mohli. Ale strategia je strategia...pre všetky Toyoty, bez ohladu na to čo sa kde predává...

....k te strategii....já bych jí také poněkud vylepšil, ale nejsem pan Toyoda, ale jen kar202

- CommonUser
- Věčnej rejpal
kar202 píše:....pamatuju o mnoho více než matus69 a přesto jsem pochopil...![]()
, tak nás zase tak nepodceňuj.
![]()

Podcenovat toyotakov ? Nikdy ! Ale predsa len ... dost specificky for, nemyslis ?
kar202 píše:...k te strategii....já bych jí také poněkud vylepšil, ale nejsem pan Toyoda, ale jen kar202
kar202 - na hrad ! na hrad ! na hrad !

...specifický? Nechť je. Když jsem "přesedal" z 386 (HDD 30MB, RAM 1 MB, vše samozřejmě v DOSu) tak jsem považoval pentium málem za poloboha...CommonUser píše:kar202 píše:....pamatuju o mnoho více než matus69 a přesto jsem pochopil...![]()
, tak nás zase tak nepodceňuj.
![]()
![]()
![]()
kar202
![]()
![]()
![]()
Podcenovat toyotakov ? Nikdy ! Ale predsa len ... dost specificky for, nemyslis ?
kar202 píše:...k te strategii....já bych jí také poněkud vylepšil, ale nejsem pan Toyoda, ale jen kar202
kar202 - na hrad ! na hrad ! na hrad !

....a jaký hrad máš konkrétně na mysli? Já to v Japonsku moc neznám...

...myslíš kvůli těm skokům do zdi s rozběhem?KarlosCZ píše:Takesiho hrad?

http://www.prima-cool.cz/porad/takesiho-hrad
- CommonUser
- Věčnej rejpal
Tak ja som zacinal na Zilogu Z80 (Sharp MZ800) a kazeta k tomukar202 píše:...specifický? Nechť je. Když jsem "přesedal" z 386 (HDD 30MB, RAM 1 MB, vše samozřejmě v DOSu) tak jsem považoval pentium málem za poloboha...![]()
....a jaký hrad máš konkrétně na mysli? Já to v Japonsku moc neznám...

i8080 Intel na PP06 uz celkom slo, 486 uz bolo sakra delo.
Prve PC doma bolo Pentium 120 16MB RAM s 2MB ATInou Mach64 na 32 bit PCI (disk 1,6 GB). Raketa no, uz ta opravena verzia ...

Na hrad !
Takeshiho Hrad

Carlos ma predbehol ...

Je to tak. Foukám na OMW, ale pro dobrou naftu si raději dojedu k Benzině...Plextor píše:a jede se dal
Něco o palivech.
http://auto.idnes.cz/ptejte-se-odbornik ... ?t=BENZINA
no, buďme trochu objektivní, ten odborník je Václav Loula, ředitel pro jakost firmy Benzinakar202 píše:Něco o palivech.

Natankovat obyč OMV v rakousku, tak to je aditivace jako prase, kurvy jedny české

Avensis 2.0 D-4D, 93 kW, kombi