Rapidní přehřívání motoru

vše ohledně modelové řady Avensis
Duska
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Duska »

Dám ti dnes asi nástin možností. Na servis, kam jsem dal svou avensis, má dnes přijít verdikt z pražské Toyoty
Avensis 2.2 D-CAT (2005)
RUMCAJS
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RUMCAJS »

Tak jsem to konzultoval a prohlíželo se koukalo, zkoumalo a zatím jsem od Toyotáře dostal radu, nalít tam přípravek na utěsnění chladiče značka Wynn´s??? a dolévat. Máte s tím někdo zkušenosti?
No a když se to holt nezastaví, půjde auto k doktorovi resp. se zkusím porvat u Toyoty....
Naposledy upravil(a) RUMCAJS dne pon 18.07.2011, 09:54, celkem upraveno 1 x.
Toyota Avensis 2.2 D-CAT, 130 kW
keko
Manager Týmu

Příspěvek od keko »

matus69 píše:je to vada spojena s chybnym tesnenim pod hlavou ("zratie" vody) a problemami s piestnymi kruzkami (zratie oleja -> zakarbonovanie spalovacieho priestoru -> vysoka spotreba nafty)

Cena opravy je v UK cca 6.000 libier, hradena v ramci predlzenej zaruky servisom.
toto robili aj mne (rok po za ruke) v rakusku
Corolla Verso D-CAT 130kw
awe_cz
Věčnej rejpal

Příspěvek od awe_cz »

RUMCAJS píše:Tak jsem to konzultoval a prohlíželo se koukalo, zkoumalo a zatím jsem od Toyotáře dostal radu, nalít tam přípravek na utěsnění chladiče značka Wynn´s??? a dolévat. Máte s tím někdo zkušenosti?
No a když se to holt nezastaví, půjde auto k doktorovi resp. se zkusím porvat u Toyoty....
Prasarna, tohle bych udelal maximalne u nejakyho srotu na nouzovy dojeti.
Avensis T25, 2.2 DCAT, wagon, 2007 Obrázek
jirkal
Navigátor

Příspěvek od jirkal »

awe_cz píše:
RUMCAJS píše:Tak jsem to konzultoval a prohlíželo se koukalo, zkoumalo a zatím jsem od Toyotáře dostal radu, nalít tam přípravek na utěsnění chladiče značka Wynn´s??? a dolévat. Máte s tím někdo zkušenosti?
Prasarna, tohle bych udelal maximalne u nejakyho srotu na nouzovy dojeti.
přesně tak,ještě to pak rozeberou a vymluví se na to, že problém si způsobil aplikací Wynns přípravku. :x
RUMCAJS
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RUMCAJS »

Taky mi při té představě, že leju lepidlo do chladiče, pěkně naskakuje husí kůže. Ale zkoušel jsem pořád dolévat a dolévat a teď jsem tam dostal už celkem 4l chladící kapaliny. Teplotu si to krásně a stabilně drží, olej kontroluji a hladina je pořád tak jak má a z výfuku kouř nejde. Kapalina se teď ustálila ideálně při studeném motoru mezi L "LOW" a F "FULL" jak má být. Když jsem to naposledy doplnil až po "B" - plný skoro až po hrdlo, projížděl po dálnici s topením, tak si to odfrklo přes přepad a výčko. Teď to přestalo klesat. Takže diagnóza může být buď :1) jsem kokot a celou zimu jezdím s 1/2 náplní chladící kapaliny a projevilo se to až teď na dálnici při vedrech (auto jsem totiž koupil v lednu) nebo za 2) někde je tam malý únik a tím to při velké námaze pomaličku utíká. Mohlo by to být špatné víčko? Protože při tom posledním plnění a zahřátí šel přebytek kapaliny právě přes víčko a trochu to ohodilu kryt motoru... Jaký na to máte názor?
matus69
Věčnej rejpal

Příspěvek od matus69 »

to je relativne, lebo ak sa vozidlo moc prehrialo, tak v chladiacom systeme vznikol prilis vysoky tlak a vo viecku byva bezpecnostny ventil, ktory streli a vypusti prebytocny tlak.

na druhu stranu, ak to pustalo vtedy, ked motor nebol prehriaty, moze to byt vieckom, stretol som sa s tym ale iba u motoriek, u auta nikdy....
awe_cz
Věčnej rejpal

Příspěvek od awe_cz »

RUMCAJS píše:Mohlo by to být špatné víčko? Protože při tom posledním plnění a zahřátí šel přebytek kapaliny právě přes víčko a trochu to ohodilu kryt motoru... Jaký na to máte názor?
Ano, muze byt. Ve vicku je pretlkovy ventil (pojistka), ktery se musi otvirat pouze v havarijnim pripade. Pokud se otvira driv, muze naopak zpusobit ubytek kapaliny. Stalo se mi to u Renaulta, deje se to nejen u motorek;)
Avensis T25, 2.2 DCAT, wagon, 2007 Obrázek
RUMCAJS
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RUMCAJS »

Viděl jsem ten únik po tom, co jsem jel pár desítek km po dálnici se zapnutým topením, takže předpokládám, že motor byl pořádně zahřátý. Ale překvapilo mě to, že byl lehce otrysknutý kryt motoru a že to neušlo jen z přepadu expanzky (tam to bylo ohozené samozřejmě taky), kde by mě to nepřekvapilo. Na druhou stranu vypadá, že víčko dobře těsní, protože když dojedu a nechám motor vychladnout, otevřu expanzku, vydá to klasický zvuk ufouknutí vlivem podtlaku...takže otázka. Ale teď vypadá, že to přestalo klesat, tak je to taková moje záhada chladícího okruhu....dneska jedu ještě jednu delší cestu, když ráno příjdu k autu a nebude hladina níž, půjdu slavit...
kar202
Věčnej rejpal

Příspěvek od kar202 »

RUMCAJS píše:Viděl jsem ten únik po tom, co jsem jel pár desítek km po dálnici se zapnutým topením, takže předpokládám, že motor byl pořádně zahřátý. Ale překvapilo mě to, že byl lehce otrysknutý kryt motoru a že to neušlo jen z přepadu expanzky (tam to bylo ohozené samozřejmě taky), kde by mě to nepřekvapilo. Na druhou stranu vypadá, že víčko dobře těsní, protože když dojedu a nechám motor vychladnout, otevřu expanzku, vydá to klasický zvuk ufouknutí vlivem podtlaku...takže otázka. Ale teď vypadá, že to přestalo klesat, tak je to taková moje záhada chladícího okruhu....dneska jedu ještě jednu delší cestu, když ráno příjdu k autu a nebude hladina níž, půjdu slavit...
...nechci se opakovat trapně stále dokola, už jsem na to psal v mnoha jiných vláknech .... těsnění pod hlavou...
Toyota Avensis 2.2 D CAT Lux 130kw
Nohis
Řidič

Příspěvek od Nohis »

Pokud to není prášek, ale je to tekutý, tak by se nemělo autu nic zásadního stát, protože ty tekuté zasychají jen když se dostanou na vzduch (díra), prášky jsou jiný sajrajt.
RUMCAJS
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RUMCAJS »

Tak jsem zkoušel volat do Toyoty a vyptával se. Bylo mi řečeno, jak už tu někdo několikrát trapně opakuje :-), že by to mohlo být těsnění pod hlavou, záruka - zapomeňte, zkuste řešit v servise v německu, kde bylo auto servisováno. :twisted: V případě opravy tady v Toy, cena při "pouze" těsnění pod hlavou 15-20tis. kč. Tak jsem se nasral, jde to k mému mechanikovi, který je slušně zařízený a má zkušenosti a uvidí se. Ale ten tón po tel. stylu "jo to je mi líto, to bude drahý blablabla....." mě teda trochu nasral. Nevím, jestli jsem toho týpka vyrušil zrovna u snídaně nebo co, ale bylo to jako kdyby mi mezi řádky řekl "neotravuj" tenhle přístup se mi nelíbí a trochu mě to sere. Chlapy, když jste to nechali opravovat v záruce jinde, jak jste postupovali? kdo s tím máte jaké zkušenosti? A nebo jste na to jednoduše hodili bobek a nechali opravit u svého mechanika?
Duska
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Duska »

Tak tady jeden z fora to řešil v servise toyoty a ta mu záruku, nebo projev dobre vule, jak to toyota nazývá, vybavila a material na opravu hradila Toyota.

Nicméně ve stejném servise jsme já nepochodil, protoze jsem měl podle pražské toyoty nedostatečnou servisní historii (podle servisky je tam jednou ročně u toyoty v německu, odkud auto je).

Má někdo zkušenost s tím, nechat to opravit v německu? to by mohlo být řešení, pokud tedy tam by byla větší šance u toyoty uspět.
Avensis 2.2 D-CAT (2005)
RUMCAJS
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RUMCAJS »

Nebyl to Lowman?
Duska
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Duska »

ne, julinkaa