Bioethanol a e11 (4E-FE)
Bioethanol a e11 (4E-FE)
Jen z čisté zvědavosti bych se Vás rád zeptal, zdali někdo provozuje, případně má zkušenosti s ježděním na bioethanol. Je to hezká alternativa LPG, kterému nevěřím. Zajímají mě praktické zkušenosti, nikoliv reklamní letáky 
- Pizzamancz
- Řidič
- libor12
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
Jezdím na něj s moji e9 s 4age. Výkon motoru je vyšší a to znatelně. A žere mi to ještě o litr méně než na benzín. Úpravu vstřiku jsem si dělal sám a stala asi 1000kc. Je to dost konkrétní?
...prezidentův poradce... měl z astrofyziky 3-
"Prezidentovi poradci se mýlí,já ne!"
válcová zkušebna 4x4 do 1200hp
- libor12
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
Mám zvýšený tlak paliva a takovým jednoduchým obvodem z 555ky říkám jednotce že je chudá směs. No a ona samozřejmě prodlouží dobu vstřiku co umí. Jenže pořád dostává informaci o chudé směsi,tak aby předešla poškození motoru zároveň upraví i hodnotu předstihu. Kdyby to bylo na benzín tak by výkon šel dolů,zapálila by moc brzy pro ba95 jenže pro 105oktanu je to akorát. Déle hoří.
...prezidentův poradce... měl z astrofyziky 3-
díklibor12 píše:Mám zvýšený tlak paliva a takovým jednoduchým obvodem z 555ky říkám jednotce že je chudá směs. No a ona samozřejmě prodlouží dobu vstřiku co umí. Jenže pořád dostává informaci o chudé směsi,tak aby předešla poškození motoru zároveň upraví i hodnotu předstihu. Kdyby to bylo na benzín tak by výkon šel dolů,zapálila by moc brzy pro ba95 jenže pro 105oktanu je to akorát. Déle hoří.
Můžu taky přidat nějaký praktický zkušenosti...
Na Bioethanol jezdím asi půl roku s E10 4E-FE s neupraveným motorem a nic moc přínos to nemá.Normálně na natural mám spotřebu kolem 7l/100km.
Na čistý ethanol by to snad ani nejelo,zkoušel jsem poměr 75%ethanol a 25%natural a byla to hrůza,studený motor poškubával a hlavně spotřeba šla asi na 9l/100km.
Při poměru 50:50 je to lepší,spotřeba stoupne tak o půl litru.
Nárust výkonu jsem žádný napocítil,motor a výfuk je tižší,ale hlavně to krásně voní
,jako když to jezdí na pálenku..
Takže s neupravenou jednotkou to moc smysl nemá,uspora minimální.
Jak tady bylo psano,kdyby se to dalo upravit za 1000Kč,tak to smysl určo má...jen pak možná problém,jak by se to chovalo v mrazech přes zimu...
Prostě ta směs by potřebovala dřív zapálit,ale to stihlo dobře shořet,co vím,tak bioethanol má 107 oktanů.
Ale všude říkám že jezdim na alkohol.....
Na Bioethanol jezdím asi půl roku s E10 4E-FE s neupraveným motorem a nic moc přínos to nemá.Normálně na natural mám spotřebu kolem 7l/100km.
Na čistý ethanol by to snad ani nejelo,zkoušel jsem poměr 75%ethanol a 25%natural a byla to hrůza,studený motor poškubával a hlavně spotřeba šla asi na 9l/100km.
Při poměru 50:50 je to lepší,spotřeba stoupne tak o půl litru.
Nárust výkonu jsem žádný napocítil,motor a výfuk je tižší,ale hlavně to krásně voní
Takže s neupravenou jednotkou to moc smysl nemá,uspora minimální.
Jak tady bylo psano,kdyby se to dalo upravit za 1000Kč,tak to smysl určo má...jen pak možná problém,jak by se to chovalo v mrazech přes zimu...
Prostě ta směs by potřebovala dřív zapálit,ale to stihlo dobře shořet,co vím,tak bioethanol má 107 oktanů.
Ale všude říkám že jezdim na alkohol.....