Ja som nedavno prezuval na zimne po 1 sezone. 200m potom co som vysiel zo servisu som to otocil a naspat.
Problem bol ale v gumach. Zodral som ich nerovnomerne -> hrany mam zodrate do sikma... (dosekane)
Verim tomu, ze ked prejdem na letne tak sa vibracie stratia.
Netreba tomu venovat pozornost, pokial tie vibracie niesu stale alebo trasu celym autom.
R
Letne mam Pirelli P7 65 a zimne zasa Michelin Alpin 60 (ktore som minulu zimu suchal v 15C teplotach, co im velmi nepomohlo)
Vibrace řízení
- RUMCAJS
- Člen Týmu
- Kontaktovat uživatele:
Bezpečnostní matice
Ahoj, taky jsem řešil po přezutí vibrace na kolech. Alu nové, kola nové a po vyvážení kol stejně začal volant lechce vibrovat od rychlosti ca 120 km/h a víc a víc. Tak jsem nad tím dumal a nakonec jsem si vzal do ruky matice a bezpečnostní matici. Normální matice váží kolem 100g a ta bezpečnostní 33g tzn., že ve výsledku to je jako by jste přilepily na obvod kola závaží o váze cca 10g !!! takže jezdím bez bezpečnostních matic a vibrace odešly také 

Toyota Avensis 2.2 D-CAT, 130 kW
- mrazik
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
Dobrym resenim je vyvazeni kola namontovaneho na aute. Zni to divne, ale par firem to dela a je to asi jedine reseni, kdy vibrace prestanou.
Ja mel s vibracema take problem a nejvice proste zalezi na vavyzovacce a hlavne, jestli je kazdy rok kontrolovana. Nasel jsem firmu, ktera ji nechava kalibrovat kazdy rok a teprve kolo vyvazene od nich nevibruje.
Ja mel s vibracema take problem a nejvice proste zalezi na vavyzovacce a hlavne, jestli je kazdy rok kontrolovana. Nasel jsem firmu, ktera ji nechava kalibrovat kazdy rok a teprve kolo vyvazene od nich nevibruje.
Toyota Avensis Kombi 2.0 D-4D 93kW - bejvávalo
Honda Jazz 1.4 CVT
Honda Jazz 1.4 CVT
www.icarauto.cz/
Velmi dobre preference na pneuservis v Praze vcetne bezkontaktniho prezouvani pneu vykazování na ose (na aute), diagnostika disku, pneu a opravy disku na poradnych masinach. Už nikdy nebudu jezdit po malinkatejch pneu servisech. Vrele doporučuji jsou tam lidé kteří tomu opravdu rozumí a jde jim o dobře odvedenou práci.
Velmi dobre preference na pneuservis v Praze vcetne bezkontaktniho prezouvani pneu vykazování na ose (na aute), diagnostika disku, pneu a opravy disku na poradnych masinach. Už nikdy nebudu jezdit po malinkatejch pneu servisech. Vrele doporučuji jsou tam lidé kteří tomu opravdu rozumí a jde jim o dobře odvedenou práci.
ex. AV T25 2004 2.0 benzin liftb
ex. Celica T23 VVTi-L
ex. AV T25 2003 1.8 benzin liftb stříbrná
ex. Celica 6 gen. 1994 2.0 129 kW coupe modrá
ex. Paseo 2 gen. 1996 1.5 coupe červe
ex. Corolla E11 1997 1.3 liftb žlutá
ex. Corolla E9 1987 1.3 hatchb červe
ex. Celica T23 VVTi-L
ex. AV T25 2003 1.8 benzin liftb stříbrná
ex. Celica 6 gen. 1994 2.0 129 kW coupe modrá
ex. Paseo 2 gen. 1996 1.5 coupe červe
ex. Corolla E11 1997 1.3 liftb žlutá
ex. Corolla E9 1987 1.3 hatchb červe
neznáte někoho z Brna co taky vyvažuje přímo na autěmajkl75 píše:www.icarauto.cz/
trapim se s problemem vibraci na 6, v podstate ji radim od 130 nahoru (cca 2200ot na 6), pak se to celkem da vydrzet. Vyhodil jsem bezpecnostni srouby a uz se mi nechveje volant vubec. Jen na tu 6 je to porad spatne (chveje se cely auto), docetl jsem se, ze 6 stupen byl trosku podcenen na 130kW a 400N/m, tak se tam asi neco po..., nevim. Stale uvitam nejakou radu, ale asi to chce novou prevodovku. Vyvazenim kol to opravdu v mem pripade nebude. Hlavne pri koupi vozu na 145tis jsem nic neregistroval, ted mam 180.mrazik píše:Dobrym resenim je vyvazeni kola namontovaneho na aute. Zni to divne, ale par firem to dela a je to asi jedine reseni, kdy vibrace prestanou.
Prius + 2013
Auris HSD 2015
Ex. Avensis 2.2 D-CAT 2007, Corolla 1,3 1995
Auris HSD 2015
Ex. Avensis 2.2 D-CAT 2007, Corolla 1,3 1995