Denní svícení
-
- Věčnej rejpal
Denní svícení
Zdarec Rafani,
na kolik vyjde denní svícení a kde to nechat v Brně nebo okolí namontovat ?
Díky za radu.
Roman
na kolik vyjde denní svícení a kde to nechat v Brně nebo okolí namontovat ?
Díky za radu.
Roman
-
- Věčnej rejpal
- telleke
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
Tak tak, světla od nich můžu jen doporučit. Zpracování víc než dobré a hlavně naprosto jednoduchá montáž. Asi nejsložitější je najít způsob uchycení a místo. Pak jen červený a černý na baterku a oranžový na obrysovky (pokud svítí LEDky, nesmí svít žádné jiné světlo, ani obrysové ne). Pokud je ve voze funce "auto", je to ještě "dokonalejší", protože člověk nemusí hlídat kdy má přepnout a podobně. Světla se rozsvítí, až když běží motor "dobíjí" a zhasnou chviličku po vypnutí motoru, až zase padne napětí na baterce.
Toyota Yaris Verso 1.3VVTi rv. 12/2000, Toyota Yaris 1.0VVTi rv. 11/2001
Má to jeden zádrhel..... byť malinký, přesto za určitých okolností nepříjemný.... V oranžovém drátu je PIEZO prvek.
Neboli, rozsvítí světla při napětí na baterce a vybracích tohoto prvku (zkoušeno tak, že při vypnutém motoru a poloze ACC na spínací skříňce zaklepu tímto drátem a světla se na chvíli rozsvítí). Druhý efekt tohoto zapojení je v tom, že se světelnou houkačkou mám (asi jen já, ale přesto to zmíním) ve chvíli zapnutých obrysovek (jak sice teleke říká - nelegálně) vypnuté DRL.
Ale při zapojení čistě na obrys, nikoliv na potkávačky tohle nehrozí.

Back in Czech.
- telleke
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
No nevím, tohle se mi nasimulovat nepovedlo. Měl jsem vše připojené a pohyboval jsem s tou "černou krabičkou" (mimochodem kovovou) i drátky a světla se rozsvítila až když běželo dobíjení. Žádné vibrace světla nerozsvicely.
Mám za to, že ten řídící modul hlídá napětí a pokud se zvedne nad, dejme tomu, 13V tak rozsvítí. Po vypnutí motoru chvíli trvá než napětí na baterii klesne pod těch 13V, tudíž světla svítí ještě pár vteřin po vypnutí motoru.
Jenom doplním, že světla od STU Alarm jsou skutečně jedny z nejkvalitněji provedených, co se dá u nás sehnat. Bytelná konstrukce, kvalitní 3M lepící pásky, snadné zapojení. Nainstaloval jsem jich asi 7 sad a vždy bez problémů. Jedině snad vodiče a "rozdvojky" ke světlům mohli udělat lépe a delší.
Mám za to, že ten řídící modul hlídá napětí a pokud se zvedne nad, dejme tomu, 13V tak rozsvítí. Po vypnutí motoru chvíli trvá než napětí na baterii klesne pod těch 13V, tudíž světla svítí ještě pár vteřin po vypnutí motoru.
Jenom doplním, že světla od STU Alarm jsou skutečně jedny z nejkvalitněji provedených, co se dá u nás sehnat. Bytelná konstrukce, kvalitní 3M lepící pásky, snadné zapojení. Nainstaloval jsem jich asi 7 sad a vždy bez problémů. Jedině snad vodiče a "rozdvojky" ke světlům mohli udělat lépe a delší.
-
- Věčnej rejpal
Hoši, omlouvám se. Jsem úplnej lajk. Ten oranžovej na obrysovky kam přesně ho mrsknout ?telleke píše:Tak tak, světla od nich můžu jen doporučit. Zpracování víc než dobré a hlavně naprosto jednoduchá montáž. Asi nejsložitější je najít způsob uchycení a místo. Pak jen červený a černý na baterku a oranžový na obrysovky (pokud svítí LEDky, nesmí svít žádné jiné světlo, ani obrysové ne). Pokud je ve voze funce "auto", je to ještě "dokonalejší", protože člověk nemusí hlídat kdy má přepnout a podobně. Světla se rozsvítí, až když běží motor "dobíjí" a zhasnou chviličku po vypnutí motoru, až zase padne napětí na baterce.
Díky za odpověď a trpělivost.
Roman
Toyota Avensis 1,8 VVti kombi, 95 kW, r.v. 2006
-
- Věčnej rejpal
Mohl by jsi nějaký doporučit ?telleke píše:No nevím, tohle se mi nasimulovat nepovedlo. Měl jsem vše připojené a pohyboval jsem s tou "černou krabičkou" (mimochodem kovovou) i drátky a světla se rozsvítila až když běželo dobíjení. Žádné vibrace světla nerozsvicely.
Díkec
- telleke
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
Aha, tak to jsem zatím ani na jednom nemělaczasa píše:Já mám na oranžovém takovou plastovou průhlednou kapsli s piezo prvkem...

Na kablík co vede do konektoru ve světle. Je dobré si změřit na který vodič jde 12V když se rozsvítí obrysovky. Některá auta mají jeden konektor na celé světlo a některá mají zase na každou žárovku zvlášť konektor. Dělá se to buďto tak, že se oholí kousek izolace, drátek se omotá, zapájí a zaizoluje. Nebo se prodávají rychlospojkyRoman Jašek píše:Ten oranžovej na obrysovky kam přesně ho mrsknout ?

Vyber si zde http://www.stualarm.cz/kategorie/autopr ... l-svetlae/ podle toho kam je dáš a jak je budeš chtít umístit.Mohl by jsi nějaký doporučit ?
Zrovna minulý měsíc jsem dával na Transita tyto http://www.stualarm.cz/produkt/sj-296-s ... omologace/ a super. Svítí to tak akorát, ani to neoslňuje. Přilepil jsem je pomocí přiložené 3M oboustrané pásky a drží to jako čert.

-
- Věčnej rejpal
Mockrát díkytelleke píše:Aha, tak to jsem zatím ani na jednom nemělaczasa píše:Já mám na oranžovém takovou plastovou průhlednou kapsli s piezo prvkem...Vlastně jsem dával jenom 2 typy těch světel, tak asi některé tento prvek mají.
Na kablík co vede do konektoru ve světle. Je dobré si změřit na který vodič jde 12V když se rozsvítí obrysovky. Některá auta mají jeden konektor na celé světlo a některá mají zase na každou žárovku zvlášť konektor. Dělá se to buďto tak, že se oholí kousek izolace, drátek se omotá, zapájí a zaizoluje. Nebo se prodávají rychlospojkyRoman Jašek píše:Ten oranžovej na obrysovky kam přesně ho mrsknout ?
Vyber si zde http://www.stualarm.cz/kategorie/autopr ... l-svetlae/ podle toho kam je dáš a jak je budeš chtít umístit.Mohl by jsi nějaký doporučit ?
Zrovna minulý měsíc jsem dával na Transita tyto http://www.stualarm.cz/produkt/sj-296-s ... omologace/ a super. Svítí to tak akorát, ani to neoslňuje. Přilepil jsem je pomocí přiložené 3M oboustrané pásky a drží to jako čert.

- telleke
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
Není vůbec zač... Každopádně pokud už chceš denní svícení, tak se prostě nevyplácí kupovat nic do 1000,-, ale je dobré si připlatit a pustit těch cca 1600,- a koupit si něco kvalitnějšího. Pokud bys nevěděl co a jak, tak se klidně ptej. Jinak je na krabici návod jak na to, ale skutečně je to jednoduché.
Na tom tranďáku jsem neměl za hodinku co dělat

-
- Věčnej rejpal
A v čem je "lepší" to za těch 1 600,- a víš ?telleke píše:Není vůbec zač... Každopádně pokud už chceš denní svícení, tak se prostě nevyplácí kupovat nic do 1000,-, ale je dobré si připlatit a pustit těch cca 1600,- a koupit si něco kvalitnějšího. Pokud bys nevěděl co a jak, tak se klidně ptej. Jinak je na krabici návod jak na to, ale skutečně je to jednoduché.