T27 zrusenie automatickeho zamykania a odomykania

vše ohledně modelové řady Avensis
Odpovědět
CommonUser
Věčnej rejpal

T27 zrusenie automatickeho zamykania a odomykania

Příspěvek od CommonUser »

Takze sa mi podarilo tuto funkciu zrusit. Nie vdaka popisu v manuale, ktory je mimochodom nespravny :!:, ale cez anglicke forum.

Hlavny problem je v tom, ze tlacidlo ZAMYKANIA musi byt stlacene ako prve ( a drzat az kym sa neodomkne) a az potom ide kluc do IGNITION ON !

1. Funkciu automatickeho uzamykania ak rychlost dosiahne 30 km/h ovladame cez tlacidlo ZAMYKANIA.
2. Funkciu automatickeho odomykania zadnych dveri po vybrati kluca (do 10s) ovladame cez tlacidlo ODOMYKANIA (ak je aktivovane automaticke zamykanie - bod 1). Sorry nenapadlo ma ako to lepsie napisat.
Rovnako sa to aj aktivuje po deaktivacii.

Tymto pozdravujem hovado (resp. kravu), co nevie co pise - asi vo vsetkych jazykovych mutaciach manualu je to nespravne :!:

TTT zdar a benalu v T27 zvlast :bigups:
T27 2ZR-FAE Rice on wheels
dave456
Řidič

Příspěvek od dave456 »

potvrzuju debilitu manuálu i v CZ lokalizaci, chtěl jsem to taky zrušit, podle manuálu jsem laboroval asi půl hodiny, nepomáhalo :), tak jsem musel zajet do service a tam to vypnuli nějak na jednotce. Ještě je tam nějak jedna možnost, že když od vypnutí motoru se do 10 secs otevřou řidičovi dveře, tak se odemkne celé auto. Ale to bylo na té jednotce, jestli to jde nějak "naklikat" na autě nevím.
Avensis 2.0 D-4D, 93 kW, kombi
Grey
Řidič

Příspěvek od Grey »

dave456 píše:Ještě je tam nějak jedna možnost, že když od vypnutí motoru se do 10 secs otevřou řidičovi dveře, tak se odemkne celé auto. Ale to bylo na té jednotce, jestli to jde nějak "naklikat" na autě nevím.
Tohle by me zajimalo... Ma nekdo tip, jak to zaktivovat bez navstevy servisu?
matus69
Věčnej rejpal

Příspěvek od matus69 »

a ako sa automaticke zamykanie aktivuje?
CommonUser
Věčnej rejpal

Aktivacia / deaktivacia funguje rovnako. Len zasuniem kluc (nic s nim neorbim) potom drzim tlacidlo odomykania a do 10s musim otocit kluc do IGN ON. Potvrdenie je cvaknutim zamku. Tymto aktivujem automaticke zamykanie po rozjazde na 30 km/h. Automaticke odomykanie aktivujem rovnako cez tlacidlo zamykania. POZOR, tato funkcia je pri manualnej prevdovke podmiennena vypnutim motora a otvorenim dveri do 10s ! (teraz neviem ci aj neutral bol potrebny alebo nie).

Mne nebvdilo to zamykanie, ale to odomykanie do 10s ! Preco tam nie napr. 1 minuta ??? Mozno cez diagnozu sa to da nastavit, ale to je len hadanie.
Grey
Řidič

Příspěvek od Grey »

CommonUser píše:Mne nebvdilo to zamykanie, ale to odomykanie do 10s ! Preco tam nie napr. 1 minuta ??? Mozno cez diagnozu sa to da nastavit, ale to je len hadanie.
V cem je problem? (Vsechny) Dvere se odemknou, pokud do 10s otevres dvere ridice (str. 76 navodu). To je snad minimalne 90% pripadu. V ostatnich pripadech muzes a) pootevrit dvere ridice b) otevrit vsechny dvere pozdeji manualne
CommonUser
Věčnej rejpal

Grey píše:
CommonUser píše:Mne nebvdilo to zamykanie, ale to odomykanie do 10s ! Preco tam nie napr. 1 minuta ??? Mozno cez diagnozu sa to da nastavit, ale to je len hadanie.
V cem je problem? (Vsechny) Dvere se odemknou, pokud do 10s otevres dvere ridice (str. 76 navodu). To je snad minimalne 90% pripadu. V ostatnich pripadech muzes a) pootevrit dvere ridice b) otevrit vsechny dvere pozdeji manualne
Ja mam problem, ze kym vezmem vsetky veci z prednej sedacky + doklady ... naco sa mam nahanat ? Druhy problem je, ked niekto vystupuje a ja zostavam v aute. Hladat odomykanie ... no proste nikdy som to nemal a ani to tak nechcem, tak kde je problem ?
bobanakis
Řidič

dotaz

Příspěvek od bobanakis »

CommonUser píše:Aktivacia / deaktivacia funguje rovnako. Len zasuniem kluc (nic s nim neorbim) potom drzim tlacidlo odomykania a do 10s musim otocit kluc do IGN ON. Potvrdenie je cvaknutim zamku. Tymto aktivujem automaticke zamykanie po rozjazde na 30 km/h. Automaticke odomykanie aktivujem rovnako cez tlacidlo zamykania. POZOR, tato funkcia je pri manualnej prevdovke podmiennena vypnutim motora a otvorenim dveri do 10s ! (teraz neviem ci aj neutral bol potrebny alebo nie).

Mne nebvdilo to zamykanie, ale to odomykanie do 10s ! Preco tam nie napr. 1 minuta ??? Mozno cez diagnozu sa to da nastavit, ale to je len hadanie.
nazdarek, nevim jestli nejsem natvrdly, jde mi o automaticke odemykani,jak je to tu pospane. Zatim to mam nastavene tak ze si mi dvere po rozjezdu zamknou ale pak do deseti sekund neotevrou - ty zbyle dvere. Jde mi o aktivaci auto odemykani - se aktivuje taktez pres tlacitko zamykani???jak tu mas psano.... - jeste jsem to nezkousel, proto se nejdrive ptam :wink:
diky za pripadnou odpoved
CommonUser
Věčnej rejpal

Re: dotaz

bobanakis píše:
CommonUser píše:Aktivacia / deaktivacia funguje rovnako. Len zasuniem kluc (nic s nim neorbim) potom drzim tlacidlo odomykania a do 10s musim otocit kluc do IGN ON. Potvrdenie je cvaknutim zamku. Tymto aktivujem automaticke zamykanie po rozjazde na 30 km/h. Automaticke odomykanie aktivujem rovnako cez tlacidlo zamykania. POZOR, tato funkcia je pri manualnej prevdovke podmiennena vypnutim motora a otvorenim dveri do 10s ! (teraz neviem ci aj neutral bol potrebny alebo nie).

nazdarek, nevim jestli nejsem natvrdly, jde mi o automaticke odemykani,jak je to tu pospane. Zatim to mam nastavene tak ze si mi dvere po rozjezdu zamknou ale pak do deseti sekund neotevrou - ty zbyle dvere. Jde mi o aktivaci auto odemykani - se aktivuje taktez pres tlacitko zamykani???jak tu mas psano.... - jeste jsem to nezkousel, proto se nejdrive ptam :wink:
diky za pripadnou odpoved
Automaticke odomykanie funguje len ked otvoris vodicove dvere po vytiahnuti kluca a to do 10s ! Proste vypnes motor, vytiahnes kluc a otvoris VODICOVE dvere !
Aktivacia - deaktivacia je cez tlacidlo odomykania popisanym sposobom.
bobanakis
Řidič

diky za rady

Příspěvek od bobanakis »

díky za rady, zatím vše funguje jak má..... přemýšlím dál co potřebuju ještě zjistit..... :)
v toyota frey wien, jsou opravdu jen prodavači....
toyota avensis wgn 2,0 d4d ,2017
kadel
Věčnej rejpal

Příspěvek od kadel »

Musim to zitra taky prenastavit, protoze zatim to funguje tak, ze kdyz vypnu motor, hned otevru dvere a "haranti" chteji vystoupit, tak musi rucne odemknout nebo musim odemknout dalkacem. Automaticke odemykani proste nechodi.
RAV4 HSD FWD
CommonUser
Věčnej rejpal

kadel píše:Musim to zitra taky prenastavit, protoze zatim to funguje tak, ze kdyz vypnu motor, hned otevru dvere a "haranti" chteji vystoupit, tak musi rucne odemknout nebo musim odemknout dalkacem. Automaticke odemykani proste nechodi.
Este raz, automaticke odomykanie funguje len vtedy, ak vypnes motor, vytiahnus kluc a otvoris dvere do 10s !
Mozno mas naozaj verziu (DK), ktora to nema aktivne, ale vyskusaj najskor tych 10s.
Ja som to cele vypol, lebo to neskutocne nasiera ... :roll:
Odpovědět

Zpět na „Avensis“