Absolvoval jsem garančku po 60kkm. Dojem ze servisu jsem napsal sem.
1. překvapení
Na celé prohlídce mě překvapila cena oleje. Avik dostal Castrol 5W-30 Magnatec C2 za 450,-Kč (bez DPH). Je to moc, málo nebo akorát?
2. překvapení
Teče vodní čerpadlo. Bude řešeno v rámci záruky.
3. překvapení
Musí se vyměnit zadní brzdové desky. Že s nima není něco v pořádku jsem si všimnul i já, protože prach z nich špiní lité disky a ty jsou pak viditelně černé. Diskusi na téma, proč jsou špatné dříve zadní než přední a jestli je to normální po 60kkm moc nepřipouštěli a svádí to na styl jízdy. Předchozího majitele neznám, takže zaplatím nové zadní desky. Díval jsem se kdy jsem měnil desky u starší T22. Zadní se měnili taky dřív než přední při garančce 90kkm.
Při prohlídce jsem chtěl přeprogramovat v řídící jednotce, aby se po zastavení a otevření předních dveří odemklo celé auto. Tato možnost je popsána v manuálu. Technik se tvářil, že neví jestli to půjde, ale nakonec to šlo. Řekli si za to 0,2 hod. práce.
Bez problémů a poplatků mi poslali na e-mail výpis z elektronické servisní knížky.
Druhé a třetí překvapení opět kousek nahlodalo mé mínění o spolehlivosti a bezporuchovosti.
Jaké máte zkušenosti ostatní?
T27 2,2 D4D 110kW, servis po 60kkm
T27 2,2 D4D 110kW, servis po 60kkm
Avensis T22 2,0 D4D, 2003, 285000 km
Avensis T27 2,2 D4D, 2009, 61000 km
Avensis T27 2,2 D4D, 2009, 61000 km
- CommonUser
- Věčnej rejpal
Nepotesi, uvidime ako sa bude drzat JAPAN benzin.
Neviem, ci by ta taky 2.0 TDI 140 PS nenasral este viac.
Motor benal sa vraj dovaza priamo z JPN kvoli presnosti a montuje v Anglicku.
Diesel sa robi v Polsku. Vyvoj dieslovych motorov je v Nemecku, designove studio vo Francuzku.
Ak ma niekto presnejsie info, moze kludne opravit, pretoze toto som "vynural" z roznych zdrojov.
Neviem, ci by ta taky 2.0 TDI 140 PS nenasral este viac.
Motor benal sa vraj dovaza priamo z JPN kvoli presnosti a montuje v Anglicku.
Diesel sa robi v Polsku. Vyvoj dieslovych motorov je v Nemecku, designove studio vo Francuzku.
Ak ma niekto presnejsie info, moze kludne opravit, pretoze toto som "vynural" z roznych zdrojov.
T27 2ZR-FAE Rice on wheels
- mrazik
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
Nechapu v cem hloda spolehlivost, kdyz motor funguje naprosto normalne. Kvuli vodnimu cerpadlu ? To je spotrebni zalezitost a stat se to muze a drive nebo pozdeji se to u vetsiny aut stane. Mohla tam byt vyrobni vada atd. Obavat se kvuli tomu spolehlivosti je nesmysl.
Zadni desticky mi menili take v 60 tKm a technik se jen zeptal, jestli hodne brdzim, tak jsem rekl, ze ano a on odpovedel usmevem na rtech.
Chtelo by to trochu soudnosti.
Zadni desticky mi menili take v 60 tKm a technik se jen zeptal, jestli hodne brdzim, tak jsem rekl, ze ano a on odpovedel usmevem na rtech.
Chtelo by to trochu soudnosti.
Toyota Avensis Kombi 2.0 D-4D 93kW - bejvávalo
Honda Jazz 1.4 CVT
Honda Jazz 1.4 CVT
-
- Navigátor
Nazdar.
1. překvapení
Dosť, mohol sis si doniesť svoj či nee?
2. překvapení
Stáva sa bežne, a radi ti to vymenia aj v záruke. (mimochodom by si mal mať na pumpu záruku na dalšie 2 r.
či nie?)
http://www.toyotapl.com/walbrzych/image ... alnych.pdf
1. překvapení
Dosť, mohol sis si doniesť svoj či nee?
2. překvapení
Stáva sa bežne, a radi ti to vymenia aj v záruke. (mimochodom by si mal mať na pumpu záruku na dalšie 2 r.

http://www.toyotauk.com/main/download/p ... 202010.pdfAk ma niekto presnejsie info
http://www.toyotapl.com/walbrzych/image ... alnych.pdf
Auris, 1,6 5MT