Výpadek elektřiny
Výpadek elektřiny
Zdravím Vás kolegové a prosím o radu. Již několikrát se mi stalo, že za jízdy náhle, asi na 0,5 s, dochází k zastavení motoru. Okamžitě však naskočí a jede se dál. Jen to tak nějak trhne. Dochází k tomu asi jednou za 2 měsíce, což je tak 3 tis. km. Vyměnil jsem svíčky, resetoval řídící jednotku a opakuje se. Celkem mě to nevadí až do okamžiku, když si uvědomím co by se mohlo stát např. při předjíždění, kdy mnohdy záleží na každé sekundě a motor by vypnul. Ještě se chystám na výměnu kabelů. Je to těžko identifikovatelná chyba, protože je obtížná zpětná kontrola. Nestalo se Vám to někomu už taky?

Corolla E11 Hatchback, 1,4 VVTi, 2000

Mě se takhle chovala Corolla, když jsem měl špatný kabel ke svíčce. Taky zdnlivě bez příčiny to vždy na chvíli zdechlo. Mám pocit, že to je nějaká ochrana (nebo jen přesycení) zapalovacího systému. Ale já mám ještě jednu cívku.
Nicméně někdo tu podobný problém už zmiňoval, zkus to pohledat. Včetně toho, že tyhle cívky odcházejí poměrně často - asi vliv teploty motoru u hlavy.

Nicméně někdo tu podobný problém už zmiňoval, zkus to pohledat. Včetně toho, že tyhle cívky odcházejí poměrně často - asi vliv teploty motoru u hlavy.
- Ne2d
 - Řidič
 - Kontaktovat uživatele:

Re: Výpadek elektřiny
Ahoj, mám podobný problém, jednou za čas, mi při jízdě auto škubne , tak na půl vteřiny, cvakne něco u budíků, ty spadnou a hned se vrátí na původní hodnoty, to bych tak neřešil, kdybych dneska nestál uprostřed křižovatky v Brně , dávám přednost, vyřazeno a najednou cvak a auto chcíplo, a rozsvítila se žlutá kontrolka motoru. Ale normálně jsem znova nastartoval a jel. Za poslední měsíc se mi zdá, že to dělá častěji, než dřív.Pandy píše:Zdravím Vás kolegové a prosím o radu. Již několikrát se mi stalo, že za jízdy náhle, asi na 0,5 s, dochází k zastavení motoru. Okamžitě však naskočí a jede se dál. Jen to tak nějak trhne. Dochází k tomu asi jednou za 2 měsíce, což je tak 3 tis. km. Vyměnil jsem svíčky, resetoval řídící jednotku a opakuje se. Celkem mě to nevadí až do okamžiku, když si uvědomím co by se mohlo stát např. při předjíždění, kdy mnohdy záleží na každé sekundě a motor by vypnul. Ještě se chystám na výměnu kabelů. Je to těžko identifikovatelná chyba, protože je obtížná zpětná kontrola. Nestalo se Vám to někomu už taky?
Svíčky jsou tam cca 20tkm. mám 4ZZE-FE a pokud někdo ví co s tim, poraďte (ale nejsem mechanik, tak nějak polopaticky
Nebo je problém v elektrice? jediný, co se s ní kdysi dělalo, je autom. spínač světel, ty se spouští, když začne auto dobíjet, tak nevim, jestli to může mít něco společného..
Jo a hledal jsem to jinde a nenašel vhodné vlákno.
Díky
- Ne2d
 - Řidič
 - Kontaktovat uživatele:

tak nejsem sám 
 doplním, že to udělalo cca po 4 km jízdy, takže ne za studena. Já myslel, že je elektrika u těhle posledních japonců nesmrtelná 
  tak doufám, že někdo ví, co to je. kontroloval jsem připojení baterky a pojistky a vše vypadá ok.
nebo je to palivem? to se mi nezdá ale, tankuju u běžných benzinek, teď tam mám od čepra optimal 95..

nebo je to palivem? to se mi nezdá ale, tankuju u běžných benzinek, teď tam mám od čepra optimal 95..
- libor12
 - Věčnej rejpal
 - Kontaktovat uživatele:

Pokud by motor vynechal selháním některého z akčních členů,v tu chvíli by problém zaznamenala diagnostika. Kontrolka Ti žádná nesvítí,takže zbývá jen to co ecu nezaznamená a tím jsou rele. Ve chvíli chcípnuti se rozsvítí kontrolky jako před startem nebo to prostě jen vynechá?

...prezidentův poradce... měl z astrofyziky 3-
"Prezidentovi poradci se mýlí,já ne!"
válcová zkušebna 4x4 do 1200hp

"Prezidentovi poradci se mýlí,já ne!"
válcová zkušebna 4x4 do 1200hp
- Ne2d
 - Řidič
 - Kontaktovat uživatele:

jak píše pandy, nejde to ani zaregistrovat, než se podívám na budíky, tak už to zas běží, ale myslim, že nic červenýho nebo žlutýho tam nesvítí. Kontrolka motoru se rozsvítila akorát když mi to chcíplo na tý křižovatce. 
To relé, myslíš relé palivovýho čerpadla třeba? to je v tý skříňce vedle vzduchového filtru? sice nevim k čemu to slouží, ale můžu to zkontrolovat .. ale asi budou v pořádku když se to stává jen občas.

To relé, myslíš relé palivovýho čerpadla třeba? to je v tý skříňce vedle vzduchového filtru? sice nevim k čemu to slouží, ale můžu to zkontrolovat .. ale asi budou v pořádku když se to stává jen občas.
Zdravim panove,
mam sice na Celde motor 4AFE, nicmene uplne stejny problem mi delal spatny kontakt na lambda sonde, bez ni to proste nejede.. Za jizdy to nekdy na vterinu vynechalo, nekdy i dyl, rozsvitily se kontrolky a motor chcipl. Strasne prijema vec v provozu
 Procistil jsem konektor, znovu zapojil a byl klid...Nevim ted jestli na vasich motorech jsou uz dve lambdy (pred a za katem), ale zkuste to omrknout 

mam sice na Celde motor 4AFE, nicmene uplne stejny problem mi delal spatny kontakt na lambda sonde, bez ni to proste nejede.. Za jizdy to nekdy na vterinu vynechalo, nekdy i dyl, rozsvitily se kontrolky a motor chcipl. Strasne prijema vec v provozu
- Ne2d
 - Řidič
 - Kontaktovat uživatele:

lambda mě nenapadla.. jojo něco na tom výfuku je 
 , já jsem preventivně vyndal všechny ty relátka a udělátka co jsou vedle vzducháče v tý skříňce, vyčistil a opatrně zandal, s lambdou jsem nic nedělal, ale díky za tip, zkusim to.. snad ještě nastartuju 
 je pravda, že teď to po tom očištění všeho nedělá nic..