Pedál spojky - vůle
Pedál spojky - vůle
Ahoj,
mam doraz ohledne pedalu spojky. U meho aurise 1,6 (rok vyroby 2010) jsem si asi po 4 000 kilometrech vsiml vůle v pedálu spojky. Po seslápnutí pedálu cítím vůli asi 2 cm (ta je pravdepodobne v poradku - mrtvý chod). Pak pedál zacne klást trosku vetsí odpor ale stale je pomerne maly (predpokladam ze od tohoto okamziku by mel byt konstatni) az po dalsich 5 cm citim ze pedal zacina zabirat a odpor se zvetsi, pak uz je az k podlaze konstantni. Pri rozjezdu ani razeni to nijak nevadi spojka zabira tam kde ma akorat tim ze je pedal nahore volnejsi tak pri jeho pusteni vydava takovy klepavy zvuk. Chtel jsem se zeptat jestli pozorujete to stejne u Vas a je to tim padem v poradku nebo se tim mam dal zabyvat. U vsech ostatnich aut se kterymi jsem jezdil mi odpor pedalu spojky prisel konstanti v cele jeho draze. Diky za odpovedi.
mam doraz ohledne pedalu spojky. U meho aurise 1,6 (rok vyroby 2010) jsem si asi po 4 000 kilometrech vsiml vůle v pedálu spojky. Po seslápnutí pedálu cítím vůli asi 2 cm (ta je pravdepodobne v poradku - mrtvý chod). Pak pedál zacne klást trosku vetsí odpor ale stale je pomerne maly (predpokladam ze od tohoto okamziku by mel byt konstatni) az po dalsich 5 cm citim ze pedal zacina zabirat a odpor se zvetsi, pak uz je az k podlaze konstantni. Pri rozjezdu ani razeni to nijak nevadi spojka zabira tam kde ma akorat tim ze je pedal nahore volnejsi tak pri jeho pusteni vydava takovy klepavy zvuk. Chtel jsem se zeptat jestli pozorujete to stejne u Vas a je to tim padem v poradku nebo se tim mam dal zabyvat. U vsech ostatnich aut se kterymi jsem jezdil mi odpor pedalu spojky prisel konstanti v cele jeho draze. Diky za odpovedi.
-
- Člen Týmu
spojka
tiez to iste. prave spojka je jedina vec co mi na aurise vadi. Ako keby ju zobrali z trabanta. Volny pedal, cvakanie a hrkotanie pri preradovani. Vsetko je pri jazde ticho, ale spojka ako z ineho sveta...
marian

V servisu jsem se ptal a slušně mě poslali někam, že prý to mají všichni Aurisové a že je to tak už z výroby. Stejně tak vůle sedadla. Nicméně až půjdu na první prohlídku po roce tak na ně zkusim trochu zatlačit, že bych se s tim smířil možná u nějakýho žigula, ale né u auta za 300+tis.. Tak uvidíme
Toyota Auris 1.6 Valvematic, 6M/T, white, Terra Cool + tempomat
Já jsem s tímto problémem byla dnes v servisu a bohužel se s tím údajně nedá nic dělat, že je to normální. Ale mě to tak opravdu nepřijde, ten zvuk je dost nepříjemný a nevím jestli nějakým způsobem je přinutím, aby se s tím zabývali. Kdyby jste někdo měl kladnou zprávu ze servisu, budu moc ráda, když mi dáte vědět a já pak budu neodbytná, aby mi to dali do pořádku
.
Děkuji Nysmo.

Děkuji Nysmo.