Vařím, prosím o radu... :(

vše ohledně modelové řady Corolla
Odpovědět
Michal Mrkvička
Člen Týmu

Vařím, prosím o radu... :(

Příspěvek od Michal Mrkvička »

Čaute, tak po letech zase průser :/

Chladící kapalina na horní rysce. Jedu nad 120 km/hod. po dálnici, cca. 20 km, pak sjedu do města a na prvním semaforu začnu vařit - ještě jsem to chytil, než byla v červeném... (když jezdím do 120, tak je to v poho). Kouknu do nádržky na chladící kapalinu a je plná... nechám odpočnout a voda zmizí (nejspíš do oběhu)... Ventilátor spíná. Tak doliju a modlím se, co přijde dál, až zase budu potřebovat někam letět. Už se mi to stalo 3x. V servisu na mě borec koukal jako na mimozemšťana. Termostat jsem měnil před rokem... chladič taky jako nový (výměna cca 4 roky).

Asi to nebude problém jen Pasea,a proto prosím o tip i ostatní klubaře, ať ze mě v servisu zas někdo nedělá trumpetu :) Díky, Michal.
cadis
Navigátor

Příspěvek od cadis »

může to být vodní pumpa jak jí tam máš dlouho a už jsi jí mněnil?
nyní:Toyota Corolla E11 1.6 kombi
budocnost: Toyota Avensis
Rampa89
Věčnej rejpal

Příspěvek od Rampa89 »

Nejlevnější krok č. 1, koukni pod víčko od oleje, je tam bílá emulze? Na víčku na chladiči? Nech změřit tlaky ve válcích, kompresmetr má dneska každej 2. garážník.
Holomek!
Jimmi
Věčnej rejpal

Příspěvek od Jimmi »

Jestli ta kapalina takhle mizí, tak bych zkusil ještě jednodušší krok - zkontrolovat víčko od chladiče, jestli drží tlak. Přeci jen při vyšším tlaku se voda vaří podstatně výše. v kombinaci třeba s vadným větrákem by to klidně mohlo přelézt.
No a pak to, co radili ostatní, samozřejmě.
LB hyaku ichi 百一 4E-FE 1332/65kW modrá o->
HB 4E-FE 1332/55kW červená o+
VAZ 2103 1500/49kW bílá
Odpovědět

Zpět na „Corolla“