Ahoj, jsem uplny novacek na tomto foru, snazim se to tu procitat, ale je to na hodne dlouho. Mam zajem o koupi auta a rozhoduji se mezi dvema vyse popsanymi. V budoucnu planuju mit rodinu a dost casto jezdim surfovat do Nemecka(taham s sebou hromadu kramu), proto to D4D. Pri procitani fora jsem zacinal nabyvat dojmu, ze Toyoty rozhodne nejsou tak spolehlive jak se rika, jelikoz kazdy tu pise co uz se mu na aute pokazilo a jake ma problemy. TAk jsem z toho na vazkach jestli jsem vybral spravne.
Doted jsem jezdil v sluzebni Octavii II combi 77kw a to bez zavady(najeto 92tis km). Po procteni ruznych clanku o ojetinach jsem si ale rekl, ze zkusim japonce. Chtel bych koupit ojetinu do 120tis km z Nemecka
Jake muzu ocekavat naklady po koupi?Zajima me take ktere je podle vas praktictejsi a spolehlivejsi.
Diky moc vsem
Avensis D4D 93kw nebo Corola Verso D4D 100KW
Měl jsem stejné dilema.... stál předemnou avensis 2,2 D4D a Corola Verso 2,2D4Dcat...
Krom motoru mě spíš zajímal prostor a využití karoserie.... zvolil jsem Avensis a NELITUJI ANI MINUTU...
Verso sice mělo 7 míst, ale po předváděčce zjistíš že pokud pojedeš v sedmi lidech, tak věci leda s rakví na střeše, protože kufr v tomto případě není...
Mám taky rodinu... kočár labrador a to vše se POHODLNĚ vleze do kufru avensise. a ješte spousta jiných věcí... i do dovojité podlahy... což verso má místo toho ty 6 a 7 sedačky...
záleží na tobě co od tvého auta čekáš....
Krom motoru mě spíš zajímal prostor a využití karoserie.... zvolil jsem Avensis a NELITUJI ANI MINUTU...

Verso sice mělo 7 míst, ale po předváděčce zjistíš že pokud pojedeš v sedmi lidech, tak věci leda s rakví na střeše, protože kufr v tomto případě není...
Mám taky rodinu... kočár labrador a to vše se POHODLNĚ vleze do kufru avensise. a ješte spousta jiných věcí... i do dovojité podlahy... což verso má místo toho ty 6 a 7 sedačky...
záleží na tobě co od tvého auta čekáš....
Toyota Avensis 2,2 D4D 110KW
tiez som rozmyslal nad tymito (dokonca som 2 tyzdne mal avensisku) a potom som vybral verso, ale zalezi od toho, ci vezies iba seba, alebo aj rodinu..
v zadu je verso pohodlnejsie a je tam viac miesta pre deti a manzelku
v predu vedie avensis. Kufrom asi tiez.
Odkladacie priestory zase verso (neviem kde v avensiske das 1,5 l flasu)
etc ...
su to dve odlisne auta.. avensis pre 1-2 osoby, verso pre rodinu
co sa motorizacie tyka, chod do 1,8 benzin, alebo 2.0 benzin. Ta spotreba ti naklady na udrzbu nevrati
ver mi..
v zadu je verso pohodlnejsie a je tam viac miesta pre deti a manzelku
v predu vedie avensis. Kufrom asi tiez.
Odkladacie priestory zase verso (neviem kde v avensiske das 1,5 l flasu)
etc ...
su to dve odlisne auta.. avensis pre 1-2 osoby, verso pre rodinu
co sa motorizacie tyka, chod do 1,8 benzin, alebo 2.0 benzin. Ta spotreba ti naklady na udrzbu nevrati

Corolla Verso D-CAT 130kw
- Ivan.66
- Manager Týmu
- Kontaktovat uživatele:
Po zkusenosti s Corollou bych uz do jeteho auta s D4D motorem nesel.
Rav4, 2,0VVti, 110 kW, LPG, automat r.v. 02,
Mitsubishi Colt 1,3, 70kW, Cleartec, r.v. 10
ex Corolla E 11, 1,4. 63kW- r.v. 98
ex Mitsubishi Colt, 1,3, r.v. 89
ex Corolla E12, 2,0 D4d,66kW.combi r.v.03
ex Corolla E9,1,8Dxl 49kW,r.v.90
Mitsubishi Colt 1,3, 70kW, Cleartec, r.v. 10
ex Corolla E 11, 1,4. 63kW- r.v. 98
ex Mitsubishi Colt, 1,3, r.v. 89
ex Corolla E12, 2,0 D4d,66kW.combi r.v.03
ex Corolla E9,1,8Dxl 49kW,r.v.90
- mrazik
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
No podle fora se nedaji delat zavery o danem motoru, protoze sem pisou jen lide, kteri v dtive vetsine pripade hledaji reseni nejakeho problemu. Stejne to je u vsech znacek a clovek by nekoupil nic. Ja osobne jsem prijemne prekvapeny z D-4D a to jsem predtim vzdycky mel benzin. Ja si stojim za tim, ze pravdepodobnost poruchy u toyoty je mensi nez u jinych aut a proto patri mezi nejlepsi.
Co se tycen modelu, tam tezko rict, projed se v obou a podle toho se rozhodni.
Co se tycen modelu, tam tezko rict, projed se v obou a podle toho se rozhodni.
Toyota Avensis Kombi 2.0 D-4D 93kW - bejvávalo
Honda Jazz 1.4 CVT
Honda Jazz 1.4 CVT
na všech motorech záleží jak se k ni chováš.... oni ti to vrátí...ať benzín, nebo diesel, ať toyota, nebo třeba koncernové motory... pokud budeš prase, tak ti nevydrží žádnej motor.... 
co se týče modelu... tak já mám 2 metry
a v avensisu za mnou sedává kolega se 180cm, a je to v pohodě... mám i rodinu a taky vše v poho... a navíc pokud tu kolega říkal že verso je víc pro rodinu, a avensis je na předních sedadlech lepší.... tak si řekni sám.... kde budeš jezdit pokud si to auto koupíš..????
Já si nekupuju auto abych jezdil vzadu
a komu se tam nelíbí, tak ho můžu hodit na vlak a jet vlakem
Verso jsem taky chtěl, ale vyhrál AVE a dnes jsem tomu rád...

co se týče modelu... tak já mám 2 metry

Já si nekupuju auto abych jezdil vzadu

Verso jsem taky chtěl, ale vyhrál AVE a dnes jsem tomu rád...

Toyota Avensis 2,2 D4D 110KW
- CommonUser
- Věčnej rejpal
Ber Avensis - tichsi, pohodlnejsi, menej zere (nizsi). Potrebujes vozit Luft nad hlavou ???
... a benzin - neda ti sice turbo zatah, ale odvdaci sa vyssou spolahlivostou (ako si si tu sam vsimol) a ani to nejak moc nezere
http://auto.sme.sk/c/5916653/test-verso ... torov.html
... a benzin - neda ti sice turbo zatah, ale odvdaci sa vyssou spolahlivostou (ako si si tu sam vsimol) a ani to nejak moc nezere

http://auto.sme.sk/c/5916653/test-verso ... torov.html
T27 2ZR-FAE Rice on wheels