T-25 tempomat-dodatečná montáž

vše ohledně modelové řady Avensis
Odpovědět
petrLBC
Člen Týmu

Příspěvek od petrLBC »

[quote="bloodymirko"]

A co sa tej krytky tyka, tu v Aviku nenajdes. Do volantu treba natvrdo vpilit-vyrezat otvor na packu....z vlastnej skusenosti odporucam najprv pajkovackou vypalit mensi otvor a potom postupne zvacsovat ostrym spicatym nozom a bacha, aby si si nespravil taku velku dieru, ze sa ti tam nastahuju lastovicky

Dík moc za rady.S tou obdélníkovou dírou bych neměl mít problém,jelikož už cca 25 let modelařím. Jen mě zaráží,že i když jsem prosvěcoval přístrojovku baterkou,kontolka cruise rozhodně vidět nebyla,zatímco všechny ostatní jo! A jestli jsem tady správně četl diskuzi,tak mít tam origo od Toy tu kontrolku je základ.Nerad bych sháněl díly,který pak nepoužiju.no ,ještě kouknu k rodičům do Aurise 08',jestli tam je , a k Hudyssovi do jeho Avíka,i když mi jeho Lucie předevčírem říkala,že "určitě žádnej tempomat nepotřebujou!!"

:D :D :D
nyní:Avensis wagon D-4D 110kW 2006
před tím:Corolla E 11 liftback 4A-FE 1998 najeto 354 000km
hudyss
Věčnej rejpal

Příspěvek od hudyss »

At si rika co chce :lol: vzdy ridim ja,kdyz se jede nejaka dalka 8)
T Avensis Wagon 2.0 D-4D /2004/ -Ex
Ford Grand C-max 1,6 EB /2012/
petrLBC
Člen Týmu

Příspěvek od petrLBC »

hudyss píše:At si rika co chce :lol: vzdy ridim ja,kdyz se jede nejaka dalka 8)
máš recht,a od tý doby,coho používam v Tatře 810,si to myslímještě víc.Je to super pomocník i na kratší trasy :D
JirkaOP
Člen Týmu

Příspěvek od JirkaOP »

Prošel jsem si taky zde uvedené odkazy a zarazila mě jedna věc - tempomat páčka má jen dva dráty - není to nějak málo?
od 2009 Toyota Avensis Liftbag T25 2004 - 2.0 D-4D 85 kW
od 2018 Genesis 3.8 V6 232 kW
bloodymirko
Navigátor

Příspěvek od bloodymirko »

JirkaOP

...malo by bol len jeden drat (za predpokladu, ze druhy by nebola kostra)...dva su akurat dost, hlavne ak sa to pravdepodobne pripaja na zbernicu riadiacej jednotky :lol:

A vobec, neries pocet kablov, ked to funguje...aspon je s tym menej prace, ked su len dva :lol: :lol:

Bloodymirko
JirkaOP
Člen Týmu

Příspěvek od JirkaOP »

OK, nechci řešit počet kabelů, jen jsem nažhavenej koupit páčku, na tom US odkazu je to problém a CZ/SK obchody to nenabízí.
Na druhou stranu jsem nervozní z toho, že se zde, ani na jiných zahraničních forech neozval věrohodný hlas MĚ TO JDE, UDĚLAL JSEM TO TAK A TAK. Zatím jen samé mělo by, bez důkazu pro Avíka.
od 2009 Toyota Avensis Liftbag T25 2004 - 2.0 D-4D 85 kW
od 2018 Genesis 3.8 V6 232 kW
petrLBC
Člen Týmu

Příspěvek od petrLBC »

tak vážení přátelé,a tohle je zřejmě konec mého a hudyssova snu o jednoduché montáži tempomatu.Mám ten typ káry,co je níž na fotce. To co je pod volantovým pytlem,je jasně vidět a rozhodně to nevypadá,že by se tam někam vešel další konektor,natož páčka. A to vše přes to,že tady šly hlasy " když máš kontrolku cruise,tak to není problém". Takže přesně tak,jak jsem si myslel,a jak je to i logické-výrobce zřejmě nechává dělat přístrojovku se všemi kontrolkami,protože je to pro něj nejspíš jednodušší a levnější. Takže přítomnost oné kontrolky neznamená vůbec nic.I Š-Favorit měl kontrolky na výbavu,kterou neměl.Takže doporučuji všem,jako první věc,sundat pytel z volantu podle již výše uvedeného odkazu,a až potom řešit další.
petrLBC
Člen Týmu

Příspěvek od petrLBC »

pánové sorry,tady na tom fóru neumim vkládat fotky,takže bez :roll:
majkl75
Řidič

Příspěvek od majkl75 »

ja mam av T25 rv 2003/04 1.8 a pry je s s tempomatem problem .... pry se musi vymenit tyc volantu a nejen to . bylo mi receno ze budu mit velke stesti pokud sezenu tempomat na vrakarne. je tu nekdo mezi nami kdo se v tom vyzna nejaky clovicek co dela u toyototy a byl by ochot mi to nejak potvrdit - vyratit :?
ex. AV T25 2004 2.0 benzin liftb
ex. Celica T23 VVTi-L
ex. AV T25 2003 1.8 benzin liftb stříbrná
ex. Celica 6 gen. 1994 2.0 129 kW coupe modrá
ex. Paseo 2 gen. 1996 1.5 coupe červe
ex. Corolla E11 1997 1.3 liftb žlutá
ex. Corolla E9 1987 1.3 hatchb červe
bloodymirko
Navigátor

petrLBC píše:pánové sorry,tady na tom fóru neumim vkládat fotky,takže bez :roll:
No tak bez fotky ti asi nik neporadi...

Ak mas stary typ volantu ako toto

http://www.autobazar.eu/sk/pics.php?id= ... ta&lang=sk

tak sa ti tam packa urcite vojde, a ten konektor sa zapaja spolu s ostatnymi kablami do toho jedineho stekera, ktory tam je (tusim 16 polovy), takze klud a nevyvolavaj paniku.... :lol:
bloodymirko
Navigátor

JirkaOP píše:OK, nechci řešit počet kabelů, jen jsem nažhavenej koupit páčku, na tom US odkazu je to problém a CZ/SK obchody to nenabízí.
Na druhou stranu jsem nervozní z toho, že se zde, ani na jiných zahraničních forech neozval věrohodný hlas MĚ TO JDE, UDĚLAL JSEM TO TAK A TAK. Zatím jen samé mělo by, bez důkazu pro Avíka.
JirkaOP, na tom mojom odkaze ti to urcite poslu aj do CZ/SK...ja mam packu odtial, takze staci chlapikovi napisat a dohodnut sa. Pokial viem, ma tam napisane international worldwide shipping, takze sa to urcite da...ja mam packu odtial

A ked chces ten vierohodny hlas, tak tu je...MNE TO IDE!!!!, mam Avik T25 rv 2004 motor 2.0 D4D 85kW, namontoval som si to pred 1.5 rokom, a bez tempomatu si uz sivot neviem predstavit. :lol: :lol:

Postup som do tohto vlakna uz dal, takze teraz je rad na tebe....

Kua a nebavte sa tu stale o tom, ako sa to neda, ale konecne to uz skuste. :D

Bloodymirko
hudyss
Věčnej rejpal

Příspěvek od hudyss »

ja bych to zkusil hned a i tech 30$ obetoval,ale porad nejsem doma.Mozna za mesic uz budu mit cas. tak potom uvidime.
majkl75
Řidič

Příspěvek od majkl75 »

kluci tady sem neco nasel http://www.toyotaownersclub.com/forums/ ... trol&st=15

ale nejak se nemuzu docist jestli je to pro muj motor benzin 1.8 ale asi ne protoze sem se dal docetl ze je potreba aby sel dart do pocitace dalsi dat k cidlu n a plyn a spojku tak ja nevim zacinma propadat tomu ze nic nebude :(

edit : dlasi odkaz https://translate.googleusercontent.com ... K8JVE8FREA

a

http://www.club-toyota.ro/forum/showthr ... 051&page=2

a nejake dalsi info .. je to preklad z rumunstiny :

Co bych měl udělat funkční CC jsou převážně tyto:
1) ECU mít pozici a být schopen to udělat;
2) mít světla již na palubě a musí být funkční, jinak se změnil a stravu (přístrojové desky);
3) Umístění snímače pedálu spojky (a čtení ji ECU);
4) snímač polohy brzdového pedálu (že jsou v bezpečí, protože jinak by to zase brzdová světla, ale měla by být složitější verzi, která dává ECU a informace);
5) tlačítka;
6) kabely vytáhl od tlačítek, kam patří: ECU, pojistka panel, deska, apod..

Takže je to něco, co ke studiu v předstihu a zjistit, co a jak. Zajímavé by bylo zjistit kompletní schéma zapojení Avensis 1,8 Kód motoru otázku (nejúplnější možné) a zjistit, jestli tam CC. Pokud ne, ECU neví, jak toho dosáhnout z továrny. V případě, že je vše v pořádku, už máte všechno.
Ale i když je pravděpodobné, že 2.0 má určitou úroveň zařízení. Proto se najít schéma zapojení a ECU z 2.0, a porovnat je s tím 1.8. Pokud je položek více než 50% stejné, existuje vysoká šance, že vstupní kolíky pro ECU z CC, že je totožný s 2,0 z 1,8. A pak můžete získat kusy a snaží se, aby nastavení. Ale dříve, než řeknete, činíte tak na vlastní riziko, a když se probudíte s restovanou ECU, dokonce i ty, kde si jeden levnější než.

jdu hledat dal ale tohle je si asi uz opravdu konec meho snu o tempomatu
:
Ano, máte pravdu v tom, mechanické vybavení - Část nad potřebovat nějakou práci DIY, aby se vešly. Zapojení a propojení je stejná pro všechny (nejen) Avensis model. Dva vodiče, jeden na zem a druhý připojený k signálu CCS v ECU.
Kdybych uderstand právo info z Avensis služeb tempomatu nenalezlo práci v modelu s motorem typu 1ZZ -FE, 3ZZ -FE a 1AZ -FE.
Ale práce s motorem 1AZ, FSE a 1CD - FTV pro všechny model.
Z 2003,7 model také s motorem typu 1CD - FTV s D- CAT.
Není možné namontovat tempomat bez externí ovládací box na model 2004,2 a nové se 1ZZ -FE -FE a 3ZZ motory. Tento motory jsou řízeny drátem, ale nemají realizovány software části pro plavbu v ECU.

Takze jestli to chapu pokud by to melo fungovat je potreba prehrat software v pocitaci (coz by bylo lepsi) a nebo sehnat externi box jenze vzhledem k tomu ze mam lanko od plynu tak nevim jestli by to pomohlo ... opravdu tu nemame nekoho kdo pracuje v toyote ?
ex. AV T25 2004 2.0 benzin liftb
ex. Celica T23 VVTi-L
ex. AV T25 2003 1.8 benzin liftb stříbrná
ex. Celica 6 gen. 1994 2.0 129 kW coupe modrá
ex. Paseo 2 gen. 1996 1.5 coupe červe
ex. Corolla E11 1997 1.3 liftb žlutá
ex. Corolla E9 1987 1.3 hatchb červe
pahill
Člen Týmu

Příspěvek od pahill »

Chtěl jsem se zeptat, zda se tedy někdo do toho pustil a dotáhl to do zdárného konce.
Corrola Verso 2,0 D4-D 85 kw 2005
hudyss
Věčnej rejpal

Příspěvek od hudyss »

tak jelikoz posledni prispevky jsou fuc, tak to obnovim. Nakonec jsem na ebayi objednal packu. Uz ji mam doma a ted koukam na ruzna temata. Jak vidim avensis ma jeden vetsi konektor a packa prisla s mensim. No dle ruznych navodu by se to melo napinovat na dany konektor co uz v avensisu je. Pisou, ze 8 a 9 PIN by to mel byt. viz. http://www.toyotateam.sk/forum/viewtopi ... =27&t=4280 . A ktery kabel do jakeho? Jdu se na to podivat po obede, tak jsem zvedav
Odpovědět

Zpět na „Avensis“