T27 kufor sedan vs kombi

vše ohledně modelové řady Avensis
michalst
Člen Týmu

T27 kufor sedan vs kombi

Příspěvek od michalst »

Dobry den

Na 99% som rozhodnuty pre Avensis T27(naftak 2.0), ale neviem, sa rozhodnut ci sedan alebo kombi.
Auto chcem casto plnit 3-4 ludmi(Alpy, turistika...) - nie vozenie nabytku.
Preto mam 2 dotazy.
Pre majitelov kombiku: podarilo sa Vam niekedy naplnit kufor az po strop? Resp, ci ste si niekedy nepovedali, ze by Vam stacil i sedan.

Pre majitelov sedanu: mali ste problem, ze ste boli v aute 4 ludia s nakladom napr: 4xlyze, 4xpreskace,4x batohy+nejake male tasky a mali ste problem to zmestit do kufru?

Chapem, ze je mozna odpoved - kup si kombik a nebudes riesit. Ale zaujima ma to, proste, ak sa do kufru sedana zmesti naozaj dost, tak sa rozhodnem prenho. Bol som sa kuknut na oboje, ale prax byva vzdy ina, preto sa pytam. Mozno sa Vam budu zdat tieto otazky nepodstatne, ale vedzte, ze odpovede na ne, maju u mna velmi vysoku hodnotu :-)

Dakujem za akekolvek info.

Miso
hanz
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hanz »

ahoj,

mali sme avensisy sedany a mame teraz kombiky. Do sedana toho das vela, lyze urcite ano, neviem ci ma T27 otvor na lyze v zadnom operadle.

Kombik je ale v kazdom pripade lepsi, staci raz chciet odviez nejaku telku, stolicku, alebo jedoducho daco vacsie a sedan konci. Okrem toho u kombiku to nie je o tom dat veci az po strop, staci ak chces do kufra dat nieco co je len o 5 cm vyssie ako roletka. Ja napriklad sem tam vozim bicykel a tam je kombik na nezaplatenie.

Resume - kombik je praktickejsi a podla mna aj krajsie vyzera. Prec su tie casy kedy boli kombiky skarede krabice. :)
ex avensis T25 2AD-FTV 2008
ex avensis T25 2AD-FTV 2006
ex corolla E12 1CD-FTV
ex corolla E10 4E-FE
JirkaOP
Člen Týmu

Příspěvek od JirkaOP »

Toto je velmi, velmi subjektivní záležitost a každý bude mít svůj názor a vždy pravdivý. Toto si musíš rozhodnout sám. Ti co mají kombíky na ně nenechají dopustit, naopak sedańáci budou vychvalovat své. Podstatné je co očekáváš od auta, co budeš vozit.
Já volil dle mne nejlepší cestu liftback - když je potřeba strčíš tam velkou bednu a přitom dle mého soudu má nejhezčí zadek ze všech tří variant. Škoda že se v T27 už nedělá.
Zastávám obdobný názor jako ty, že nábytek v tom vozit nehodlám a když náhodou jednou za rok něco většího potřebuji převést, zařídím to jinak. Zvaž co chceš v kufru vozit - kola, lyže, výjmečně i rakev jde dát i na střechu. Naco mít "pro jistotu" velkou krávu, když v 99% případů stačí kufr sedanu.
Jestli máš strach, že ti do kufru nevejde výbava na dovolenou, pak záleží co s sebou taháš. Znám lidi, co jsou schopni na týden naplnit kombíka k prasknutí zbytečnostma s heslem "auto to uveze" , ale když letí letedlem, dokáží vše zredukovat na polovinu, ne li více, takže by ty dva kufry vešly s velkou rezervou do sedanu.

Souhlasím s názorem, že combi T27 je pěkný, není to už taková krabice, ale osobně dávám přednost liftback, když není, tak sedan (ladnější křivky).

Samozžejmě má li někdo chatu, je kombík jasná volba.
od 2009 Toyota Avensis Liftbag T25 2004 - 2.0 D-4D 85 kW
od 2018 Genesis 3.8 V6 232 kW
michalst
Člen Týmu

Příspěvek od michalst »

To su presne odpovede, ktore som potreboval! Vzhladovo sa mi T27 paci kombi i sedan uplne rovnako :-)
JirkaOP:No prave, T27 uz liftback neni, hned by som ho bral. Inak sedan T27 ma stredovy vyrez na zadnych sedadlach. Som prave momentalne prikloneny k Tvojmu nazoru, ze v 99% mi mohol stacit kufor sedanu. Vo vacsine pripadov budem vozit bagle, lyze, preskace a podobne veci. Len som chcel vediet, ci uz niekto v sedane viezol 4 ludi so 4 baglami a dalsimi vecami - proste plne nalozeny a ci nemal s tym problem. Poznate to: mate zobrat 3-4 ludi a ked ich zacinate naberat, zistite, ze kazdy ma tych baglov nejak vela :-) Viem, ze kamos, co ma passata(2004) sedan - tak som snad este nevidel, ze by do neho nieco nezmestil, ale tusim, ze ma vacsi kufor nez sedan T27.
Kazdopadne dakujem pekne za odpovede, i Hanzovi - Tvoju odpoved s kombikom budem brat isto iste do uvahy :-)
dave456
Řidič

Příspěvek od dave456 »

přesně jak píše JirkaOP, je to natolik indviduální, že správná odpověď neexistuje. To si budeš muset rozhodnout sám. Mám kombíka, je fakt obrovský. Neumím si představit, že bych ho naplnil po strop. Stejně to nedělám, nemám rád nezajištěné věci v autě. Kombík má ale oddělující síťku kdyby něco. Průvlak v zadním sedadle má taky, tuším, že to je nějak dle výbav. Stejně bych tam lyže nedal, na to slouží box na střeše. Ale nikdy jsem si neřekl, že by mi stačil sedan, ale to proto, že sem nad tím nikdy ani neuvažoval :wink:.
Sedan je tuším cca stejně dlouhý, max. o 5 cm kratší, tzn. tady handicap sedan nemá. Dám tam na délku svůj lodní megakufr na cesty v pohodě. Jediné omezení je velikost otvoru kufru. Kombík jsou prostě vrata od garáže. Takže pokud nevozíš pravidelně velké věci (kočárek, televizi, kola apod.), tak asi se sedanem mít problém nebudeš. Možná ještě nakládací hrana, sedan ji asi má. Nevím jak je kufr sedanu na výšku, tipuju, že podobně jako combi po roletku, a to bohatě stačí. Jestli se ti líbí víc sedan, tak v případě nouze kola a lyže můžeš vždy hodit na střechu.
Kombi je prostě univerzál pro všechny účely, který navíc na kombíka i dobře vypadá, sedan je více managerská limuzína.
Jo ještě jedna výhoda kombíka, nepotřebuješ stan na čundr, v klidu se tam dá natáhnout a přespat :).
Avensis 2.0 D-4D, 93 kW, kombi
deto
Navigátor

Příspěvek od deto »

Ak mozem este pridat svoj nazor... mam sedan (sice Corollu), ale uz sedan nikdy viac. Preto dalsie auto, ktore som kupil, bolo liftback (pripadne som chcel kombi).

Sedan moze mat na pohlad velky kufor, moze mat velky kufor aj v ciselnom vyjadreni. Ale to, co je podstatne, je vnutorne usporiadanie kufra. Na Corolle Sedan je mnozstvo roznych zahybov a nepravidelnych tvarov, a preto vyuzitelnost kufra je strasne zla. Nehovorim o tom, ze ho nedokazem naplnit az po jeho samotny vrch, pretoze nedokazem tam uz strcit veci. Taktiez ak pridam k tomu genialne riesenie japonskych konstrukterov nezakrytovat zadne repro (tzn. bojim sa, aby som neotrhol nejaky kablik iduci v kufri k repro) a mechanizmus zatvarania kufra, tak je to 2nasobne zle.

Ked si pozriem ako vyzera kufor na Aviku v sedane a v combi, tak ja osobne by som zvolil combi.

Avensis Combi
http://img.auto.cz/moje.auto.cz/img/gal ... 6e82f8.jpg

Avensis Sedan
http://www.stylingheaven.com/contents/m ... %2009-.jpg

Corolla Sedan
http://www.zavolantom.eu/wp-content/gal ... pic241.jpg

Ak si pozriem clenenie batozinoveho priestora pri jednotlivych modeloch, tak musim skonstatovat, ze Avik sedan to ma este horsie ako v Corolle Sedan. Preto ak niekto vela cestuje s plne nalozenych kufrom, nech si dobre zvazi prave clenenie kufra.
Ja za seba.. Sedan uz nikdy viac!
Skoda Octavia Tour II 1,6MPI 75kW 06/2011
Toyota Corolla E15 1,4VVTi 71kW 12/2008
trca
Manager Týmu

Příspěvek od trca »

ja měl taky sedan a taky bych už do něj nešel.ale každému vyhovuje něco jiného.takže za mě kombi.a podle mě t27 vypadá líp kombi
T25 85kw
ex.corolla ts 141kw
dave456
Řidič

Příspěvek od dave456 »

tak ty podběhy ukrajují víc než je zdrávo
Avensis 2.0 D-4D, 93 kW, kombi
adamz
Člen Týmu

Příspěvek od adamz »

deto píše:Ak mozem este pridat svoj nazor... mam sedan (sice Corollu), ale uz sedan nikdy viac. Preto dalsie auto, ktore som kupil, bolo liftback (pripadne som chcel kombi).

Sedan moze mat na pohlad velky kufor, moze mat velky kufor aj v ciselnom vyjadreni. Ale to, co je podstatne, je vnutorne usporiadanie kufra. Na Corolle Sedan je mnozstvo roznych zahybov a nepravidelnych tvarov, a preto vyuzitelnost kufra je strasne zla. Nehovorim o tom, ze ho nedokazem naplnit az po jeho samotny vrch, pretoze nedokazem tam uz strcit veci. Taktiez ak pridam k tomu genialne riesenie japonskych konstrukterov nezakrytovat zadne repro (tzn. bojim sa, aby som neotrhol nejaky kablik iduci v kufri k repro) a mechanizmus zatvarania kufra, tak je to 2nasobne zle.
Taky mám Corollu sedan, a musím souhlasit s tím, že nezakrytování repro je docela tristní (otázka, jak je to v Avensisu). Ale oproti E10 liftback je velikost kufru kráása - jediné co se může u sedanu řešit je otvor pro nakládání - alespoň z mého hlediska...
Toyota Corolla E15 2010, 1.33 Dual VVT-i 6 M/T Terra Cool
Pavo.B.
Věčnej rejpal

Příspěvek od Pavo.B. »

za me taky kombi, kdyz uz takoveto auto , doma mame sedan starou Camry na dovolenou vetsinou v pohode ( kufr byl odzkousen dvema sudy a pipou ) , ale nejvic mi vadi ten pruchod sedackama , a mensi pruchod do kufru kde si pamatuju jak jsem tam bezvychodne rval bednu od monitoru ktera by se tam vesla ale neprosla vikem , po zkusenostech z celici na ohromny prostor po sklopeni to vidim ve spatnem svetle
Altezza Gita (Lexus IS200 Sportcross)
ex CELICA AT180 "The Widowmaker"
deto
Navigátor

Příspěvek od deto »

Ak by som sa mal este vratit k porovnaniu clenenia kufra u sedanu (to je podla mna v sedane najpodstatnejsie) pri Passate a Avensise, tak musim povedat, ze vo VW to maju podstatne lepsie vyriesenie. Toto porovnanie preto, lebo autor diskusneho stroma porovnana kamaratov Passat vo verzii sedan.

starsi Passat
http://images02.olx.sk/ui/7/05/17/12859 ... 938523.jpg

novy Passat
http://i.sme.sk/cdata/0/58/5802080/454_v_big.jpg

Avensis sedan
http://www.stylingheaven.com/contents/m ... %2009-.jpg

Po vzhliadnuti tychto obrazkov a porovnani je jednoznacna odpoved, ze kufor Avensisu sa v ziadnom pripade nehodi na batozinu v podobe kufrov. Kufor Avensisu sedan je vhodny max. na nejake mensie batohy, ktore je mozne rozne otacat, stlacat, atp. Kufre nie su v tomto smere vhodne, a preto do kufra Avensisu sedan sa toho vela nevojde v podobne batoziny-kufrov. S tym musi kupca tohto auta pocitat a vacsina ludi si to fakticky neuvedomi, az dokym taketo auto nemaju a potrebuju previezt viac batoziny v takejto podobe.
Skoda Octavia Tour II 1,6MPI 75kW 06/2011
Toyota Corolla E15 1,4VVTi 71kW 12/2008
JirkaOP
Člen Týmu

Příspěvek od JirkaOP »

Kdo máte nového sedana, můžete prosím změřit šířku dna u zadních sedadel (mezi blatníky) a výšku prostoru k horní hraně a hloubku.
Případně to samé kombík T27.
Taky by mě zajémalo, jestli bych tam naskládal kufry, či spíče kolik.
od 2009 Toyota Avensis Liftbag T25 2004 - 2.0 D-4D 85 kW
od 2018 Genesis 3.8 V6 232 kW
CommonUser
Věčnej rejpal

Příspěvek od CommonUser »

Ak si si nie isty, tak ber kombi. Vylucis neskorsie pochybnosti ... ver mi.

Dalsi prislusnik T27 s benalom kombi:
http://moje.auto.cz/pario/tota-1.html
T27 2ZR-FAE Rice on wheels
michalst
Člen Týmu

Příspěvek od michalst »

CommonUser: Priznam sa, ze som tak nejak asi rozhodnuty pre kombik, len som sa chcel uistit a zistit nazory z praxe, som vo vela veciach este nerozhodny, kedze to bude moje prve auto. Dakujem za link - super. Mas tiez problem s prednym naraznikom vs.nizky obrubnik?
CommonUser
Věčnej rejpal

Příspěvek od CommonUser »

michalst píše:CommonUser: Priznam sa, ze som tak nejak asi rozhodnuty pre kombik, len som sa chcel uistit a zistit nazory z praxe, som vo vela veciach este nerozhodny, kedze to bude moje prve auto. Dakujem za link - super. Mas tiez problem s prednym naraznikom vs.nizky obrubnik?
Ja praveze NEMAM problem s naraznikom, ja som si polepsil voci minulemu autu. Avensis ma tusim 141 mm a A4 mala 110 mm ! Zasa toto nie je SUV !
Si zober, ze Honda CRV (a pod. auta) ma 175 mm, takze sa trochu brzdime, ze ... :wink: Vzdy sa najde dost vysoka prekazka, ktora ti bude vadit, v tom pripade odporucam Zetor :D

Sedan vs kombi - ono ani tak nejak nejde o tie litre ako o vstupny otvor.
T27 2ZR-FAE Rice on wheels
Odpovědět

Zpět na „Avensis“