E12 - Sportovní filtr
E12 - Sportovní filtr
Tak ty čísla mě úplně rozsekali. Se v tom vyznáš. Tak jestli jsme to pochoil tak když už měnit tak ten do origo boxu? Jinak nesmysl!
- libor12
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
přesně tak,pokud zkrátka neupravím motor tak abych zvýšil požadavek na větší přísun vzduchu je to opravdu zbytečnost a vyhozené peníze. Nehledě k tomu,že kvalita dnešních papírových vložek je na takové úrovni,že bohatě stačí i k upraveným motorům. Bavlněný filtr má odůvodnění třeba v rally kde ho prostě po závodě vyndás vypereš a daš zpět. Do auta které je k dennímu provozu a 99% času jezdí po silnici a prostředí s normální prašnosti je to záležitost opravdu zvuku a vzhledu. V žádném případě výkonu.smutok píše:ze davat tam iny filter je uplne zbytocne, ked nie priam na skoduv niektorych pripadoch.
...prezidentův poradce... měl z astrofyziky 3-
"Prezidentovi poradci se mýlí,já ne!"
válcová zkušebna 4x4 do 1200hp
E12 - Sportovní filtr
Tak nechám tam Denso origo co tam dávaj v toyotě... Něco na tom bude.
Re: E12 - Sportovní filtr
Mám taky E12 ale TSko a koupil jsem si do toho filtr Apexi..samozřejmě výkon motoru a projev vesměs stejný ale zvuk nádherný hlavně od 6 do 8 tisíc otáčekTOY OTA píše:Zdravím lidi, přemýšlel jsme o vzduchovém filtru. Nemá někdo zkušenosti s použitím. Jedná se mi o plusy a mínusy. Jestli koupit vložku do originálu, nebo koukal jsme na KN Typhoon Kit. Stojí dost ale jestli to bude mít nějaký smyslu plný užitek??? Prosím o ty co to mají ať píšou zkušenosti. Díky předem
- libor12
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
Hlavně nezapomeň na to že apexi je suchý filtr tj bez možnosti obnovy filtrace vypraním jako třeba k&n a jeho životnost je cca do 20000km v podstatě to samé co papírová. Mám v autě taky suchý filtr ale fujita. Mačka je stejná továrna jako apexi jen cena je poloviční. Apexi je pro mne zbytečný luxus.
...prezidentův poradce... měl z astrofyziky 3-
Já to vím ale já najedu ročně tak 6-7000 km. Takže nemyslím si že 2800 za kvalitní filtr (a ne žádnou srágoru) za 3 roky není zase tak velká investice.
Chci si motor udržet v co nejlepším stavu, každý rok chci měnit také olej a šrouby u těch vaček co se tak rychle opotřebovávají. Prostě dobrý motor potřebuje dobrou péči