E12 - Sportovní filtr

vše ohledně modelové řady Corolla
TOY OTA
Navigátor

E12 - Sportovní filtr

Příspěvek od TOY OTA »

Tak ty čísla mě úplně rozsekali. Se v tom vyznáš. Tak jestli jsme to pochoil tak když už měnit tak ten do origo boxu? Jinak nesmysl!
smutok
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od smutok »

Pozri si ten druhy test co som poslal a este raz sa zamysli nad tym conapisal libor a dojdes na to, ze davat tam iny filter je uplne zbytocne, ked nie priam na skoduv niektorych pripadoch.
Yaris II 1.0Obrázek
Corolla E12 1.4Obrázek
libor12
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od libor12 »

smutok píše:ze davat tam iny filter je uplne zbytocne, ked nie priam na skoduv niektorych pripadoch.
přesně tak,pokud zkrátka neupravím motor tak abych zvýšil požadavek na větší přísun vzduchu je to opravdu zbytečnost a vyhozené peníze. Nehledě k tomu,že kvalita dnešních papírových vložek je na takové úrovni,že bohatě stačí i k upraveným motorům. Bavlněný filtr má odůvodnění třeba v rally kde ho prostě po závodě vyndás vypereš a daš zpět. Do auta které je k dennímu provozu a 99% času jezdí po silnici a prostředí s normální prašnosti je to záležitost opravdu zvuku a vzhledu. V žádném případě výkonu.
...prezidentův poradce... měl z astrofyziky 3-
"Prezidentovi poradci se mýlí,já ne!"
válcová zkušebna 4x4 do 1200hp
TOY OTA
Navigátor

E12 - Sportovní filtr

Příspěvek od TOY OTA »

Tak nechám tam Denso origo co tam dávaj v toyotě... Něco na tom bude.
Robik
Řidič

Re: E12 - Sportovní filtr

Příspěvek od Robik »

TOY OTA píše:Zdravím lidi, přemýšlel jsme o vzduchovém filtru. Nemá někdo zkušenosti s použitím. Jedná se mi o plusy a mínusy. Jestli koupit vložku do originálu, nebo koukal jsme na KN Typhoon Kit. Stojí dost ale jestli to bude mít nějaký smyslu plný užitek??? Prosím o ty co to mají ať píšou zkušenosti. Díky předem
Mám taky E12 ale TSko a koupil jsem si do toho filtr Apexi..samozřejmě výkon motoru a projev vesměs stejný ale zvuk nádherný hlavně od 6 do 8 tisíc otáček :D
libor12
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od libor12 »

Hlavně nezapomeň na to že apexi je suchý filtr tj bez možnosti obnovy filtrace vypraním jako třeba k&n a jeho životnost je cca do 20000km v podstatě to samé co papírová. Mám v autě taky suchý filtr ale fujita. Mačka je stejná továrna jako apexi jen cena je poloviční. Apexi je pro mne zbytečný luxus.
Robik
Řidič

Příspěvek od Robik »

Já to vím ale já najedu ročně tak 6-7000 km. Takže nemyslím si že 2800 za kvalitní filtr (a ne žádnou srágoru) za 3 roky není zase tak velká investice. :) Chci si motor udržet v co nejlepším stavu, každý rok chci měnit také olej a šrouby u těch vaček co se tak rychle opotřebovávají. Prostě dobrý motor potřebuje dobrou péči :)
libor12
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od libor12 »

Já apexi schvaluji! Dobrá volba. Jen jsem řekl že existuje ze stejné továrny pod jinou marketingovou značkou o polovinu levnější. Jinak můj první byl taky apexi. :)
Odpovědět

Zpět na „Corolla“