http://autokatalog.autoscout24.de/toyot ... review-tab
5,1 na Avis 1,6 kombi.
Mozno karci by to dokazal, ten dokaze DCAT zrazit pod 6L

Na 1,6 Toy Carina jezdím běžnou jízdou 6,2 .... když jsem se hoodně snažil, ale stále normální jízda, tak 5,5....ale pokud to chceš stazit ještě kousek níže, už se to nedá označit za normál...CommonUser píše:Co vsetko sa da, ale ja tak neviem![]()
http://autokatalog.autoscout24.de/toyot ... review-tab
5,1 na Avis 1,6 kombi.
Mozno karci by to dokazal, ten dokaze DCAT zrazit pod 6L
Hmmm pojem bezna jazda znamena pre kazdeho nieco ine - dedukujem podla spotrebykar202 píše: Na 1,6 Toy Carina jezdím běžnou jízdou 6,2 .... když jsem se hoodně snažil, ale stále normální jízda, tak 5,5....ale pokud to chceš stazit ještě kousek níže, už se to nedá označit za normál...
Tak vidíš, že to jde. Sám to dokážeš na jedné straně potvrdit a pak jsi u mne spolu s některými jinými diskutéry "udivený". Já přece nikdy nikde netvrdil, že s takovou spotřebou jezdím po dálnici 160. Pokud jedu se 130 kw turbákem 160 tak mi to kmitá také někde kole 10. Ale u nás se nedá po dálnici trvale držet takovou rychlost, poldové jsou čím dál agilnější a vybavenější. Takže pokud se utrhnu, tak takhle jedu chvíli a pak se raděj vracím k alespoň přibližně předpisové rychlosti .... no a tím tu průměrnou spotřebu logicky stáhnu. Nicméně .... jsou auta, ale i řidiči, kteří to prostě nestáhnou. Buď nechtějí, nebo neumí, nebo je něco v nepořádku s autem....to už je jedno. Tady přece jde o to, že na každém autě jde dosahovat nějaké té průměrné spotřeby a pokud to nejde, je to signálem, že je něco v nepořádku. Nemělo by to být důvodem si navzájem něco dokazovat a furt se dokola o něčem dohadovat. Kdo tomu prostě nechce věřit, ať tomu pro mne za mne nevěří. Kromě toho, když si tu pročtu řadu starších příspěvku i ve vlákně "Tempomat a spotřeba", je tu řada jiných, kteří mají podobnu a dokonce i nižší spotřebu.CommonUser píše:Tak ja tiez dokazem cca 5,5 na SK, ked nebeham po dialnici a max 110 tacho.
V DE zabudni ... som rad, ze lietam medzi 7-8 - mesto, dialnica a BMW nation. A nesmie byt zapcha ... a to neratam studene jazdy kvoli jobu (3 -4km).
Ty musis pochopit jednu vec, ze dnes sa viac ako 50% sa na spotrebe podiela kde jazdis ! To ze jazdis "rychlo", neznamena, ze jazdis dynamicky a pod.kar202 píše:Tak vidíš, že to jde. Sám to dokážeš na jedné straně potvrdit a pak jsi u mne spolu s některými jinými diskutéry "udivený". Já přece nikdy nikde netvrdil, že s takovou spotřebou jezdím po dálnici 160. Pokud jedu se 130 kw turbákem 160 tak mi to kmitá také někde kole 10. Ale u nás se nedá po dálnici trvale držet takovou rychlost, poldové jsou čím dál agilnější a vybavenější. Takže pokud se utrhnu, tak takhle jedu chvíli a pak se raděj vracím k alespoň přibližně předpisové rychlosti .... no a tím tu průměrnou spotřebu logicky stáhnu. Nicméně .... jsou auta, ale i řidiči, kteří to prostě nestáhnou. Buď nechtějí, nebo neumí, nebo je něco v nepořádku s autem....to už je jedno. Tady přece jde o to, že na každém autě jde dosahovat nějaké té průměrné spotřeby a pokud to nejde, je to signálem, že je něco v nepořádku. Nemělo by to být důvodem si navzájem něco dokazovat a furt se dokola o něčem dohadovat. Kdo tomu prostě nechce věřit, ať tomu pro mne za mne nevěří. Kromě toho, když si tu pročtu řadu starších příspěvku i ve vlákně "Tempomat a spotřeba", je tu řada jiných, kteří mají podobnu a dokonce i nižší spotřebu.CommonUser píše:Tak ja tiez dokazem cca 5,5 na SK, ked nebeham po dialnici a max 110 tacho.
V DE zabudni ... som rad, ze lietam medzi 7-8 - mesto, dialnica a BMW nation. A nesmie byt zapcha ... a to neratam studene jazdy kvoli jobu (3 -4km).
Kvalitnejsi nafta, lepe stavene silnice (neni to porad dokopce/z kopce), lepsi kvalita povrchu. U mne to obycejne dela taky cca litr/100km...reitmeier píše:Zdravím. Já mám taky D-CATa a spotřebu mám v průměru 8,1. Jezdím cca 60-70% město.
Předtím jsem měl Octávku 1,9TDi 81kW přečipovanou na 92kW a měl jsem průměr do 6,5.
Ale beru to tak, že mám těžší auto, a to stádo koní potřebuje něco k "jídlu"...
Ale pravda taky je, že bych raději jezdil za míň, ale i když se snažím, stejně mi to nedá na to občas šlápnout a spotřeba jde do pr....
Spíš mě zaráží, že když jedu po českých dálnicích 130-140, tak mám spotřebu kolem 7,5l. Když jsme jeli do Itálie na hory, tak po rakouských dálnicích ve 4 lidech, plném kufru a s "rakví" na střeše mi to vzalo 8l - ale nutno dodat, že jsme to mastili 150-160... Nechápu.