Osvětlení interiéru (stropní lampička)

vše ohledně modelové řady Carina
Odpovědět
zmaxxx
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Osvětlení interiéru (stropní lampička)

Příspěvek od zmaxxx »

Při koupi CarinyE mi prodávající řekl, že na stropu světýlko nesvítí, protože asi bude prasklá žárovka, omluvil se mi za to, a slevil nějakou tu korunu.

Pár dní na to jsem jel do Toy na Černém Mostě, vyměnil ca$h za žárovičku, namontoval...a nic. :cry: Psal se květen 2009.

19.4.2011 se žárovka sama od sebe rozsvítila :shock: . Nikdo s ní nic nedělal, v elektrice se nehrabal :!: . Prostě jsem večer otevřel dveře...a světlo!!!

A teď...kdo mi to vysvětlí :?: :lol:
aczasa
Věčnej rejpal

Příspěvek od aczasa »

čidlo otevřených dveří? samovolně se "odseklo"? :-)
Back in Czech.
zmaxxx
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od zmaxxx »

To by bylo jen jedním čidlem...tudíž by to svítilo při otevření dveří spolujezdce nebo zadních...ale tak to nebylo. Čidla otevřených dveří mám v autě 4. Světýlko svítilo jen po manuálním zapnutí.
aczasa
Věčnej rejpal

Příspěvek od aczasa »

Hmmm.. zapeklité.... Takže kontakt a "naklepání" žárovky na místo? Případně je to kontaktem toho "volidla" způsobu rozsvěcení... vydrolení či ošoupání kontaktu, které při jisté teplotě může sepnout, při jiné ne... :-/
Back in Czech.
zmaxxx
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od zmaxxx »

žárovka tam je od 05/2009, do 04/2011 se nerozsvítila(kromě manuálního rozsvícení)... to naklepáním žárovky nebude. Teplotu taky můžeš vyloučit...už bylo -25°C i +34°C ;)
aczasa
Věčnej rejpal

Příspěvek od aczasa »

A co takhle kdybys místo "logiky" uplatnil metodu podívání se? Ono se totiž dost věcí zdá nelogických... .:-) Koukni na ten spínač a neodsuzuj "naklepání". Kombinací obého může dojít k úspěchu....
Back in Czech.
zmaxxx
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od zmaxxx »

Metoda "podívání se" byla zvolena hned ze začátku, kdy jsem pro jistotu čistil třípolohový přepínač a čidla otvřených dveří jsem měl i venku. Vzhledem k tom, že nic nepomohlo(včetně kontroly pojistek, kontaktů, vodičů s běžnou přístupností), jsem toho zanechal a plakal nad nerozsvícenou žárovkou. :wink:
aczasa
Věčnej rejpal

Příspěvek od aczasa »

V tom případě ti gratuluji k tomu, že sis konečně vytáhl tu stovku hřebík z oka :-))))) A začni zkoumat, až ti to zase na trvalo zhasne. :-)))))
Back in Czech.
ArnieGT
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ArnieGT »

Tohle jsem taky řešil a vyřešilo to pořádně rozebrání a napružení kontaktů, ale nejenom těch co drží žárovku, ale těch kde se přepíná DVERE/ON/OFF tak tam to uplně nedoléhalo,...tak zřejmně to po te době konečně nějak dosedlo :lol: :lol:
Celica TA28 77' / Corolla KE35 76' / Celica RA65 82' / Crown MS65 75'
JDM wheels----->https://www.facebook.com/jdm.cz
jarda123
Člen Týmu

Příspěvek od jarda123 »

Měl jsem taky problém se stropním světlem a u mě byla závada v tom,že byl volný nýtek,který držel jeden z plíšků a zároveň byl použit jak o vodič.Taky to někdy svítilo a někdy ne.
Toyota Carina E combi 1,6 16V 1997 LPG
Odpovědět

Zpět na „Carina“