přechod z oleje 10w40 na 5w40
- radys03
- Věčnej rejpal
5w40 by neměl bejt problém. kamarád vedle z dědiny jezdí v E10 na 5w40 už přes 100tis a předchozí majitel taky spoustu km na 5w40 - mezi výměnou nic nedolejvá
ale 5w30 nevím
aktuálně
Auris E18 TS - 1.6 valvematic
Corolla E11 4E-FE LPG
Peugeot 307 SW 1.6 LPG
Renault Trafic 1.9dci
EX - corsa B 1.2 33kW
EX - Avensis 2.0 VVT-i
EX - corolla E10 4A-FE
Ex - favorit 135L LPG
Corolla E11 4E-FE LPG
Peugeot 307 SW 1.6 LPG
Renault Trafic 1.9dci
EX - corsa B 1.2 33kW
EX - Avensis 2.0 VVT-i
EX - corolla E10 4A-FE
Ex - favorit 135L LPG
- radys03
- Věčnej rejpal
takle to bývá uvedeno v mazacích plánech! kdyz má najeto do 100tis a nad 100 tisJimmi píše:Myslíš jako že po většinu svého aktivního života by motor měl běhat na nějaký speciální olej........?JardaS píše: ...nějaké ty typy "pro starší motory nad 100tis.km"...
aktuálně
Corolla E11 4E-FE LPG
Peugeot 307 SW 1.6 LPG
Renault Trafic 1.9dci
EX - corsa B 1.2 33kW
EX - Avensis 2.0 VVT-i
EX - corolla E10 4A-FE
Ex - favorit 135L LPG
Corolla E11 4E-FE LPG
Peugeot 307 SW 1.6 LPG
Renault Trafic 1.9dci
EX - corsa B 1.2 33kW
EX - Avensis 2.0 VVT-i
EX - corolla E10 4A-FE
Ex - favorit 135L LPG
No, moja rolka jazdi cely zivot na 5W 30 ,najazdene 110 tis. km a zatial vsetko bez problemov. Jedinou zmenou bolo to, ze som presiel z castrolu na original toyota olej. Inak co sa tyka prechodu z 5W 30 na 5W 40 a naopak, nemoze to byt ziaden problem. Otec presiel na honde civic po 260 tis. km z 5W 40 na 5W 30 a zatial ide ako hodinky a uz ma odvtedy najazdench dalsich 40 tisic km. Viac by som sa bal prechodu z polosynteniky 10W na nejaku full synetetiku. Nekvalitne polosyntenticke oleje poriadne zasieraju motor a ak sa tam nasledne naleje nieco, co to rozpusta, tak zvacsa ma motor potom mensie porodne komplikacie ... 
Corolla E10 HB 1,4 4E-FE
Honda Civic SDN 1,5 VTEC
Honda Civic SDN 1,5 VTEC
...nevím, možná je to jenom reklamní trik, jak z lidí vytáhnout peníze, ale na tom kanystru je napsáno "pro motory nad 100 tisíc km" a já ho každý rok lil do do stařičké Renault 5 a neměl jsem se motorem ani na 250tisících km problémy.
A když si člověk mění olej sám, tak může motoru dopřát cca o 100Kč dražší olej.
A když si člověk mění olej sám, tak může motoru dopřát cca o 100Kč dražší olej.
Jimmi píše:JardaS píše: ...nějaké ty typy "pro starší motory nad
100tis.km"...
Myslíš jako že po většinu svého aktivního života by motor měl běhat na nějaký speciální olej........?
Corolla E11, 4E-FE, 1,3-63 kW, 3D hatchback, 1998, Social edition
- Ne2d
- Řidič
- Kontaktovat uživatele:
Já přecházel z castrolu magnatec asi 10w-40 na Valvoline vr1 5w-50 ( na základě doporučení ) http://www.oleje-levne.com/oleje/motoro ... ItemIdx=42 a nemůžu si vynachválit po 20tkm, přijde mi to auto že je při studenym startu živější, a celkově takový lepší dojem z jízdy. a stojí 1/2 toho castrolu.. jen doplnim, že ten castrol to žralo tak litr na 1500 km, což už bylo znát v peněžence a po opravě toho slavného 4zz-fe nezmizel ani mililitr.
- Ahold
- Věčnej rejpal
Co říkáte na tento http://www.axa-oleje.cz/liqui-moly-synt ... h-tech-5lt do 2Z motoru?
Jsem Zoofilní plyšomil a nestydím se za to.
Vrrrrrm Toyota Vrrrrrm Corolla Vrrrrrm TS Vrrrrrm
Vrrrrrm Toyota Vrrrrrm Corolla Vrrrrrm TS Vrrrrrm
chcem sa opytat trosku mimo temy: ..kedze moj 4e-fe zerie olej, dolieval som za 15tis km nieco cca 3l...a kedze som uz presiel 15tis mal by sa menit olej...ma to zmysel?? nestaci len vymenit filter a dolievat dalej? vychadza to tak, ze kazdych 1000km dolejem min 3dcl...je to okey? ..pytam sa preto lebo kazdi mi povie nieco insie..
Toyota Corolla E10 1.4 16V EFI 55kW ´96
ex Toyota Avensis D-4D 81kW ´02
ex Toyota Avensis D-4D 81kW ´02
Back in Czech.
Jaký olej
Zdravím všechny co stále řeší olej. Já liju jen Castrol Edge sport 0W-40 do Corolly VVT-I již přez 110tkm. Nikdy nic jiného, jen asi první náplň byla jiná
V originálním servisu řekly že tam liju až moc dobrý olej. Ale jsou zvyklí na mě a dokonce mě ho nechají koupit samotného a nemají s tím problém když to mění, že si nevydělají na oleji. Ta čísla jsou jen výkonové specifikace. Tzn. že když máte někdo olej 5W-40 tak splňuje i 10W. Vždy je první zimní norma proto to W jako Winter a to druhé číslo je léto. Asi každý soudný člověk vý že s Toyotou, když nemá Supru tak mu stačí pro vysoké teploty v motoru norma 40 někdy stačí i 30 když to moc netočíš často a rád!!! A pak už jen zbývá nám smrtelníkům vybrat tu zimní normu. Já volím 0W jen díky tomu že ten olej má i při teplotách pod bodem mrazu ideální viskozitu a je pro motor menší zátěží(tolik se nenadře ze začátku) než třeba 10W ale i 5W. Vše je vysvětleno na Oleje.cz. Tak jen pro úplnost proč to tam dávám, když často 5x denně jako já startujete za studena tak motor prožívá ohromnou zátěž, a proto tento olej. Má ochraný film a za studena to pozná každé laické ucho když nastartujete je hned patrný rozdíl. To samé i když měníte pozdě. Dopručuji stejně jak příspěvek předemnou měnit častěji hned jak začne žrát olej. V mětským(pražských) podmínkách vydrží olej tak 6tkm, pak už je na odpis a nesprávně funguje. Hlavně měnit, nezáleží ani jaký výrobce ani jaká norma - klima. Myslete na to že zkracením intervalu výměny oleje o 5tkm na 10tkm Vám motor vydrží i 2x déle než při klasickém dodržení intervalu. Rozdíl pozdnáte až po značně dlouhé době cca 200tkm. Ale o to bude rozdíl zásadně větší. čím čistčí vnitřnosti stroje tim líp.
Dramaticky nesouhlasím.....
))))
motor mi vydržel při intervalu 15 - 23 tisíc km 596 000 Km v dobrém stavu a když jsem jej prodával, tak žral asi litr mezi výměnami... !!!! Byl tam 10W-40 a zhruba po první výměně těsnění pod hlavou (285 000km) začal žrát olej - uhonil jsem ho a trochu se krouhly stěny válců.... Takže přišel na řadu Slick50 a žraní se udrželo poté již na tom 1L oleje za cca 18 tisíc km.. tedy mezi výměnami. Myšlenka na nutnost výměny oleje a filtru po 6k km mě spíše děsí a řadím ji do kategorie "nesmyslů"....
motor mi vydržel při intervalu 15 - 23 tisíc km 596 000 Km v dobrém stavu a když jsem jej prodával, tak žral asi litr mezi výměnami... !!!! Byl tam 10W-40 a zhruba po první výměně těsnění pod hlavou (285 000km) začal žrát olej - uhonil jsem ho a trochu se krouhly stěny válců.... Takže přišel na řadu Slick50 a žraní se udrželo poté již na tom 1L oleje za cca 18 tisíc km.. tedy mezi výměnami. Myšlenka na nutnost výměny oleje a filtru po 6k km mě spíše děsí a řadím ji do kategorie "nesmyslů"....
Back in Czech.