Autogrand, BA
Autogrand, BA
Nedá mi nepodeliť sa s Vami s dnešnou skúsenosťou v autorizovanom centre Autogrand na Vajnorskej. Išiel som na servis po 45 tkm s tým že si nad rámec povinných úkonov dám vymeniť olej. Olej som si obstaral sám. Na moju otázku čo všetko je zahrnuté v celkovej cene mi okrem iného bolo povedané že čo sa týka výmeny oleja tak: filter 15 EUR, 1 celá normohodina na výmenu oleja 35 EUR, poplatok za vlastný olej 10 EUR. PROSÍM? Začo to je? Je to poplatok ... Onemel som a v úžase som stihol povedať akurát ďakujem, ruším objednávku. Rozčarovaný som sa vyparil...
Vonku som to ešte peknú chvíľu rozdýchaval. Za čo to je 10 EUR? Je to nejaká služba? Je to za nejaký materiál? Nie páni, je to za trest, za trest že som si ako človek dovolil vystúpiť z radu a kúpiť olej bez 300% prirážky. Nenažranosť tohto servisu a aj predošlé skúsenosti ma viedli jedine ku konštatovaniu, že tam viac nikdy nevstúpim.
Vzápätí som sa objednal do Toyota Autocentrum v Nitre kde sa nad touto mojou skúsenosťou akurát pousmiali, samozrejmi oni takýto poplatok nepýtajú.
Myslím že zákazník je pre nich rukojemník, ktorý zo strachu že príde o záruku na vozidlo za ktoré dal celý majetok je ochotní zaplatiť za servis čokoľvek.
Dnes som napísal list na vedenie spoločnosti, samozrejme som ich upozornil že o týchto obchodných praktikách budem informovať importéra a výrobcu Toyota Europe.
Prosím vyžiadajte si vždy po položke čo konečná cena za servis obsahuje a zvážte či chcete pri obstaraní vlastného oleja toto zaplatiť. Ja teda nie. Nikdy som sa s takýmto "poplatkom" nestretol, je to proste hnus.
Vonku som to ešte peknú chvíľu rozdýchaval. Za čo to je 10 EUR? Je to nejaká služba? Je to za nejaký materiál? Nie páni, je to za trest, za trest že som si ako človek dovolil vystúpiť z radu a kúpiť olej bez 300% prirážky. Nenažranosť tohto servisu a aj predošlé skúsenosti ma viedli jedine ku konštatovaniu, že tam viac nikdy nevstúpim.
Vzápätí som sa objednal do Toyota Autocentrum v Nitre kde sa nad touto mojou skúsenosťou akurát pousmiali, samozrejmi oni takýto poplatok nepýtajú.
Myslím že zákazník je pre nich rukojemník, ktorý zo strachu že príde o záruku na vozidlo za ktoré dal celý majetok je ochotní zaplatiť za servis čokoľvek.
Dnes som napísal list na vedenie spoločnosti, samozrejme som ich upozornil že o týchto obchodných praktikách budem informovať importéra a výrobcu Toyota Europe.
Prosím vyžiadajte si vždy po položke čo konečná cena za servis obsahuje a zvážte či chcete pri obstaraní vlastného oleja toto zaplatiť. Ja teda nie. Nikdy som sa s takýmto "poplatkom" nestretol, je to proste hnus.
Toyota Avensis T25, 2.2D-4D, 110 kW, r.v.2008, sedan
Neváhaj a napíš o tejto praktike importérovi Toyota cz (je to importér aj pre Slovensko). Je to zlodejina najhrušieho zrna a od autorizovaného servisu Toyota by som to nečakal. Pokial mám informácie tak takéto praktiky importér servisu spočíta, existujý štandardy Toyota podľa ktorých musí ich autirizovaný servis postupovať a určite tam nepatrí poplatok za vlastný olej.
Toyota Corolla E 12, 1,6 VVTi, 5HB, 05/2006 ex
Toyota Auris 1,6 Valvematic Luna, VSC+TRC, 5HB, červená 3R3, 06/2010
Toyota Yaris III, 1,0 VVTi Active 5HB červená 3P0, 08/2012 "Mixérik"
Toyota Auris 1,6 Valvematic Luna, VSC+TRC, 5HB, červená 3R3, 06/2010
Toyota Yaris III, 1,0 VVTi Active 5HB červená 3P0, 08/2012 "Mixérik"
-
- Řidič
Chlapci uuuuuuuuplne s vami suhlasim.Je to neskutočne čo sa deje.Je dobre o tom povedať ja som cez leto ked som bol u našich v Prešovetak som dal za 1nor/h, 10€.ASI TAK.
Ale dobre že pišete, kam teda v BA,?, čaka ma servis pri 60tis.V Prešove to viem už teraz je to 400€, no len nemam teraz cestu k rodičom.Tak kam, a kde? ra-(n)-díte? VY.
Auto bolo kupované v PPC-TEAm,ale to je podla mna taký Tíiiiim.Vid povodny prispevok,neverim že by mali iný prístup.
dikes Vilo.
Ale dobre že pišete, kam teda v BA,?, čaka ma servis pri 60tis.V Prešove to viem už teraz je to 400€, no len nemam teraz cestu k rodičom.Tak kam, a kde? ra-(n)-díte? VY.
Auto bolo kupované v PPC-TEAm,ale to je podla mna taký Tíiiiim.Vid povodny prispevok,neverim že by mali iný prístup.
dikes Vilo.
Avensis 2,2 130KW, D-CAT.4D,Exlusive, 2006/7
Toyota RAV4 2021, 2.5 Hybrid AWD, Executive
Toyota RAV4 2021, 2.5 Hybrid AWD, Executive
Ja uz chodim len do Autocentrum v Nitre na Chrenovej. Mam s nimi velmi dobre skusenosti, su ochotni a aj cenovo su na tom lepsie ako v BA. Dnes som tam bol a vsetko bolo vynikajuce. Paci sa mi ze maju okno do servisu cize pocas cakania vidis co ti s autom robia. Je to o dovere a ja verim im. V Bratislave mas okrem spominaneho Autogrand este AWF tusim sa tak volaju. . Raz som tam chcel ist ale neunuvali sa mi zdvihnut niekolkokrat telefon a potom som tu uz cital nieco na nich, myslim ze to bolo tiez s olejom, ze tam pri dolievani zmiesali viskozity napriek tomu ze boli upozorneni aky olej sa v motore nachadza.To su moje skusenosti so servismi v zapadoslov. kraji
Toyota Avensis T25, 2.2D-4D, 110 kW, r.v.2008, sedan
- CommonUser
- Věčnej rejpal
Re: Autogrand, BA
Řekl bych, že kdysi se tomu říkalo poplatek za ekologickou likvidaci starého oleje a filtruAxel1302 píše:...Za čo to je 10 EUR? Je to nejaká služba? Je to za nejaký materiál? Nie páni, je to za trest, za trest že som si ako človek dovolil vystúpiť z radu a kúpiť olej bez 300% prirážky...

Takže se stížností zřejmě nikde nepochodíš, je jen na servisu zda ti jej bude účtovat nebo ne.
Teď koukám na fakturu z loňska a mám tam mimo jiné napsáno "likvidace olejového filtru (0,1 hodiny) - 57,90 Kč".
Prajem vela stastia, servis je v podstate prepojeny s Opel servisom a opel servis v PK Auto je najhorsi v republike. Takych idiotov treba hladat.deto píše:Musim povedat, ze v Presove - PK Auto som zatial nadmieru spokojny.
Ako pri kupe auta - nadmieru seriozne jednanie plus ochota vyjst v ustrety, tak aj pri prvej serviske.
Napriklad ja som prisiel s tym ze potrebujem zrobit rucnu brzdu, povedali ze ju dotiahli ale ze to treba vymenit a zauctovali 30 eur. Na to som im povedal ze preco mi to robili ked to nedrzi ze mali rovno menit kotuc a nie vyhadzovat 30 eur. Idioti
Toyota Avensis Combi D-CAT 2006
Nuz, ano PK Auto ma pod sebou Opel, Toyotu a Chevrolet (tusim uz aj Mazdu v PP), ale kazda z nich je samostatna jednotka, ma svoje vedenie, ktore zodpoveda za svoju jednotku - znacku. Jedine spojenie, ktore existuje je medzi Opel a Chevrolet. Toyota je zvlast.
feronovak píše:Prajem vela stastia, servis je v podstate prepojeny s Opel servisom a opel servis v PK Auto je najhorsi v republike. Takych idiotov treba hladat.deto píše:Musim povedat, ze v Presove - PK Auto som zatial nadmieru spokojny.
Ako pri kupe auta - nadmieru seriozne jednanie plus ochota vyjst v ustrety, tak aj pri prvej serviske.
Napriklad ja som prisiel s tym ze potrebujem zrobit rucnu brzdu, povedali ze ju dotiahli ale ze to treba vymenit a zauctovali 30 eur. Na to som im povedal ze preco mi to robili ked to nedrzi ze mali rovno menit kotuc a nie vyhadzovat 30 eur. Idioti
Skoda Octavia Tour II 1,6MPI 75kW 06/2011
Toyota Corolla E15 1,4VVTi 71kW 12/2008
Toyota Corolla E15 1,4VVTi 71kW 12/2008
ja som pocul ze v ZILINE je dobry Toyota servis ece som tam osobne nebol kedze auto mam asi 2000km ale, dobry znamy zo ziliny maju 3toyoty a nedaju dopustit na nich, dokonca sa vie o majitelovy ze lubi toyoty bo ma asi 12kuskov velmi zachovalich zo starsich rocnikov....
Toyota Avensis combi 1,8 VVTi SOL
Ja mam naopak velmi dobre skusenosti s Autograndom,zatial...cudovat sa ze preco chcu 10 eur za to ze si clovek prinesie vlastny olej,,,,nuz ja som realista a pozriem sa na to tak,ze aj likvidacia oleja nieco stoji tak asi to mohlo byt jedine ono,poplatok za likvidaciu,,,aj ked,neviem ci take nieco sa nerata aj ked clovek pouzije ich olej,musim sa mrknut na fakturu ci tam nemam nieco take...
Kazdopadne moj nazor: s vlastnym materialom a olejom ist skor k nejakemu domacemu majstrovi,ist do autorizovaneho servisu s vlastnym materialom sa mi zda trochu,,,smiesne,, ako sa hovori "bez penez do hospody nelez"
Takto oni rucia svojou fakturou a razitkom ze to bol ich material a poskytovat zaruku na olej ktory si prinesies z ich pohladu" z ktovieakeho zdroja"-- na to dat zaruku,,asi ani ja by som nedaval byt na ich mieste.Ale vsetka cest k pristupu Nitrianskej pobocky.
Kazdopadne moj nazor: s vlastnym materialom a olejom ist skor k nejakemu domacemu majstrovi,ist do autorizovaneho servisu s vlastnym materialom sa mi zda trochu,,,smiesne,, ako sa hovori "bez penez do hospody nelez"
Takto oni rucia svojou fakturou a razitkom ze to bol ich material a poskytovat zaruku na olej ktory si prinesies z ich pohladu" z ktovieakeho zdroja"-- na to dat zaruku,,asi ani ja by som nedaval byt na ich mieste.Ale vsetka cest k pristupu Nitrianskej pobocky.
-
- Řidič
Likvidacia oleja sa plati vzdy, pokial pouzity olej likviduje servis. Ak ho vies inak vyuzit, mozes si ho vziat so sebou a v takom pripade ocakavam, ze uvedena polozka zmizne z faktury.paloo píše:cudovat sa ze preco chcu 10 eur za to ze si clovek prinesie vlastny olej,,,,nuz ja som realista a pozriem sa na to tak,ze aj likvidacia oleja nieco stoji
Myslim, ze to nebolo ono.paloo píše:tak asi to mohlo byt jedine ono,poplatok za likvidaciu
paloo píše:ist do autorizovaneho servisu s vlastnym materialom sa mi zda trochu,,,smiesne,, ako sa hovori "bez penez do hospody nelez"

Ale mozno Ti je "smiesna" snaha nekupit material splnajuci pozadovane normy za predrazenu cenu. Bez urazky...

Myslim, ze nikto od autorizovaneho servisu necaka, aby rucil za prineseny material. Toyota navyse predpisuje pouzitie naplni plniacich prislusne normy, nikde nie je zmienka o konkretnej znacke. Vid rozdiel oproti takemu Fiatu. Ak je obal originalny a neporuseny, nevidim najmensi dovod na spekulacie zo strany servisu. Sami predsa nemozu s istotou vediet a nasledne garantovat, ze naplne, ktore im dovezu, nie su v skutocnosti pancovane.paloo píše:Takto oni rucia svojou fakturou a razitkom ze to bol ich material a poskytovat zaruku na olej ktory si prinesies z ich pohladu" z ktovieakeho zdroja"-- na to dat zaruku
Co sa Autograndu tyka, tak par osobnych skusenosti, ktore ma nadobro odradili od toho, aby som tam servisoval auto:
- prisiel som si tam kupit gumicky do stieracov. Ked sa prijimaciemu technikovi nezdalo, ze si ich nechcem nechat u nich aj vymenit (za poplatok), tak som sa spytal, ci byva pri vymene nejaky problem, pre ktory je podla neho lepsie vymenit ich u nich. Odpoved bola, ze to je ich know-how a z neho ziju, tak mi ho nebude prezradzat.

Vymena bola klasika...
- potreboval som vymenit lambda sondu (ktoru som mal uz kupenu) a prisiel som sa spytat na cenu vymeny. Dostal som odpoved: "to mame take 2h prace, cize tych ca 63-65 Eur." Ja na to: "Takze so 65 Eur mam pocitat?" Odpoved: "No, radsej 70...".

Neautorizovany mechanik mi ju vymenil za 10 minut vratane resetovania prislusnej chyby v ECU...
Kedze som na toto naozaj nemal dost penez, tak som do hospody radsej nelez.

Toyota Avensis Wagon T25 2.0 D4D 93kW 2008