blika kontrolka

vše ohledně modelové řady MR2
Odpovědět
TiTlik
Člen Týmu

blika kontrolka

Příspěvek od TiTlik »

mam mr2 3S-GE a mam pred vymenou oleja najazd. 179500km a na palubovke sa mi sem tam rozsvieti oranzova kontrolka olejnicky a pod nou taka vlnka...neviem co to je za kontrolku? moze to byt tym ze pocitac uz registruje potrebu vymenu oleja? mam sa niecoho obavat? poradte prosim
Pavo.B.
Věčnej rejpal

Příspěvek od Pavo.B. »

to je hladina oleje , ihned dolit nebo bude pozde , pokud je oleje na merce dost , tak blbne cidlo ale spis to bude olej , tyhle stary stroje zadny vymeny ap. neregistruji
Altezza Gita (Lexus IS200 Sportcross)
ex CELICA AT180 "The Widowmaker"
TiTlik
Člen Týmu

Příspěvek od TiTlik »

praveze oleja tam je dost (sice ta ryska je trosku diskutabilna na olej) a dnes som sa bol previezt a nic ani raz nebliklo, ale vcera mi to asi pri 50km trase 4x zasvietilo, tak neviem
pepamoto
Řidič

Příspěvek od pepamoto »

je to kontrolka na hladinu oleje a odchází ti čidlo , je to problém protože je dost dráhý , kontroluj hladinu měrkou a kontrolku nech svítit ,mně to dělá když se mi motor ohřeje , ale jo to čím dál dřív
Konečně mám auto s motorem uprostřed
TiTlik
Člen Týmu

Příspěvek od TiTlik »

dakujem za radu, budem to teda sledovat zatial takto. A to cidlo kolik asi tak stoji?
_Petan_
Navigátor

Příspěvek od _Petan_ »

mě to taky dělá, už sem si na to zvikl ;-) a je na 100% čidlo, ted sem měnil olej (castrol magnatec 10w40) a pořád se rozsvicuje, když se mi zahřeje motor :-D :-D :-D takže jak už tu bylo řečeno kontrolovat měrkou ;-) ale jestli můžu doporučit tak docela často!!! protože sem ted měl štěstí že sem lezl pod auto, protože sem si všiml že mi začal kapat olej a když sem se podíval na měrku tak tam už nebyla ani kapka :-O no a chcal mi přes olej.filtr, asi nějak dostal ranu a vyhnul se :-O no prostě sem měl štěstí a protože mi kontrolka svítila pořád tak sem to neměl jak poznat :-D takže sem rád že to auto pořád prohlídám :-D :-D :-D
MR2 2.0/129kw/r.v.94/klima/servo/targa

Ford Focus 1.8 TDDI/55kw (75HP)/r.v.02./klima/3 dveř.lehce v tuningu_pracant_
Yokohama
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Yokohama »

budík na tlak oleje a ten už vám poví jestli maže nebo nemaže :wink:
P3T3R
Navigátor

Příspěvek od P3T3R »

Mám stejnej problém od koupě auta... Nicméně hladina oleje je fyzicky stále v pořádku. To čidlo jsem sice koupil nový, ale když jsem na poprvé nenašel jeho umístění tak sem se na to vykašlal a pak už jsem na to neměl čas... Takže správný dotaz: kde se nachází to čidlo?? :)
Toyota MR2 MKII Rev 4
Pavo.B.
Věčnej rejpal

Příspěvek od Pavo.B. »

z boku olejove vany by melo byt , kde jinde taky merit hladinu
kolja
Manager Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kolja »

Pavo.B. píše:z boku olejove vany by melo byt , kde jinde taky merit hladinu
třeba na kapotě :P
MR 2 TARGA 180 kW (245 PS)
P3T3R
Navigátor

Příspěvek od P3T3R »

Třeba vtipálci... :D Tam sem to hledal, ale nebyl sem si jistej, protože sem to měl zespoda dost zasraný... :wink:
Toyota MR2 MKII Rev 4
Pavo.B.
Věčnej rejpal

Příspěvek od Pavo.B. »

to muselo byt fest zasrane , jinak mas opravdu cidlo na hladinu a ne na tlak ?, ja ze origo cidlo bude stat jak ctvrtina auta , kolik stalo tebe ?
P3T3R
Navigátor

Příspěvek od P3T3R »

Pavo.B. píše:to muselo byt fest zasrane , jinak mas opravdu cidlo na hladinu a ne na tlak ?, ja ze origo cidlo bude stat jak ctvrtina auta , kolik stalo tebe ?
Já jsem si to auto dovezl z Německa a rovnou mě ten kluk upozornil na ten problém s tim, že si můžu u jeho známýho to čidlo koupit v přepočtu za 400 v origo balení... Takže asi tak, nevim kolik by to stálo u nás. Co se týká toho nacházení čidla, tak já sem to jen tak narychlo dal na hever a zkoušel to hledat, nakonec jsem to asi našel, ale nebyl jsem si jistej, protože to nevypadalo úplně stejně, na druhou stranu sem na vaně nic podobnějšího nenašel proto jsem se ptal 8) . Měl jsem to zasraný docela dost, od té doby jsem to nezkoumal, protože jsem věděl, že olej tam normálně je...

Jinak aby bylo úplně jasno svítí mi tam často tato kontrolka

Obrázek

a já jsem koupil toto

Obrázek

Ale spíš si myslim, že je to na tlak...
Toyota MR2 MKII Rev 4
libor12
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od libor12 »

Jo tohle je čidlo na tlak oleje. To na hladinu je z boku vany pod hlavní řemenici,drží ho 4xM6 šroub. Když by jsi chtěl dat dolů vanu tak musí první ten jinak ho zničís. Na jednom fóru jsem četl že by snad mělo vyhodnocovat i kvalitu oleje a určit výměnu. Ale ecu k tomu měli jen JDM turbo verze. Měla by být v prostoru pravé kapsy na zadní sedačce.
...prezidentův poradce... měl z astrofyziky 3-
"Prezidentovi poradci se mýlí,já ne!"
válcová zkušebna 4x4 do 1200hp
martin.matess
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od martin.matess »

já zkoušel to čidlo vyndat a hle šroubek hnedka uletěl tak sem se na to vybodnul a až budu "repasovat" vanu jak bude čas tak ho vymontuju uplně a mám ho v paži...
http://www.martinmatess.estranky.cz/
Celica T20 3sge SSII blue
Corolla e10 swapped 4afe
BMW 318 Is e36 97' M-packet
BMW 320 D combi kůže
BMW 735i 1983' 160Kw
Odpovědět

Zpět na „MR2“