Výfuk u litrového Jardy 2008

vše ohledně modelové řady Yaris
Odpovědět
sedmir
Člen Týmu

Výfuk u litrového Jardy 2008

Příspěvek od sedmir »

Rád bych se zeptal jestli máte také poznatek že výfukové potrubí je při zátěži značně hlučné.Už jednou mi měnili střední díl,ale po půl roce je vše při starém.Dost mi to vadí.Je to jako bych měl deset let starý auto a shnilej výfuk.M. :mad:
Colli
Řidič

Příspěvek od Colli »

Dělá to každý litrový yaris i když ti ten výfuk vymění :D budí to pozornost upravy :D mě to naopak nevadí,ale jak říkáš v tahu to dělá rezonanci :D lidi koukají :D
Toyota Yaris 1.0 2007 TS Face
pepyn
Člen Týmu

Příspěvek od pepyn »

Souhlas s předchozím přísp.,(vezl jsem delší mat. a neměl úplně zavřené 5 dveře,tak mě ten hluk trochu dost vylekal) tak jsem byl v servise kvůli tomu a tak mi nastartoval úplně nového yariska a zvuk byl stejný,ty litrové motory mají ten zvuk tak trochu rykavý bych řekl,zdar
"BUBBLE" 08/12, Toyota Yaris NG11 5HB 1.0 VVT-i 5M/T Active, 5,5 lt/100 km
sedmir
Člen Týmu

Příspěvek od sedmir »

Díky za názory,ale jak souvisí litrový motor s výfukovým potrubím?Že je hlučnější motor to beru,ale aby takto rezonoval výfuk se mi zdá divný.Chová se tak,jako by měl uhnilé přepážky. :(
muco
Věčnej rejpal

Příspěvek od muco »

Ked som auto kupoval (r.2008),tak mi kolega hovoril,že mám v prd. výfuk.
Ja na to:..-ako to myslíš?
On mi na to,že mám určite deravý. No, on má taký zvuk som mu hovoril...Jemu to sice nešlo do hlavy,no ked som ho viezol pred mesiacom a to isté mi zasa hovoril,tak som mu pripomenul,že mi to už hovoril pred 3 rokmi,no zvuk je rovnaký .Takže deravý výfuk nie je,len má taký hlboký ušomraný zvuk-akokeby sa v ňom niečo varilo pri voľnobehu :lol: :lol: :lol:
Niekomu sa práve to páči-ako napríklad Collimu 8)
Priznám sa,ja má radšej ten tichý zvuk,kde si motor len tak šveholí (ako to je práve u 4 valcových motoroch):P
Toyota yaris-1.0 II (2007-2010)
Toyota yaris -1.33 II facelift (2010-2012)
Toyota yaris - 1.33 III (2012-2014)
Toyota Auris 1.8 hybtid
palecek
Člen Týmu

Re: Výfuk u litrového Jardy 2008

Příspěvek od palecek »

sedmir píše:Rád bych se zeptal jestli máte také poznatek že výfukové potrubí je při zátěži značně hlučné.Už jednou mi měnili střední díl,ale po půl roce je vše při starém.Dost mi to vadí.Je to jako bych měl deset let starý auto a shnilej výfuk.M. :mad:
Vidim, ze vyfuk u litra je stale aktualni. Tady se to take resilo.
http://www.toyotaklub.cz/forum/viewtopi ... sc&start=0[/quote]
Ja mam na 09 meneny vyfuk jiz 2x a opet drnci. V servisu mi technik? rikal, ze ten zvuk je charakteristika 3-valce :D Ale uz mi nedokazal vysvetlit, proc se "charakteristika" projevuje az po nekolika tisicich ujetych kilometrech po montazi noveho vyfuku. Mam pocit, ze soudruzi z Japonska udelali chybu pri konstrukci vyfuku a nejak to porad nemohou doladit a proto vymysleli "charakteristiku". 3-valec ma urcite jinou charakteristiku nez 4-valec, zrychleni, dynamiku, zvuk volnobehu apod. , ale urcite nema vyfuk vydavat zvuk uvolneneho plechu :mad:
By mne dost zajimalo, zda je tato "charakteristika" (projevila se mi jiz 3x) duvodem k vraceni vozidla prodejci. Nevite nekdo ? Ja bych rekl, ze jo.
sedmir
Člen Týmu

Příspěvek od sedmir »

Koukám že je nás víc,komu rachtá výfuk a v servisu to považují za normální jev. Já jsem měl doposud auta starší,ale nikdy jsem nezaznamenal takový zvuk výfuku jako u nového Yarise. Jedině v případě že byl výfuk již po smrti a zralý na výměnu. :(
sedmir
Člen Týmu

Příspěvek od sedmir »

Tak jsem dnes mluvil se servisním technikem o tom výfuku a bylo mi řečeno že když byl vyměněn středový díl,tak nic jiného už dělat nemohou.Zajímavé ale je že se tento problém nevyskytuje u Ayga a jiných aut,kde je stejný motor.Zřejmě hoši něco podělaly.Jo a když jsem vznesl dotaz přímo na importéra v Praze,tak mě odkázal na servis. :mad:
Další věc,která mi vadí je to,že nemám v TP.uvedeny všechny možnosti použití pneumatik uváděných v příručce.Rád bych měl 15"legálně. když ta možnost u tohoto modelu je. :mad:
Colli
Řidič

Příspěvek od Colli »

Můžes si to nechat dopsat.Ale stojí to čas a peníze.Ten zvuk dělá potrubí výfuku.A u modelu Aygo je potrbubí jinak situováno.Zrovna dneska jsem se na ten zvuk výfuku obzvlášt soustředíl a dělá mi to nejvíc na 4 v tahu od 3000 ot.
Toyota Yaris 1.0 2007 TS Face
muco
Věčnej rejpal

Příspěvek od muco »

Tie možnosti kolies v TP je dobrý biznis...Ak chceš dopísať,zaplať si... 8)
Toyota yaris-1.0 II (2007-2010)
Toyota yaris -1.33 II facelift (2010-2012)
Toyota yaris - 1.33 III (2012-2014)
Toyota Auris 1.8 hybtid
Odpovědět

Zpět na „Yaris“