E12 - šířka pneu
E12 - šířka pneu
Pro všechny co to zajímá tak sem našel katalog toyota a na corollu E12 je mozné dát 195/60 r15, 205/55 r15, 195/55 r16, 205/50 r16, 205/45 r17, 215/40 r17. Viz...
http://www.produkte24.com/cy/tte-by-toy ... -9204.html
Sice tam není 205/50 ale našel jsme aspon 205mm na R15... Tak zkusím se zeptat...
Sice tam není 205/50 ale našel jsme aspon 205mm na R15... Tak zkusím se zeptat...
- Ahold
- Věčnej rejpal
Re: E12 - šířka pneu
Já to říkal! Jeden známý to tam totiž na TSku měl psané. Teď jen zjistit jak je donutit aby to tam napsali, taky bych se rád svezl na 205.TOY OTA píše:Pro všechny co to zajímá tak sem našel katalog toyota a na corollu E12 je mozné dát 195/60 r15, 205/55 r15, 195/55 r16, 205/50 r16, 205/45 r17, 215/40 r17. Viz...
225/35 R18 se tam vejde?
Jsem Zoofilní plyšomil a nestydím se za to.
Vrrrrrm Toyota Vrrrrrm Corolla Vrrrrrm TS Vrrrrrm
E12 - šířka pneu
Nepíšou... Končí to jen R17 a šířkou 215mm tak nevím... 
- Ahold
- Věčnej rejpal
Re: E12 - šířka pneu
7,5Jx18” for tyre size 225/35 R18TOY OTA píše:Nepíšou... Končí to jen R17 a šířkou 215mm tak nevím...
AM 27795
Dle jejich letáku. To by mě zajímalo jak by to na tom vypadalo.
Nějakej takovej leták na předfaceliftovou verzi asi nevíš kde najdu, že?
Jsem Zoofilní plyšomil a nestydím se za to.
E12 - šířka pneu
Tak nasazeno a sedí perfekně...
Parádní jízda tak další rozměr použitlný na Corollku.
- vind.o
- Navigátor
Koukám na ty argumenty a ...Mám pocit, že suverénnost nechybí, ale vědomosti ano.
Když bude pojišťovna chtít, tak pokud to nemáš zapsané v TP, tak s tebou vyběhne raz-dva. To, že máš vyjádření od Generali, ti bude na dvě věci.
A když studuješ práva, tak bys měl tušit, že v trestu to bude úplně jiné hraní na borce.
Když bude pojišťovna chtít, tak pokud to nemáš zapsané v TP, tak s tebou vyběhne raz-dva. To, že máš vyjádření od Generali, ti bude na dvě věci.
A když studuješ práva, tak bys měl tušit, že v trestu to bude úplně jiné hraní na borce.
Corolla E12 5D, 06, 3ZZ-FE 1598, 81 kW, černá, celoroční 6,6 l, 230 tis.km, SOL+ (park. senzory, tempomat, vyhř. sedačky)
Yaris XP13 5D, 14, 1NR-FE 1329, 73kW, bílá, celoroční uvidíme
), 40 tis. km, Trend
Ex-Corolla E11 3D, 98, 4E-FE 1332, 63 kW, bílá
E12 - šířka pneu
Tak už to mám od včera v TP...
Borci co se jen bojí a žijou podle zaběhnutých konvecí, nikdy ale opravdu nikdy nebudou vědět o čem je svět. Čekat na vše až to někdo udělá před Vámi. Pokud budete někdo potřebovat tak zašlu ofocené TP s místem pro pneu v poznámce. Jen pro případ kdyby zas někdo se bál jestli to tam může dát. Asi sem jediný v ČR kdo to tam má. Ale mám. A pojištovna mě netrápí, když totiž někopu písemně oznámíš skutečnost tzn. z právního hlediska je to podobné jako smlouva nebo jako dodatek smlouvy a on na to zareáguje a napíše klid to neva. Tak se za to má že s těmi podmínky souhlasí a přijímá je de facto. Pak už by jen kvůly pár tisícům přece neriskovali soudní spor, kde bych jasně měl navrch. Pan Kellner je frajer a takové drobnosti on opravdu neřeší. Schválně zavolejte na bezpltatnou linku Generalli
- vind.o
- Navigátor
Nikdo ti neřekl, že to nejde. Jen jsi byl upozorněn, že bez zápisu do TP budeš mít problémy.
Koukám, že tu máme někoho, kdo už ví o čem je svět.
Začínáš mě docela bavit.
V případě dopravní nehody to bude řešit PČR a případně pojišťovna od druhého účastníka se tím může ohánět, že auto nebylo ...
Pokud to máš v TP, tak není žádný problém.
A nemusíš frajeřit. Myslím si, že je tu hodně lidí co dokázalo daleko větší "kouzla".
Koukám, že tu máme někoho, kdo už ví o čem je svět.
V případě dopravní nehody to bude řešit PČR a případně pojišťovna od druhého účastníka se tím může ohánět, že auto nebylo ...
Pokud to máš v TP, tak není žádný problém.
A nemusíš frajeřit. Myslím si, že je tu hodně lidí co dokázalo daleko větší "kouzla".
Corolla E12 5D, 06, 3ZZ-FE 1598, 81 kW, černá, celoroční 6,6 l, 230 tis.km, SOL+ (park. senzory, tempomat, vyhř. sedačky)
), 40 tis. km, Trend
- vind.o
- Navigátor
Tak, tak ...Jimmi píše:Tak jestli to máš v TP, tak je to OK. Jak jsi to tam dostal?
Nicméně argumenty o pojišťovně jsi vůbec nepochopil. Nechceš si ty příspěvky přečíst ještě jednou? Opravdu si myslíš, že jsme mluvili o Tvé pojišťovně........?
), 40 tis. km, Trend
E12 - šířka pneu
Tak se všem omlouvám, možná jsme to opravdu nepochopil...!
Mám havarijní tak jsme to řešil jako se svojí pojištovnou, ale nenapadlo mě, že musím být ostražitý před cizí pojištovnou? Podle mého, můžu se mílit, přece nemůže mít přístup k TP když nejsem jejich klient! Anebo ano? Tato problematika mě netrápila, předpokládal jsme jen možnost že já budu viník!!! Ale zpět na začátek v TP to mám, zapsali mi to v Toyota centrum Rozkoš - Jihlava, vyřídily to samy a chtěly po mě 500,-. Jinak jsme nepředpokládal, že Policie když určí vyníka nehody, tak po nehodě se mnou pojištovna začne ojebávat, kdo ti pak dokáže, že ty pneu tam byly??? Přece policie zapíše nehodu nad 100 000,- do této částky sami, tak chci vidět jak si to tam budem vypisovat. Něco zpětně nárokovat je hloupost, presumce neviny, vždyť to vidíte v politice, ty to můžeš udělat, nebo já to můžu tam mít, ale když nebude mít nikdo důkaz, že to tam opravdu bylo při nehodě tak nemůžeš nic. Jen se nechat ojebat od debílků, kteří vidělávají na chybách a neznalostech jiných. Češi jsou v tom přeborníci
To oni jsou povini i dokázat, že to tam bylo. A já mám vždy v zásobě pár světků, kteří vý že to tam bylo dáno až po nehodě!? Díky všem za rady a připomínky, vyburcovali jste mě aspoň k tomu zapsání a za to Vám díky všem. Jinak machrovat tu nechci, tak se omlouvám všem kterých se to dotklo. Prostě jsme akorád tvrdohlaví a jdu proti proudu. Nemějte mi to za zlé...
Kdepak, tohle není české ojebávání. Tohle sem naopak přichází z civilizované ciziny. Prostě na auto jenom to, co tam patří, jinak si tě při problému (nehodě) někdo podá.
Ano, když to hodíš do škarpy, bude to řešit Tvoje pojišťovna. Ovšem drtivá většina nehod má účastníky dva a více a často také navíc materiální škody na majetku třetích osob. A tam pak přicházejí ke slovu různé jiné pojišťovny.
Určení viníka také zdaleka není jednoznačné. V TV byl nedávno případ, kdy motorkář se střetl s protijedoucím autem v levotočivé zatáčce. Motorkář ani spolujezdkyně si nic nepamatovali, svědčil jen řidič auta, který řekl, že si zkrátili cestu přes zatáčku a tak došlo ke střetu. Ovšem motorkář měl pojišťovmu právní ochrany, ta si nechala vypracovat odborný posudek(!) a na základě něho byl řidič odsouzen k náhradě škody. O tom posudku si můžeš myslet co chceš (už jsem viděl hodněkrát motorkáře "střihnout" zatáčku, ale opravdu málokdy si auto najiždí do vnějšího poloměru), ale prostě to takhle dopadlo, ač prvotní určení od policie bylo jiné.
Věř tomu, že u soudu by do Tvého TP měl přístup každý včetně bulvárního tisku v případě větší a mediálně zajímavé nehody. Tady jsi měl štěstí, že ti to ty holky v Toyotě samy do toho TP napsaly, takže jsi krytý.
Ještě jeden odstrašující připad, který proběhl médii a stal se v křižovatce, kterou často sám projíždím:
VW Golf na hlavní silnici, křižovatka za mírnou zatáčkou, poměrně nepřehledné místo. Zprava z vedlejší Škoda pickup. V Golfu tři nebo čtyři mrtví, přežil jen řidič s těžkými zraněnými. Chlapík v pickupu mrtvý.
Viník?
Řidič Golfu. Jel stočtyřicet (spodní odhad) v nepřehledném místě (normálně 90), měl na Golfu nedovolený rozměr pneumatik a jiné nedovolené úpravy. Navíc byl už v podmínce a jednání o odebrání ŘP za podobnou nehodu těsně předtím. Pět let natvrdo. Jeho pojišťovny už se nikdo neptal.
Takže chlapče, studuj pilně. Uznávám, že mám jenom techniku, takže některé právní finesy chápat nemusím a někdy nesmyslně lpím na logice věcí. Ale tohle je realita
Ano, když to hodíš do škarpy, bude to řešit Tvoje pojišťovna. Ovšem drtivá většina nehod má účastníky dva a více a často také navíc materiální škody na majetku třetích osob. A tam pak přicházejí ke slovu různé jiné pojišťovny.
Určení viníka také zdaleka není jednoznačné. V TV byl nedávno případ, kdy motorkář se střetl s protijedoucím autem v levotočivé zatáčce. Motorkář ani spolujezdkyně si nic nepamatovali, svědčil jen řidič auta, který řekl, že si zkrátili cestu přes zatáčku a tak došlo ke střetu. Ovšem motorkář měl pojišťovmu právní ochrany, ta si nechala vypracovat odborný posudek(!) a na základě něho byl řidič odsouzen k náhradě škody. O tom posudku si můžeš myslet co chceš (už jsem viděl hodněkrát motorkáře "střihnout" zatáčku, ale opravdu málokdy si auto najiždí do vnějšího poloměru), ale prostě to takhle dopadlo, ač prvotní určení od policie bylo jiné.
Věř tomu, že u soudu by do Tvého TP měl přístup každý včetně bulvárního tisku v případě větší a mediálně zajímavé nehody. Tady jsi měl štěstí, že ti to ty holky v Toyotě samy do toho TP napsaly, takže jsi krytý.
Ještě jeden odstrašující připad, který proběhl médii a stal se v křižovatce, kterou často sám projíždím:
VW Golf na hlavní silnici, křižovatka za mírnou zatáčkou, poměrně nepřehledné místo. Zprava z vedlejší Škoda pickup. V Golfu tři nebo čtyři mrtví, přežil jen řidič s těžkými zraněnými. Chlapík v pickupu mrtvý.
Viník?
Řidič Golfu. Jel stočtyřicet (spodní odhad) v nepřehledném místě (normálně 90), měl na Golfu nedovolený rozměr pneumatik a jiné nedovolené úpravy. Navíc byl už v podmínce a jednání o odebrání ŘP za podobnou nehodu těsně předtím. Pět let natvrdo. Jeho pojišťovny už se nikdo neptal.
Takže chlapče, studuj pilně. Uznávám, že mám jenom techniku, takže některé právní finesy chápat nemusím a někdy nesmyslně lpím na logice věcí. Ale tohle je realita
E12 - šířka pneu
Díky Jimmy...
konečně pořádná rada. Sem celkem překvapen co se to děje. Asi něco na tom bude právě proto jsme před 3 týdny tu psal. Musím mít zpětnou reakci. Promiňte za tu češtinu jsme cizinec a nějak nedávám ty i a y.