E12 - šířka pneu
E12 - šířka pneu
Dobrý den, lidi potřebuji poradit má někdo zkušenosti s ježděním na pneumatikách 205/50 R15 na Corolle E12 třídvířko??? Váhám co koupit teď na léto a nejsem si jist  jestly to je ten pravý rozměr. Řeším jen šířku jestli tam narvu 205??? Měl jsme celou dobu 195. Dostal jsme ale nabídku za dobrou cenu a tak nevím...? Prosím teda jestli mi někdo dokáže zotpovědně poradit nebo ujistit že to není špatný rozměr. Nechce se mi tam dávat 195/50, malá výška gumy velký bordel na dírách!!! Přece jenom je to trochu vyšší pneu 205/50. Děkuji předem  

- Michal_F6
 - Věčnej rejpal

Re: E12 - šířka pneu
budu řešit obdobnou záležitost, protože jsem loni koupil lité 16" s již obutými a málo jetými Avony 205/45. Šíře je v pohodě, ale profil vražda, takže je vyměním za 205/50.TOY OTA píše:Dobrý den, lidi potřebuji poradit má někdo zkušenosti s ježděním na pneumatikách 205/50 R15 na Corolle E12 třídvířko??? Váhám co koupit teď na léto a nejsem si jist jestly to je ten pravý rozměr. Řeším jen šířku jestli tam narvu 205??? Měl jsme celou dobu 195. Dostal jsme ale nabídku za dobrou cenu a tak nevím...? Prosím teda jestli mi někdo dokáže zotpovědně poradit nebo ujistit že to není špatný rozměr. Nechce se mi tam dávat 195/50, malá výška gumy velký bordel na dírách!!! Přece jenom je to trochu vyšší pneu 205/50. Děkuji předem
E12 1.6 VVTi combi, Linea Sol - wife's car
Avensis 2.2 D4D 110 kw - my car
Ducati Monster 821 - fun

Ducati Monster 821 - fun
Já bych Ti v první řadě doporučil to, co máš napsané v TP. A když už budeš dávat něco jiného, tak rozhodně musíš alespoň přibližně dodržet celkový průměr pneu. Což o Tebou uváděných rozměrech opravdu neplatíTOY OTA píše: ...nechce se mi tam dávat 195/50... ...přece jenom je to trochu vyšší pneu 205/50...
E12 - šířka pneu
Ahoj lidi... Tak rozhodně se nebudu koukat do TP abych mohl nandat kola a gumy!!! To by tam mohlo být napsáno skoč z Nuseláku a já pujdu a skočím... 
    Takoví rady jsou jak pojď na mě z boku... Snad každý soudný člověk vý, že jedinný co se ti změní je rychlost kterou ukazuje tachometr!!! A to snad každý kdo jezdí trochu obstojně neřeší. Přece nečumíte při jízdě na tachometr, ale na silnici!!! Rozdíl oproti standartu je 3,9% tzn. tak na 100km/h pojedu 96km/h. A to je taková tragédie že bych to měl řešit s TP??? 
  Neřešte že se mi zkrátí maximální rychlost, stejně tady všichni jezdíme tak aby jsme dojely. Ta otázka zněla jestli to s tou šířkou tam narvu... Na výšku kašlu, to si tam dám nizkoprofily na 13¨ a pak to budou kolečka ale takle pár procent. Šířka šířka šířka... Prostě najde se tu někdo kdo tam MÁ 205 mm na šířku a normálně zatáčí??? Děkuji všem i těm kteří řeší VÝŠKU, která mě netrápí. 
  Zatím lidi a jezděte slušně...

- Michal_F6
 - Věčnej rejpal

no ono obecně platí, že by se měl člověk tak nějak řídit radami výrobce. Vycházejme z toho, že kluci z Toyoty, co tohle auto navrhovali, zkoušeli patrně více alternativ a ta co se jim z nějakého důvodu zdála optimální, tak tu vybrali. Co to byl za důvod a proč, to už je polemika, ale d se předpokládat, že s ní by daná věc měla fungovat nejlépe. 
Já třeba neutuším, jestli ti 205/50 u 15 nebude drhnout o podběh. Já tento problém nemám, protože mám sice 16", ale tak nízký profil, že kontakt ani při největším propružení nehrozí. Až budu přezouvat, tak se mrknu na dostupné alternativy a podle toho se rozhodnu.
Jinak kolikrát ani tak nezáleží na šířce pneu, jako na ET daného disku !!
s tou pojišťovnou je to samozřejmě taky pravda a dobrý důvod ke krácení plnění..

Já třeba neutuším, jestli ti 205/50 u 15 nebude drhnout o podběh. Já tento problém nemám, protože mám sice 16", ale tak nízký profil, že kontakt ani při největším propružení nehrozí. Až budu přezouvat, tak se mrknu na dostupné alternativy a podle toho se rozhodnu.
Jinak kolikrát ani tak nezáleží na šířce pneu, jako na ET daného disku !!
s tou pojišťovnou je to samozřejmě taky pravda a dobrý důvod ke krácení plnění..
E12 1.6 VVTi combi, Linea Sol - wife's car
Ducati Monster 821 - fun

Ducati Monster 821 - fun
jezdil sem 205/50 16" na discich sirky 7" et 37
problem byl u predni napravy, hazelo to bordel ven, treba sterk po zime a tak, jinak se tam vesly v klidu
jo a na rozmery dane dle TP uz bych nekaslal, ono je to pak vazne dobra zaminka pro pojistovnu aby odmitla plneni...

problem byl u predni napravy, hazelo to bordel ven, treba sterk po zime a tak, jinak se tam vesly v klidu
jo a na rozmery dane dle TP uz bych nekaslal, ono je to pak vazne dobra zaminka pro pojistovnu aby odmitla plneni...
EX: Corolla E12 1.6 VVTi 5d
EX: Yaris I 1.0 VVTi 5d
EX: Avensis T25 2.2 D4D D-Cat Exclusive Combi

EX: Yaris I 1.0 VVTi 5d
EX: Avensis T25 2.2 D4D D-Cat Exclusive Combi
- Pizzamancz
 - Řidič

V případě nehody ti třeba poví, že jsi tam měl jiné pneu než jsou v TP a taky ti nemusí uhradit vůbec nic... Běžně se to děje u favoritů, když na ně dáš 175/70 R 13... je to debilní centimetr, ale pojišťovna se to vysměje... Jimmi asi ví, proč to píše, že ?Jimmi píše:Ona Ti to jednou pojišťovna vysvětlí.......
2x Toyota Starlet P7, 1,0 l , 1985 a 1988
3x Toyota Avensis 2.0i , 1998, 2003 a 2004
1x Toyota Avensis 1.8 VVTi 2002 - na PRODEJ !!!
Jsem vaše přímé napojení na německý Ebay.

3x Toyota Avensis 2.0i , 1998, 2003 a 2004
1x Toyota Avensis 1.8 VVTi 2002 - na PRODEJ !!!
Jsem vaše přímé napojení na německý Ebay.
E12 - šířka pneu
Zdravím tak jsem se koukal a místa tam je dost. Nemělo by to dřít o podběh. Už je mám objednaný tak uvidíme. Každopádně dám vědět. Moc zkušeností nemám z pojištovnou ale 6 let jezdím nemusel jsme je volat tak snad ani nebudu teď. A jen tak pro ujasnění mojí pojištovnu zajímá když tak velikost vzorku a né rozměr pneu, dle jejich vyjádření. Uvidíme třeba se pletu a budu tu v pátek prodávat nové pneu...
 Tak držte palce

E12 - šířka pneu
A nevíš jak by se mohla dozvědět pojišťovna cizí než ta má, co tam mám mít a co ne, když nemá přístup k mým TP??? Přece si to nevycucají z prstu 
  To víš kdo se bojí nesmí do lesa já mám havarijní a i kdybych to poslal třeba do kytek tak mě vyplatí 
  Serou na rozměr to se dá dnes přes známí dopsat. Třeba na Hummeru můžeš mít 115/90  R11 a na Fákýrovi klidně 275/35 ZR 20. Papír snese vše… Třeba i tvůj řidičák a to nemusíš umět řídit…

- Ahold
 - Věčnej rejpal

Nevím jak Havarijní, ale když do mě před minulý rok napálil, tak jsem musel s autem a velkým TP zajet do České Pojištovny (kde byl pojištěnej ten chlap) a krom toho že si fotili škodu, tak cvakli i kola, kontroloval vzorek a nejspíš i rozměr. Nakonec se jěště ptal jestli jsme měli rožlá světla a nakonec je chtěl i zapnout. Tak zas tak na to kašlat nebudou, pokud si obře pamatuji, tak tu je jeden člen s Avensisem, kterýmu kvůli gumám nedali pojistku (teda pokud se nepletu)...ale co, jsou to tvé prachyTOY OTA píše:A nevíš jak by se mohla dozvědět pojišťovna cizí než ta má, co tam mám mít a co ne, když nemá přístup k mým TP??? Přece si to nevycucají z prstuTo víš kdo se bojí nesmí do lesa já mám havarijní a i kdybych to poslal třeba do kytek tak mě vyplatí
Serou na rozměr to se dá dnes přes známí dopsat. Třeba na Hummeru můžeš mít 115/90 R11 a na Fákýrovi klidně 275/35 ZR 20. Papír snese vše… Třeba i tvůj řidičák a to nemusíš umět řídit…
Jo jěště mě napadlo, zkus si zavolat do Toyoty, jestli by nešli dopsat do TP. Tuším že Corolla po faceliftu 2005 už měla 205 v TP, ale byli to 16.
Jsem Zoofilní plyšomil a nestydím se za to. 
Vrrrrrm Toyota Vrrrrrm Corolla Vrrrrrm TS Vrrrrrm

Vrrrrrm Toyota Vrrrrrm Corolla Vrrrrrm TS Vrrrrrm
E12 - šířka pneu
Děkuji konečně rada 
  Díky zkusím to přes Toyotu u nás. Ale asi si tam nechám zapsat tyto, možná R16 jak si psal. Ale to bych je musel pořídit. Pokud nebudu viník nehody nemám se čeho bát a naštěstí o tom rozhodují policajti a né pojišťovák. A kdyby po mě někdo chtěl TP tak na to nemá právo. Studuji občanské právo u Krále Karla na univerzitě. A tím že jste mě přinutily zeptat se Generalli jak to je s pojistkou a pneu, tak mi po emailu odpověděli že řeší hlavně vzorek a rozměr je pro ně nerozhodující. TZN. mám důkaz kontaktu s pojištovnou kde jsem je na to upozorňoval a bylo mi na to kladně odpovězeno. Pokud bude problém tak budu mávat emailem a jsou v prdeli. protože jsme jim to oznámil písemně a akceptovali to. Co je psáno to je dáno. Tak když tak si je pak podám 
  Zlatý Pan Kellner a jeho Generalli. Nejlepší pojištovna pod sluncem...

E12 - šířka pneu
Máš pravdu je tam pouze 195/55/R16... Koukám na to ale přece mi neříkejte, že Japonci jezdí s TSpotem na galuskách a nemůžou tam narvat 205??? to se mi nezdá, prudnu to a nechám to zapsat.