Brzdy a Carina, poraďte prosím.

vše ohledně modelové řady Carina
Odpovědět
zana
Člen Týmu

Brzdy a Carina, poraďte prosím.

Příspěvek od zana »

Ahoj, před 2 týdny jsem svým klukům koupil moc pěknou Toyotu Carinu 2.0 GLi s 79000 km.Minulý týden jsem byl v Toyotě měnit rozvody (mění se po 9O tis, ale doporučili mi výměnu co nejdříve. Auto od. r. 2005 stálo v garáži, protože majitel byl nemocný a následně umřel. Kromě dalších kontrol jsem požadoval i výměnu brzdové kapaliny. To neprovedli, protože mi sdělil, že jsou zalomené odvzdušňováky a doporučili vyměnit oba brzdové válečky. Auto brzdí dobře, tak se chci poradit, jestli mám oba válečky vyměnit co nejdřív, nebo až se bude muset měnit brzdová kapalina. Já ji chtěl vyměnit preventivně, protože byla měněná v roce 2006 a od té doby auto ujelo jen pár set km, než definitivně skončilo na koberci v garáži, kde trávilo každou zimu , protože důchodce v zimě nejezdil. Zaplatit skoro 4 tisíce předčasně zase nemusím.
Idaho
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Re: Brzdy a Carina, poraďte prosím.

Příspěvek od Idaho »

zana píše:Ahoj, před 2 týdny jsem svým klukům koupil moc pěknou Toyotu Carinu 2.0 GLi s 79000 km.Minulý týden jsem byl v Toyotě měnit rozvody (mění se po 9O tis, ale doporučili mi výměnu co nejdříve. Auto od. r. 2005 stálo v garáži, protože majitel byl nemocný a následně umřel. Kromě dalších kontrol jsem požadoval i výměnu brzdové kapaliny. To neprovedli, protože mi sdělil, že jsou zalomené odvzdušňováky a doporučili vyměnit oba brzdové válečky. Auto brzdí dobře, tak se chci poradit, jestli mám oba válečky vyměnit co nejdřív, nebo až se bude muset měnit brzdová kapalina. Já ji chtěl vyměnit preventivně, protože byla měněná v roce 2006 a od té doby auto ujelo jen pár set km, než definitivně skončilo na koberci v garáži, kde trávilo každou zimu , protože důchodce v zimě nejezdil. Zaplatit skoro 4 tisíce předčasně zase nemusím.
Válečky i s odvzdušnováky vyjdou max na 600kč/kus, brzdovka dle výrobce max 500kč, práce max 500-700 - když to shrnu max 2,5tis
nebude blázen a enchod s tak starým autíkem do značkovky :)
Odpovědět

Zpět na „Carina“