Tempomat a spotřeba

vše ohledně modelové řady Avensis
Odpovědět
KarlosCZ
Věčnej rejpal

Příspěvek od KarlosCZ »

xfield: a v manualu mas jakou hodnotu? treba ja mam 2,8 a 2,9 pri beznym provozu a 2,7 pri jizde bez zatizeni
EX: Corolla E12 1.6 VVTi 5d
EX: Yaris I 1.0 VVTi 5d
EX: Avensis T25 2.2 D4D D-Cat Exclusive Combi
modus ponens
Řidič

Příspěvek od modus ponens »

Xfield píše:...jinak spotřeba se mi po nahrání nového SW do řídící jednotky zdvihla nechutně skoro k 7 litrům :-(
Aky dovod si mal nahravat novy SW?
Toyota Avensis Wagon T25 2.0 D4D 93kW 2008
modus ponens
Řidič

KarlosCZ píše:xfield: a v manualu mas jakou hodnotu? treba ja mam 2,8 a 2,9 pri beznym provozu a 2,7 pri jizde bez zatizeni
To je zaujimave. Ja som bol v tom, ze manual je rovnaky pre vsetky motorizacie - preto aj odseky rozlisujuce jednotlive motorizacie...
Nemas tie hodnoty nahodou v tabulke pre jazdu rychlostou vyssou nez 160 km/h? Tie tabulky su tam totiz dve: do 160 km/h a nad 160 km/h
KarlosCZ
Věčnej rejpal

Příspěvek od KarlosCZ »

doma na to kouknu, vim akorat ze vm ty tabulce je pro kazdou motorizaci jina hodnota tlaku
EX: Corolla E12 1.6 VVTi 5d
EX: Yaris I 1.0 VVTi 5d
EX: Avensis T25 2.2 D4D D-Cat Exclusive Combi
Xfield
Věčnej rejpal

Příspěvek od Xfield »

modus ponens píše:
Xfield píše:...jinak spotřeba se mi po nahrání nového SW do řídící jednotky zdvihla nechutně skoro k 7 litrům :-(
Při teplotách kolem 0 st.C a méně se mi dařilo nastartovat až napodruhé (tenhle problém jsem už někde popisoval ... netuším už kde) ... bohužel už nevím, jestli to pomohlo, ptotože mi to přehráli a od té doby je teplo :-) ....ale když jsem se na to ptal v servisu, tak mi řekli, že prý je normální, když se s novým SW spotřeba zvedne až o litr :-(
CommonUser
Věčnej rejpal

Příspěvek od CommonUser »

Xfield píše: ....ale když jsem se na to ptal v servisu, tak mi řekli, že prý je normální, když se s novým SW spotřeba zvedne až o litr :-(
V servise je vsetko "normalne", hlavne to, o com nemaju ani paru. :stupid:
T27 2ZR-FAE Rice on wheels
modus ponens
Řidič

CommonUser píše:V servise je vsetko "normalne", hlavne to, o com nemaju ani paru. :stupid:
Presne tak... :evil:
kar202
Věčnej rejpal

Příspěvek od kar202 »

Tady manuál v PDF. Huštění pneu najdete na str. 303.
https://files.me.com/marek.vach/zyjc4n

Vždy je lepší držet se těch vyšších hodnot. Nebo někdo snad, když chce jet rychleji nejprve zastaví, dofouká a pak jede? Ty gumy jsou vždy dělané s rezervou právě na tu vyšší hodnotu za studena. Po ohřátí stoupá tlak opět podle druhu pneu klidně o pět desetin. Nižší huštění pro městský provoz je jen pro pohodí. Zamyslete se ale nad tím, že při krátkých jízdách po městě se pneu moc neohřeje a ideální hodnota huštění je právě až po ohřátí.....takže ono není moc logické držet se těch nižších hodnot ani ve městě.
Toyota Avensis 2.2 D CAT Lux 130kw
mrazik
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mrazik »

Xfield píše:
modus ponens píše:
Při teplotách kolem 0 st.C a méně se mi dařilo nastartovat až napodruhé (tenhle problém jsem už někde popisoval ... netuším už kde) ... bohužel už nevím, jestli to pomohlo, ptotože mi to přehráli a od té doby je teplo :-) ....ale když jsem se na to ptal v servisu, tak mi řekli, že prý je normální, když se s novým SW spotřeba zvedne až o litr :-(
Tenhle problem jsem mel take a nastesti v zaruce. Prehrali ridici jednotku, vycistili EGR ventil a uz se to neobjevilo. Delalo to take v zime a nastesti tenkrat zima jeste trvala, takze zlepseni jsem pocitil.
Toyota Avensis Kombi 2.0 D-4D 93kW - bejvávalo
Honda Jazz 1.4 CVT
kar202
Věčnej rejpal

Příspěvek od kar202 »

mrazik píše:
Xfield píše:
modus ponens píše:Aky dovod si mal nahravat novy SW?
Tenhle problem jsem mel take a nastesti v zaruce. Prehrali ridici jednotku, vycistili EGR ventil a uz se to neobjevilo. Delalo to take v zime a nastesti tenkrat zima jeste trvala, takze zlepseni jsem pocitil.
Pánové drobný poznatek k vašemu zjištění, že po nahrání nového softu je vyšší spotřeba. Předem uvedu, že si nepamatuji, kde jsem tyto poznatky četl a proto by bylo dobré je konzultovat s opravdu fundovaným servisákem.

Údajně jsou v řídící jednotce nějaká základní data, která se musí rovněž znovu nahrát, jinak je spotřeba v háji. Dále si řídící jednotka (softvare) znovu sama zadává nová data z jizdy řidiče a přizpůsobuje se jeho stylu. Z těchto důvodů se dokonce nedoporučuje odpojovat baterii - data se vymažou. Dokonce prý mají servisáci při výměně akumulátoru v dílénském popisu nařízeno napojit kontakty na náhradní zdroj, právě z důvodu zachování dat.
modus ponens
Řidič

kar202 píše:Pánové drobný poznatek k vašemu zjištění, že po nahrání nového softu je vyšší spotřeba. Předem uvedu, že si nepamatuji, kde jsem tyto poznatky četl a proto by bylo dobré je konzultovat s opravdu fundovaným servisákem.

Údajně jsou v řídící jednotce nějaká základní data, která se musí rovněž znovu nahrát, jinak je spotřeba v háji. Dále si řídící jednotka (softvare) znovu sama zadává nová data z jizdy řidiče a přizpůsobuje se jeho stylu. Z těchto důvodů se dokonce nedoporučuje odpojovat baterii - data se vymažou. Dokonce prý mají servisáci při výměně akumulátoru v dílénském popisu nařízeno napojit kontakty na náhradní zdroj, právě z důvodu zachování dat.
To je znama vec, ale rozdiel 1L v spotrebe len na zaklade chybajucej datovej mapy je podla mna vela. Na benzinaku som mal svojho casu baterku odpojenu (bez zalozneho zdroja) a spotreba mi badatelne nestupla.
Xfield
Věčnej rejpal

Příspěvek od Xfield »

kar202 píše:Údajně jsou v řídící jednotce nějaká základní data, která se musí rovněž znovu nahrát, jinak je spotřeba v háji. Dále si řídící jednotka (softvare) znovu sama zadává nová data z jizdy řidiče a přizpůsobuje se jeho stylu. Z těchto důvodů se dokonce nedoporučuje odpojovat baterii - data se vymažou. Dokonce prý mají servisáci při výměně akumulátoru v dílénském popisu nařízeno napojit kontakty na náhradní zdroj, právě z důvodu zachování dat.
...znamená to, že časem (až si jednotka nasbírá dostatek dat) spotřeba může opět ustálit a klesnout k původním hodnotám, které byly před přehráním??
kar202
Věčnej rejpal

Příspěvek od kar202 »

Xfield píše:
kar202 píše:Údajně jsou v řídící jednotce nějaká základní data, která se musí rovněž znovu nahrát, jinak je spotřeba v háji. Dále si řídící jednotka (softvare) znovu sama zadává nová data z jizdy řidiče a přizpůsobuje se jeho stylu. Z těchto důvodů se dokonce nedoporučuje odpojovat baterii - data se vymažou. Dokonce prý mají servisáci při výměně akumulátoru v dílénském popisu nařízeno napojit kontakty na náhradní zdroj, právě z důvodu zachování dat.
...znamená to, že časem (až si jednotka nasbírá dostatek dat) spotřeba může opět ustálit a klesnout k původním hodnotám, které byly před přehráním??
Teoreticky ano, ale já na tohle nejsem žádný odborník. Jenže já tam vidím ještě nejméně dva problémy. Ta data jsou dvoje, jedny se musí údajně do nového softu nahrát, ten další problém by mohl vězet v nastavení. Ale jak říkám, nejsem odborník, jen uvažuju logicky. Vem si to jako s počítačem, můžou být dva úplně stejné se stejným softem a každý bude chodit různě rychle, přijde odborník, nastaví ti bios, porovná windowsy a je z toho úplně jiná mašina.
tomko
Věčnej rejpal

Příspěvek od tomko »

a ako sa hovori, ako si motor naucis....
karlos76
Řidič

Příspěvek od karlos76 »

Tady nekdo proste porvokuje :). Ted mi to kleslo na 7,9... asi tim, ze jsem vymenil vzduchovej filtr... V servisu nic nenasli, gumy mam jeste zimni neb pojedu do rakous lyzit, stejne tam mam 4mm, tak to asi pres leto dohobluju na 2mm... Zimni/letni 215/50/17, letni jsou Pirelli, zimaky Barum Bravuris. Oboji foukam na cca 2,4. Max. spotrebu jsem mel v prosinci 9,2l, rakousko zpet, na strese lyze, prkna bez rakve, kdyz to slo, tak tempomat 160. Nikdy jsme do toho nenatankoval vervu nebo topQ, mozna to zkusim, tankuju jen OMV, benzina, obcas i lukoil, shell, agip.[/quote]

.....a jsme doma. Co kdyby ses tak podíval, na kolik se foukají sedmnáctky....[/quote]

Tak se podivej jeste jednou do tabulek, zrejme jsi koukal na rychlosti 160 a vyssi.... Spotrebu ovlivni hlavne hrube podhusteni, ale dokud to neni mene jak rekneme 1,5 na vsech kolech tak neverim, ze spotreba stoupne o dva litry...
Prius + 2013
Auris HSD 2015
Ex. Avensis 2.2 D-CAT 2007, Corolla 1,3 1995
Odpovědět

Zpět na „Avensis“