Kontrolka tlaku uleje
- Surf Rider
 - Člen Týmu

Kontrolka tlaku uleje
Zdravím, chtěl jsem se zeptat, kdy po (během) startu vám zhasíná kontrolka mazání? Nedávno jsem si všiml (a není vyloučeno, že to nedělá už déle), že kontrolka zhasne tak 1 - 2 vteřiny po startu motoru. Tedy za předpokladu, že byl motor vypnut déle než 5 - 10 minut - pokud startuju do té doby, tak kontrolka zhasíná hned po startu (možná dokonce ještě během startu). Teplota motoru (oleje) na to nemá vliv, při volnoběhu se kontrolka narozsvěcuje a nějaké nadměrné klepání taky nepozoruju. Po výměně oleje (a filtru), se to nepatrně zlepšilo, ale ne natolik, aby mě to uklidnilo 
 Díky za vaše postřehy.

Toyota Corolla G6 (4E-FE, 1997)

- Surf Rider
 - Člen Týmu

Jo, ten čas není zas tak dlouhý (proto jsem si toho možná nevšiml dříve, ale až jsem něco speciálně na budících sledoval), ale dle mého názoru by ta kontrolka měla zhasnout hned po startu a ne s, byť mírnou, prodlevou. No, na filtr jsem tak trošku spoléhal, protože po původním majiteli tam byl nějaký Alco, či tak nějak, já tam prsknul MANN-FILTER (W68/3) a olej Q8 10W-40. Najeto +- 160 000 km. Jo a po výměně oleje s filtrem a prvním startu trvalo zhruba stejně dlouho jako při běžných startech, než ta kontrolka zhasla (a to jsem do nového filtru žáden olej předem nelil).

- Pavo.B.
 - Věčnej rejpal

on je to strasne subjektivni pohled , me se zda ze taky sviti dele nez by mel ( taky bych rekl 1s )  - ale zalezi taky na teplote venku a vyse zminenych vecech , pokud te to opravdu tak drazdi - kup si kvalitni budik tlaku oleje a hned si muzes byt jisty  

Altezza Gita  (Lexus IS200 Sportcross)
ex CELICA AT180 "The Widowmaker"

ex CELICA AT180 "The Widowmaker"
- Beaver
 - Věčnej rejpal
 - Kontaktovat uživatele:

Alternativne muzes preventivne vymenit olejovou pumpu.

Toyota Supra 2.5 twin turbo
Lexus IS200
Lexus RX400h
"Vždycky můžete spát v autě, ale nikdy nemůžete řídit dům"
http://www.supraklub.cz

Lexus IS200
Lexus RX400h
"Vždycky můžete spát v autě, ale nikdy nemůžete řídit dům"
http://www.supraklub.cz
Co jsem vypozoroval, když mám na E9 před výměnou oleje, zhasíná to cca ty 2 vteřiny, někdy i víc. Po výměně to zhasínalo skoro hned. Co se dělo pak už nevím, asi se doba zhasnutí nenápadně prodlužovala. Teď mám opět před výměnou a cca poslední 2 měsíce to zase zhruba ty 2 vteřiny po startu svítí. Až vyměním, poreferuju. Jestli se to zhasínání opět zkrátí, začnu věřit, že s tím svícením říká o nový olej.

- Surf Rider
 - Člen Týmu

No během týdne, dvou, pojedu do servisu kvůli pár drobnostem, tak jim řeknu, jestli by mi nezměřili, kolik to tlačí a při příští výměně oleje asi nechám sundat vanu a podívat se, jestli není zanesený koš a vůbec, kolik tam je bordelu, popř. zkontrolovat čerpadlo. Preventivně bych celé čerpadlo neměnil, ale podle chování té kontrolky bych nechal zkontrolovat zpětný ventil na čerpadle, jestli tam už není nějaká slabá ta pružinka tam (ale přesně tu konstrukci neznám, tak ještě uvidím). Každopádně díky za reakce.

Řekněme to takhle:
Kdyby tady existovala firma, která za pár stováků u staršího auta přeměřila tlak v systému, spínání čidla, funkci přepouštěcího ventilu a vyčistila sací koš, byla by životnost motorů o mnoho větší a předešlo by se mnoha pozdějším starostem.
Ale zkuste přijít do průměrného servisu a tuto službu požadovat. Budou na vás koukat jako na zeleného mužíčka spadlého z Marsu.

Kdyby tady existovala firma, která za pár stováků u staršího auta přeměřila tlak v systému, spínání čidla, funkci přepouštěcího ventilu a vyčistila sací koš, byla by životnost motorů o mnoho větší a předešlo by se mnoha pozdějším starostem.
Ale zkuste přijít do průměrného servisu a tuto službu požadovat. Budou na vás koukat jako na zeleného mužíčka spadlého z Marsu.
- Pizzamancz
 - Řidič

...poáč bys jim sebral chlebaJimmi píše:Řekněme to takhle:
2x Toyota Starlet P7, 1,0 l , 1985 a 1988
3x Toyota Avensis 2.0i , 1998, 2003 a 2004
1x Toyota Avensis 1.8 VVTi 2002 - na PRODEJ !!!
Jsem vaše přímé napojení na německý Ebay.

3x Toyota Avensis 2.0i , 1998, 2003 a 2004
1x Toyota Avensis 1.8 VVTi 2002 - na PRODEJ !!!
Jsem vaše přímé napojení na německý Ebay.
- Surf Rider
 - Člen Týmu