Co jste Vy a Vaše Celda dnes dělali??

vše ohledně modelové řady Celica
Odpovědět
Uživatelský avatar
Myfune
Věčnej rejpal
Příspěvky: 1205
Registrován: pon 28.12.2009, 00:29
Bydliště: Hradec Králové

OT

Příspěvek od Myfune »

Si kup větší igelitku :lol:

Jinak jsem si před čtrnácti dny zkusil trochu zasmykovat v HK na parkovišti u "Lízátek"(fotbalový stadión). Ale byl tam jen malej plac a tak se dalo jezdit víceméně jen do kolečka. Ještě je jedno parkoviště u Stříbrňáku co byl Celica Meating, ale tam byl moc hlubokej sníh a vespod vyjeté umrzlé koleje. Takže sem si tak moc neužil.
kunaznory píše:HHH no to bych chctel videt teho psa v igelitce :-D
no ja ho tam zatim vozit mozu bo je to malej prcek ale az vyroste tak ho tam davat uz nebudu bo to bude nejspis pekne hovadko :wink:
Toyota Celica 1,8/85kW (7A-FE) r.v.1999
Ford Focus kombi 1,6/85kw r.v.2010
Toyota Yaris 1,3/66kW r.v.2007
ex:Škoda Felicia kombi 1,3 Lxi/50kW r.v.1996
ex:Toyota Corolla E11 kombi 4WD 1,8/81kw (7A-FE) r.v.2000
Uživatelský avatar
zejdy
Manager Týmu
Příspěvky: 443
Registrován: čtv 11.09.2008, 20:40
Bydliště: Ústí nad Labem

Příspěvek od zejdy »

MungoR píše:
Vazli píše:
kunaznory píše:dnes vejlet s celikou do Uhlířských Janovic pro noveho psika :-) jako cesta tam lahoda D1 vymrzla a slabej provoz ale cesta z5 no hnus sněžení a provoz a taky ten Bandog v autě no celika je tedky krapet oslintana :lol:
no a tak celkove jak vy to valcite --> celicka vs peZZ ????coz?
ja kdyz sem si privezl celicu tak sem rek ze do toho auta psa nepustim a zatim to dodrzuju vezl sem ho snad jen jednou:-D
Taky sem se hned na začátku zařek že žádný zvířata vozit nebudu, maximálně když je fakt potřeba převízt ségřina kapesního psa, tak psa posadit do igelitky a spolujezdec ručí za to že nevypustí ani chlup :D
No já když vezu naší holku, tak vykládám auto dekama a panička se už nevejde....
Obrázek
A to je čuba už o dost mohutnější......
Uživatelský avatar
Muttaggen
Člen Týmu
Příspěvky: 72
Registrován: ned 11.04.2010, 12:23
Bydliště: Tábor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Muttaggen »

hej jako pocasi dneska? silenost...jak to roztalo tak to ted umrzlo a kruhace jsou smrtelna zalezitost ... mel sem to jen taak tak protoze za mnou si to zenska snerovala tak 70 a nejak ji nedoslo ze brzdna draha je x delsi nez na suchu...dekoval sem panu bohu ze sme ji ujel jinak bych mel zadek na zadnich sedackach
Toyota Celica _čičina_ - "Made in Japan The Original"
Uživatelský avatar
Myfune
Věčnej rejpal
Příspěvky: 1205
Registrován: pon 28.12.2009, 00:29
Bydliště: Hradec Králové

Příspěvek od Myfune »

Dneska sem poškádlil Octavistu II. Na třech semaforech furt jako by se mnou závodil, takže na zelenou vždy vyrazil, zatím co já si v klidu dojel k dalšímu semaforu. Na třetím semaforu sem pořádně šlápl na plyn a rozhrabal auto na jedničku. Docela to šlo, protože bylo mokro a ani sem se vlastně moc nerozjel, ale vyrazil sem o chlup dřív než škodovkář. Kolega se asi nejak vyplašil, protože na to dupnul a rozjel se. Jak sem zařadil dvojku, tak už jsem pokračoval v klídku 55, ale chudák v Octávce jel furt závod. Musel sem se hrozně smát, jak se vyplašil a mazal pryč. Zajímavé bylo zjištění, jak sem se ho snadno zbavil a mohl si dál v klidu vychutnat pohodovou jízdu.

Jen dodám, že to bylo teď večer a na silnici nikde nikdo.
Toyota Celica 1,8/85kW (7A-FE) r.v.1999
Ford Focus kombi 1,6/85kw r.v.2010
Toyota Yaris 1,3/66kW r.v.2007
ex:Škoda Felicia kombi 1,3 Lxi/50kW r.v.1996
ex:Toyota Corolla E11 kombi 4WD 1,8/81kw (7A-FE) r.v.2000
Uživatelský avatar
aznoh24
Navigátor
Příspěvky: 89
Registrován: ned 15.03.2009, 16:58
Bydliště: Přerov

technicka

Příspěvek od aznoh24 »

Tak ja jsem celdu odzimoval,nasadil baterku,zkontroloval olej a nastartoval,chytla nadrc:-) prohral ji,projel ji(oskrabal brzdy).
a jel na technickou,trochu sem se bal aby me nevyhodily,znateto,nervozita...
emise docela v poho,volnobech 0,05co2 zvysene otacky 0,17co2.
Prejel jsem na technickou,pan vlezl pod auto,zacal verglovat spredni napravou a pravi: "Tady neni co resit,to auto je jako by sjelo pred mesicem z linky,vsechno jak novy. To vase auto asi zimu jeste nezazilo co?"
Na to mu ja rikam,no,v zimne jeste skutecne nejelo,ja s tim v zimne nejezdim a predchozi majitel v nemecku to mel taky jako druhy auto a v zime nejezdil:-)
svetla atd. vse v pohode,nemel jedinou pripominku, a nazaver jak podepisoval ty papiry tak rika:" jezis,to je rok 99??,ja si myslel ze je to tak 2005,2006,tak to se jim povedlo teda takovej vzhled.
To me velmi potesil,hlavne me potesila technicka bez jedine pripominky,cistej list zavad:-)
Uživatelský avatar
Sutech
Řidič
Příspěvky: 241
Registrován: pon 20.09.2010, 14:40

Příspěvek od Sutech »

Tak jako X dní čekali na jaro :mad:
Uživatelský avatar
HBOSS
Řidič
Příspěvky: 232
Registrován: pát 02.10.2009, 23:36

Příspěvek od HBOSS »

Ta moje přendavá destičky brzdový,pač zadek byl na plech a zítra jde na čelní okno a může se lítat zas :)
Celica 7 gen. silver metalic :)---Sold
Chrysler 300c 5.7 Hemi :)
Uživatelský avatar
Sutech
Řidič
Příspěvky: 241
Registrován: pon 20.09.2010, 14:40

Příspěvek od Sutech »

Hmmm..jelikož už není sůl...tak v 4:00 jedu zkusit jak udělali nový koberec..a kde :?: :!: :?: :!:

HAHAHA
Uživatelský avatar
Myfune
Věčnej rejpal
Příspěvky: 1205
Registrován: pon 28.12.2009, 00:29
Bydliště: Hradec Králové

Budíky a deflektory

Příspěvek od Myfune »

Cca před čtyřmi týdny jsem se nechal ukecat na změnu podsvícení a barvy budíků. Když už jsem se v tom měl rýpat, tak jsem to vzal najednou i s AL rámečky kolem budíků. A nakonec jsem minulý víkend nalepil deflektory bočních skel.

Použité materiály jsou tyto:
Budíky: http://www.aluramecky.cz/e-shop/budiky- ... 1962.eshop
AL rámečky: http://www.aluramecky.cz/e-shop/alurame ... 1565.eshop
Deflektory: dovoz z Ruska :-)

První foceno s bleskem, druhé bez blesku (bohužel rozmazané, ale lépe vynikne to podsvícení)
http://myfune007.rajce.idnes.cz/Budiky_ ... 400109.jpg
http://myfune007.rajce.idnes.cz/Budiky_ ... 400108.jpg

Co mají japonci podsvícení těma třema žárovičkama, tak to by takto rovnoměrně nesvítilo, Musel jsem tedy zabudovat do budíků soustavu LED modulů, LED diod a místo těch tří žároviček se dají koupit LED žárovky s rozptilkou. Zde je tedy pro názornost foto LED soustavy osvětlení
http://myfune007.rajce.idnes.cz/Budiky_ ... 400112.jpg

Ty čtyři hnědé pásky jsou ty LED moduly a samostatných LED diod tam je ještě 9 + ještě 3 v paticích místo žárovek. Nejhorší bylo, že dioda nemohla svítit přímo na budíky, protože nemá rovnoměrné světlo jako žárovka. Takže to muselo jít buď odrazem od zadního bílého plastu a nebo jsou diody dané rovnoběžně s rovinou budíků.

Jak asi tušíte, tak nejtěžší bylo najít správnou polohu svítících diod a následně vymyslet jak je v tom místě upevnit, aby se to při otřesech při jízdě nechvělo. Pomohlo vteřinové lepidlo a na závěr ještě místy zakápnutí tavným lepidlem.

U AL rámečků byl ten středový nejméně problémový, protože stěny toho černého plastu co překrývá budíky jsou kolmé. Ty boční budíky mají stěny šikmé.
http://myfune007.rajce.idnes.cz/Budiky_ ... 400116.jpg

Rámečky se upevňují tak, že se ten přesah vzadu ohne přes ten černý plast. Nezapomeňte použít k tomu ohnutí nějakou kulatinu, aby jste ten AL rámeček nezdeformovali. Mě osobně vyhovoval pochromovaný šroubovák. Aby jsem upevnil konce těch bočních rámečků, tak jsem ten černý plast v rozích prořízl kobercovou řezačkou.
http://myfune007.rajce.idnes.cz/Budiky_ ... 400119.jpg
Než jsem ale přišel na ten správný gryf, a taky při neustálém zkoušení rámečků jak pasují, jsem poškrábal okolí toho černého plastu, takže pak bylo nutné ten plast přestříkat černou barvou, než jsem tam ty rámečky nasadil natrvalo. Ty boční rámečky mají na koncích takové zoubky, které zajedou do těch proříznutých rohů plastu a drží tak konce připevněné. Boční rámečky také přečnívali vzadu někde víc a někde míň, takže jsem si přesah obkreslil fixou a AL rámečky jsem zabrousil tak, aby ten přesah byl všude cca 1 - 1,5 mm. Pak teprve jsem ten přesah vzadu zahnul kulatinkou a tím sem rámečky připevnil.

Tady je plast už přestříkaný a osazený AL rámečky před montáží na budíky.
http://myfune007.rajce.idnes.cz/Budiky_ ... 400121.jpg
A tady zadní ohnutí přesahů AL rámečků.
http://myfune007.rajce.idnes.cz/Budiky_ ... 400123.jpg

Všiměte si, že konce bočních AL rámečků nemají žádný zahnutý přesah. To proto, že krycí plocha překryla jen tu šikmou plochu plastu a na zahnutí už nevyšlo. Proto jsem ještě ty konce od zadu zakápnul vteřinovým lepidlem v těch zářezech.
No a tady už to je celé namontované v autě.
http://myfune007.rajce.idnes.cz/Budiky_ ... 400132.jpg

Jen mě zlobí osvětlení ručiček, protože jsem u některých očistil ten bílý pruh co na nich je a stříkl to průhlednou barvou a tím mi vůbec nesvítí konce ručiček. Jestli někdo víte co s tím, tak se rád nechám poučit. Ale ještě s tím budu experimentovat.

Nicméně při nasazování ručiček byla docela prča do jaké polohy ty ručičky usadit, aby ukazovali správně. Naštěstí mám ještě jeden budík z druhé Celici, takže po cca 6 přepojeních budíků, kdy se motor během cca 15-ti minut ohřál na konstatntní teplotu, otáčky motoru a načetla se hladina benzínu. Jsem už jen řešil ukazatel rychlosti. Tady je problém, že osička na kterou se ručička nasazuje má reálnou nulu až za zarážkou o kterou se jinak ručička při vypnutí opře. Takže nezbývalo než nasadit částečně ručičku rychlosti pod touto zarážkou a potom jí přes tuto zarážku přetáhnout. Sundání zarážky nebylo možné, ale budík je z fólie, takže oproti originálu šlo zarážku trochu vychýlit, aby se dala ručička přetáhnout. Momentálně mi to ukazuje při reálných 59 km na budíku 65 km, takže tam je větší odchylka než jsem měl před tím. Ale protože ještě chci doladit obarvení ručiček aby pokud možno svítili lépe, tak to zatím nehodlám dolaďovat. Bylo mi doporučeno na doladění to porovnat za jízdy s ukazatelem rychlosti dle GPS při 90-ti km a při 50-ti km.

No a takto vypadají ty deflektory:
http://myfune007.rajce.idnes.cz/Budiky_ ... 400134.jpg
http://myfune007.rajce.idnes.cz/Budiky_ ... 400133.jpg
Toyota Celica 1,8/85kW (7A-FE) r.v.1999
Ford Focus kombi 1,6/85kw r.v.2010
Toyota Yaris 1,3/66kW r.v.2007
ex:Škoda Felicia kombi 1,3 Lxi/50kW r.v.1996
ex:Toyota Corolla E11 kombi 4WD 1,8/81kw (7A-FE) r.v.2000
Uživatelský avatar
Kk
Manager Týmu
Příspěvky: 324
Registrován: sob 12.06.2010, 10:24

Příspěvek od Kk »

technickou ... a máme :D
Celica 7g TS
Uživatelský avatar
Sutech
Řidič
Příspěvky: 241
Registrován: pon 20.09.2010, 14:40

Příspěvek od Sutech »

Dnes ráno,když jsem se probudil,vykoukl z okna,nebe bez mráčku...zachvátil mne známý pocit,že dnes je jako den stvořený k projížďce,jen tak bez cíle :inlove:

Vyrazil jsem a po projetí takových těch okrsek v přiměřeném stavu,kde si člověk vychutnává zatáčky,horizonty,zrychlení a opět brždění do zatáček,jsem si řekl,že to završím naopak klidnou jízdou po dálnici :!:

V pohodě na uklidnění si to jedu 130,když v tom mě předjel Avensis,tak jsem mu zamával a nenechal se vytrhnout s pohodičky :roll:

Pak se kolem přehnal Nissan Almera,to jsem taky zůstal v klídku :listen:

Ale...když se na mě začalo cpát Picasso..tak se mi zatáhlo bělmo rudým povlakem,mozek/nebo co mě řídí/ vyslal pokyn..

Podřadil jsem,vystřelil a všem těm sprostým trhanům napráskal :!:

Jenže..jak se jeden nechá unést...ve finále mi tachometr ukázal 200 :bomb:

HMM,asi se budu muset klidnit,nebo skončím bez not a v Polsku na trati budu moci,jet slintat :evil:
Uživatelský avatar
Praetorian
Řidič
Příspěvky: 241
Registrován: stř 10.10.2007, 00:07
Bydliště: Brno(hlavně)

Příspěvek od Praetorian »

Dal jsem si vcera takovou mensi poznavacku pri udrzbe Celdy. Jinak jsem ji total vyluxoval, vydrbal a vyklidil(odlehcena jak zavodak :D ) mafrou nasplichal vsechny plasty i v kufru no a pri jeho cisteni jsem objevil kde ti japonci schovali kliku na hever!:D Taky probehlo cisteni motoru a mazani vseho mozneho. K tomu motoru bych mel prosbu. Mam tam sportovni vduchovy filtr. Rad bych ho uz vymenil a tak se ptam jestli nekdo nema zkusenost s nejakou znackou ktera je nabizi specialne(nebo nejake se stejnyna vlastnostma) pro tyhle auta.
Čelda 98'' GT (SS)
Uživatelský avatar
TomasGT20
Věčnej rejpal
Příspěvky: 608
Registrován: úte 31.03.2009, 15:22
Bydliště: Zlín
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomasGT20 »

to nejlepsi dle me je vzduchac od Apexi
Toyota Celica ST202, SS, LSD
Uživatelský avatar
Praetorian
Řidič
Příspěvky: 241
Registrován: stř 10.10.2007, 00:07
Bydliště: Brno(hlavně)

Příspěvek od Praetorian »

diky za reakci! myslis treba tento?

http://www.a1racing.cz/motor/japonsky-s ... e-priruby/

neni to zbytecna darda? protoze pak si rikam proc nezkusit treba odtud

http://cgi.ebay.com/APEXi-Open-Pod-Univ ... 19c43a6083

A hlavne jake rozmery prosim?

a tady vterinove zmateni!:D

http://www.a1racing.cz/podle-modelu/uza ... -a-toyota/
Čelda 98'' GT (SS)
Uživatelský avatar
TomasGT20
Věčnej rejpal
Příspěvky: 608
Registrován: úte 31.03.2009, 15:22
Bydliště: Zlín
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomasGT20 »

Praetorian píše:diky za reakci! myslis treba tento?

http://www.a1racing.cz/motor/japonsky-s ... e-priruby/

neni to zbytecna darda? protoze pak si rikam proc nezkusit treba odtud

http://cgi.ebay.com/APEXi-Open-Pod-Univ ... 19c43a6083

A hlavne jake rozmery prosim?

a tady vterinove zmateni!:D

http://www.a1racing.cz/podle-modelu/uza ... -a-toyota/
Rozmery ti ted nereknu to opravdu nevim, ale ten odkaz z ebaye je to padelek, to neni prave apexi tomu odpovida i ta cena, ten apexi z cr je pravy original, poznass tak ze original je vyssi na vysku a je o neco svetlejsi jak padelek, proto ta cena je takova, ale treba by sel sehnat i levnej nekde na internetu, prece jen v CR jsou dost velke prirazky. Sam apexi nemam,jelikoz v dobe kdy jsem resil filtr se ke me jaksi nedostalo ze apexi patri ke spicce, mam KN a znovu si ho uz nekoupim. Pokud chches to nejlepsi tak prave apexi.
Toyota Celica ST202, SS, LSD
Odpovědět

Zpět na „Celica“