kontrolka oleje

vše ohledně modelové řady MR2
Odpovědět
martin.matess
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

kontrolka oleje

Příspěvek od martin.matess »

nic jsem tu kloudně nenašel tak se ptám, mám už od včera doma mr2 115kw 3sge, klasika motorizace :) ale rozsvěcí se mi kontrolka oleje ta oranžová shladinou, bylo tam oleje pod min tak jsem litr dolil a je mezi riskami, a 200km to nebliklo, ale dnes jsem ji byl projet ,dal si Laudon trochu zatáček a občas jsem šel na 5500tis jednou i na 6, a ok, a pak jedu kopec dolů, prostě žádný extrém a kontolka se zas rozsvídila ta svině, tak jsem jel lang sam zastavil a oleje furt stejně / najeto po dolití cca 300km/ motor jde hezky, ale olej tam je stará sračka, tak si říkám a modlím se aby to bylo tím olejem, jestli to nebude něco horšího?? nějakej regulátor tlaku mazání či co?? mátě někdo nejaký poznatky?
http://www.martinmatess.estranky.cz/
Celica T20 3sge SSII blue
Corolla e10 swapped 4afe
BMW 318 Is e36 97' M-packet
BMW 320 D combi kůže
BMW 735i 1983' 160Kw
libor12
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od libor12 »

Ta žlutá má stejnou funkci jako u jiných 3s. Hlídá hladinu oleje,nic víc. Taky mohlo odejít do věčných lovišť. Kolik stojí nové se ani neptej,počítám tak pětinu nákupu auta. :) takže se smiř s tím že ho budes kontrolovat ručně. :) napadla mne jiná věc. Pokud by třeba čidlo bylo ok,tak by mohlo jít o to,že olej se nestačí vrátit do vany. To by mohli být zasrane kanály v hlavě a bloku.
...prezidentův poradce... měl z astrofyziky 3-
"Prezidentovi poradci se mýlí,já ne!"
válcová zkušebna 4x4 do 1200hp
martin.matess
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

libor12 píše:Ta žlutá má stejnou funkci jako u jiných 3s. Hlídá hladinu oleje,nic víc. Taky mohlo odejít do věčných lovišť. Kolik stojí nové se ani neptej,počítám tak pětinu nákupu auta. :) takže se smiř s tím že ho budes kontrolovat ručně. :) napadla mne jiná věc. Pokud by třeba čidlo bylo ok,tak by mohlo jít o to,že olej se nestačí vrátit do vany. To by mohli být zasrane kanály v hlavě a bloku.

no a kde to čidlo je prosímtě?? a jak to mohu poznat že sou zasrané kanály?? podle sračky co z toho vypustím se bude dát něco dedukovat? ono ten olej v tom už je asi fakt na úrovni mejdlové vody štrejchlé s dehtem, přemýšlím že bych právě pořídil restrikci pod oil filtr a dal budík, tlaku?? co myslíš?? a pak jak by to mělo být?Y? když je ohřátá a studená, kolik by měla tlačit když je to ok?? a stím regulátorem to nemůže nikterak souviset?? já právě jak do toho humusu nalil litr shell oleje, tak to bylo okl ,ale nalítal jsem 300km a je pravda že jsem ji i protáhl, ale žádný extrém, protože nevím o rozvodech, svíčkách ničem, vše musí přijít nové..... tak pak třeba jak se ten olej "vylepšenej" tím shellem zase skurvil?? jejdanánku, to jsem ještě u 3s nikdy neměl :) mám z toho bejt posranej?

ps, písni něco k těm budíkům prosím :) a ten kompres metr na benzíny ještě máš? prosím cenu do sz :)

jo a ještě mě napadlo, nemám to rád, ale nějakej průplach olej do toho čistící asi nedávat co?? :D jen se ptám.... :oops:
Corolla e10 swapped 4afe
BMW 320 D combi kůže
BMW 735i 1983' 160Kw
libor12
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od libor12 »

Na průplach zapomeň!!! Ten motor ho nikdy neviděl a ten rozpuštěny karbon,to by byla okamžitá smrt. Kompresmetr leží pořád na stejném místě,ani se nehnul a cena pořád stejná. Najdeš ho stejně jako přídavné budíky v inzerci. Čidlo je stejně jako jinde na motorech 3s tedy na olejove vaně pod řemenici.
...prezidentův poradce... měl z astrofyziky 3-
"Prezidentovi poradci se mýlí,já ne!"
válcová zkušebna 4x4 do 1200hp
M.a.R.i
Řidič

Příspěvek od M.a.R.i »

Jsem nedávno měnil žárovky v přístrojovce a zrovna jedna chyběla na žlutý olejničce. Kupodivu po nandání žárovky funguje olejnička bezchybně, jsem zvědavej jak dlouho 8)
Toyota MR2 SW20, rv91, rev.2, 2.0 16V 115kW - SOLD
Lexus LS400, rv98, UCF20, 4.0 V8 223kW
martin.matess
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

takže dal jsem nový olej mos 2 liqui molly a hle... kontorlka svítí už skoro pořád... tak nevím, maže ta kraksna?? nebo co?? když svítí a vytáhnu měrku, oleje je dost... je tedy fakt možný že se to posralo to čidlo úžasný? jinak já měl taky pár celic kde byla ta žárovička vyndaná, a třeba i u gt4 a když jsem ji zapojil... tak svítila :lol:,,

jinak ten olej co jsem z toho včera vylil nevypadal nijak tragicky, byl pěknej hnědej, čistej a olejový filtr byl zn. Toyota, takže tam asi nikdo necpal mogul... ikdyž těžko říci pajvač svíčky tam byly brisk :shock:
Corolla e10 swapped 4afe
BMW 320 D combi kůže
BMW 735i 1983' 160Kw
Yokohama
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Yokohama »

martin.matess píše:takže dal jsem nový olej mos 2 liqui molly a hle... kontorlka svítí už skoro pořád... tak nevím, maže ta kraksna?? nebo co?? když svítí a vytáhnu měrku, oleje je dost... je tedy fakt možný že se to posralo to čidlo úžasný? jinak já měl taky pár celic kde byla ta žárovička vyndaná, a třeba i u gt4 a když jsem ji zapojil... tak svítila :lol:,,

jinak ten olej co jsem z toho včera vylil nevypadal nijak tragicky, byl pěknej hnědej, čistej a olejový filtr byl zn. Toyota, takže tam asi nikdo necpal mogul... ikdyž těžko říci pajvač svíčky tam byly brisk :shock:
brisk to je žalostný :) těch čidel musí mít každej dost na to kolik je rozkuchanejch celic 8)
...a auto chválím, stylová barva :D
Pavo.B.
Věčnej rejpal

Příspěvek od Pavo.B. »

ty cidla jsou vetsinou v zalostnem stavu, radeji na ne nesahat nebo se rozpadnou, bratrovi zatim funguje
Altezza Gita (Lexus IS200 Sportcross)
ex CELICA AT180 "The Widowmaker"
martin.matess
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Pavo.B. píše:ty cidla jsou vetsinou v zalostnem stavu, radeji na ne nesahat nebo se rozpadnou, bratrovi zatim funguje
tojo ale je otázka, jestli to je čidlem , nebo motorem :?
Corolla e10 swapped 4afe
BMW 320 D combi kůže
BMW 735i 1983' 160Kw
Pavo.B.
Věčnej rejpal

Příspěvek od Pavo.B. »

vic verim manualnim vecem - takze merce , a ze by byly zasrane ty kanaly , no to jen tak nezjistis, ale ohni se pod auto a zkontroluj to - vycisti kontakt , treba se to zlepsi
Altezza Gita (Lexus IS200 Sportcross)
ex CELICA AT180 "The Widowmaker"
martin.matess
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

nevím no, olej z toho tekl čistý a pohledem do otvoru pro nalévání jsem viděl vše čisté, nic černého, vše zlatavé a hnědé, nevím no :)
Corolla e10 swapped 4afe
BMW 320 D combi kůže
BMW 735i 1983' 160Kw
Odpovědět

Zpět na „MR2“