zacinam rozumet slovum chiptuning, myslel sjem si, ze optimalizujou vstrikovani, ale oni preprogramuji palubni pocitac a rychlomer, oba pak ukazuji, co chce ridic videtKarlosCZ píše:karlos76: u kar202 sem to videl na vlastni oci
Tempomat a spotřeba
Prius + 2013
Auris HSD 2015
Ex. Avensis 2.2 D-CAT 2007, Corolla 1,3 1995
Auris HSD 2015
Ex. Avensis 2.2 D-CAT 2007, Corolla 1,3 1995
....v současnosti většinou městský provoz, kvůli novému projektu..... a těch 6,1 nepovažuji za žádnou slávu, je to o půl litru více, než jsem byl zvyklý na podzim.... Snad se mi bohajeho nedaj boze neco nezku..ilo.... to by som sa nas... aj jaCommonUser píše:Vsetko je mozne, treba len vhodne podmienky alebo spravne nakalibrovat BC.KarlosCZ píše:karlos76: u kar202 sem to videl na vlastni oci
Jo a kdyby si to chtěl někdo u mne zkontrolovat, stačí říct. Předvedu a třeba můžeme odzkoušet, jakou budu mít spotřebu ve vašem autě, ať víme, je-li to autem, nebo nohama...
Toyota Avensis 2.2 D CAT Lux 130kw
Člověče průměrnou spotřebu na celou nádrž nad 8 jsem ještě neměl.....to bych si musel přerazit nohykarlos76 píše:Se mi snad zdate karlici, zakazuju vam psat nesmysly typu 6,1 litru u D-cat dokud to neuvidim na vlastni oci, mych 8 na PP pri slusne jizde tomu proste neveri!!kar202 píše:A jak se servisem, spokojenost?KarlosCZ píše:jj, v poho, byt cast cesty za hustyho chumeleniTaky sem te rad poznal. A je to skutecne tak, moje auto se chova stejne, vydava stejne zvuky a rozdil bych se zavazanejma ocima poznal jen podle calouneni sedadel .-)
)
dave456 píše:6.1 u 2.2jky?? bavíme se o palivu a na 100 km?
zdares...mam auto po prvni kontrole...10000mil.....kazdy tady pise spotreby 5.5,:6.1...atd,ja se snazim netlacit nato a i tak mam prumer pri 30% dalnice,40% okresky,30% mesto 6.5l/100km,tak ja nevim
jestli je to mnou nebo autem...a to tankuji shell... 
Toyota Avensis T27 2.0 D-4D , T4,sedan,koupena 4.7.2010 v GB
Ztoho si nic nedelej.Ja taky nikdy nebudu mit takovou spotrebu,tedy na nejake trase treba jo, ale ja si celkove jizdu uzivam,tak jestli budu jezdit za 5 ci 10 me je uplne fuk. Navic bydlim v kopcovitem terenu a nemuzu se nikdy dostat na spotrebu treba lidi z Hradce,kde je placka.
T Avensis Wagon 2.0 D-4D /2004/ -Ex
Ford Grand C-max 1,6 EB /2012/
Ford Grand C-max 1,6 EB /2012/
Já si myslím, že tvá spotřeba je naprosto srovnatelná s tou mou. Pokud mám 40% dálnice, taky mi to poskočí a možná více než tobě. To už pak záleží, jak rychle se po té dálnici jede. Já jsem psal o tom, že jsem byl na podzim na průměru kolem 5,6 (většinou město a okresky) ....o tom pásáku jsem samozřejmě žertoval, ale pravdou je, že teď se na tuto spotřebu nějak nemohu dostat dokonce ani teď, když se oteplilo. Je mi jasné, že to je malý rozdíl, ale přece jen mi to hlavou vrtá.manager1 píše:zdares...mam auto po prvni kontrole...10000mil.....kazdy tady pise spotreby 5.5,:6.1...atd,ja se snazim netlacit nato a i tak mam prumer pri 30% dalnice,40% okresky,30% mesto 6.5l/100km,tak ja nevimjestli je to mnou nebo autem...a to tankuji shell...
Zatím mám tuhle teorii: Momentálně mám už 2x za sebou natankovanou Vervu a ta má vyšší cetanové číslo než TOP Q. Pokud je ta Verva jinak destilovaná (na zimu jí určitě při destilaci snižují obsah parafínu kvůli filtrovatelnosti), tak to zároveň sníží dosahovaný výkon. Ony právě ty těžší frakce v naftě dělají největší výkon. Už jsem tu psal, že se chystám znovu pomoci testu porovnat obě tyto nafty a čekal jsem na počasí. Myslím, že čas nadešel. Další nádrž natankuju TOP Q, otestuju a dám vědět. Uváděl jsem tady, že právě u Vervy pozoruju ještě jeden zádrhel - zdá se mi, že velice rychle degraduje. Při čerstvém dotankování pozoruju lepší spotřebu, než u druhé půlky nádrže. Určitá degradace je logická (zpětně vracená nafta prošla ohřevem až na 120 stupňů), jenže rozdíl se mi zdá právě u Vervy nějak moc velký. Vyzýval jsem tu ke společnému pozorování, ale zatím se nikdo nepřidal. Mi se prostě jeví TOP Q s dodatečnou aditivací VIFem za lepší, než všemi chválená Verva, ale zatím si to nedovolím kategoricky tvrdit, jak říkám dlouhodobě testovat se teprve chystám. Ale více hlav, více výsledků a lepší vypovídací schopnost.
na dálnici (>= 120 kmh) je spotřeba vždycky vyšší, obrovské pasivní odpory, zkus vystrčit ruku z okna, todle musí ten motor překonávat.
Já mám úplně surový motor (najeto 1000 km), takže se k debatě přidávat zatím nebudu, skáče to jaxviňa, ale průměr 6.5 u dvoulitra.......hmmm, no nejásal bych. Ale zkoušel jsem po dálnici cca 120 kmh a těch 6.5 to podle PP bralo.
Zase na druhou stranu, u našlapanejch DCATů bych litr vůbec neřešil. Takové auto se kupuje kvůli těm koníkům a ty je třeba řádně nakrmit .
.
Na spotřebu doporučuju Jaryse 1.0 VVT
.
Já mám úplně surový motor (najeto 1000 km), takže se k debatě přidávat zatím nebudu, skáče to jaxviňa, ale průměr 6.5 u dvoulitra.......hmmm, no nejásal bych. Ale zkoušel jsem po dálnici cca 120 kmh a těch 6.5 to podle PP bralo.
Zase na druhou stranu, u našlapanejch DCATů bych litr vůbec neřešil. Takové auto se kupuje kvůli těm koníkům a ty je třeba řádně nakrmit .
Na spotřebu doporučuju Jaryse 1.0 VVT
Avensis 2.0 D-4D, 93 kW, kombi
Hmm...tak ruku z okna říkáš....Hmm a Jaryse říkáš... Hmm, popřemýšlím... Jenže já nemám žádné z aut kvůli spotřebě. Tu řeším proto, že pomoci ní dokážeš zjistit, zda vše funguje jak má....víš? Zda se např. nezasírá EGR, lopatky turba ..... a jakou by to mohlo mít příčinu...například. Ono se tím někdy dá sem tam něco poznat a sem tam něčemu předejít.....Je to lepší, než pak řešit opravy za mnoho desítek tisíc....jeden kolega tu psal, že "...so zovretou riťou...." ....jako ty opravy myslel.dave456 píše:na dálnici (>= 120 kmh) je spotřeba vždycky vyšší, obrovské pasivní odpory, zkus vystrčit ruku z okna, todle musí ten motor překonávat.
Zase na druhou stranu, u našlapanejch DCATů bych litr vůbec neřešil. Takové auto se kupuje kvůli těm koníkům a ty je třeba řádně nakrmit ..
Na spotřebu doporučuju Jaryse 1.0 VVT.
Spotreba
Ahojte. Mam avensisku asi 3 tyzdne. Kupil som ju od "pretekara" s priemerkou (podla palubaku) 8.3 litrov. Bavime sa o spotrebe vylucne v meste, sem tam dialnicny obchvat. Po troch tyzdnoch som mal 7.7 litrov pri jazde typu "ked treba tak tomu pustim". Vcera vecer som tomu pustil trosku viac a bol som pretekar a priemerka je 7.8 litrov.
Nechcem sa chvalit ani stazovat, len sa to sem proste hodilo napisat...
Zdar
Zdar
Toyota Avensiss 2.2 D-CAT combi 2007 130 kW
Já si také jízdu užívám....Je jasné, že v kopcovitém terénu je spotřeba vyšší. Mnohdy se dá vyšší spotřeba naprosto logicky zdůvodnit a uvažující řidič s tím umí kalkulovat a není třeba se nad tím zamýšlet. Ke zvážení je vyšší spotřeba bez zjevného důvodu. Ideální je, pokud měl člověk zmapovanou spotřebu na nějaké pravidelně projížděné trase, kde dokáže napodobit opakovaně podobné podmínky - právě pro takové testy je kvalitně fungující tempomat k nezaplacení. Na takovéto zmapované trase (myšleno na spotřebu) lze pak snadno odhalit, zda se něco dějě ať z autem, nebo s naftou.hudyss píše:Ztoho si nic nedelej.Ja taky nikdy nebudu mit takovou spotrebu,tedy na nejake trase treba jo, ale ja si celkove jizdu uzivam,tak jestli budu jezdit za 5 ci 10 me je uplne fuk. Navic bydlim v kopcovitem terenu a nemuzu se nikdy dostat na spotrebu treba lidi z Hradce,kde je placka.
Díval jsem se do tvé galerie.....ta parkovací kamera je super. To jedinné mi chybí k úplné spokojenosti. Ať ti auťák dobře slouží...
Re: Spotreba
Já myslím, že to může být v normě. S těmito auty se dá jezdit za málo i za více. Záleží na stylu jízdy. Když potřebuju, také to bez zábran ohulím...Remitage píše:Ahojte. Mam avensisku asi 3 tyzdne. Kupil som ju od "pretekara" s priemerkou (podla palubaku) 8.3 litrov. Bavime sa o spotrebe vylucne v meste, sem tam dialnicny obchvat. Po troch tyzdnoch som mal 7.7 litrov pri jazde typu "ked treba tak tomu pustim". Vcera vecer som tomu pustil trosku viac a bol som pretekar a priemerka je 7.8 litrov.
Zdar
Re: Spotreba
No vidis, ja pretekar nejsem, s Oktavkou jsem svych 90% po Praze jezdival pod sest... a presto mam s Avikem to, co mam (viz signatura). Pocitam, ze by to chtelo zase vycistit EGR:(Remitage píše:Ahojte. Mam avensisku asi 3 tyzdne. Kupil som ju od "pretekara" s priemerkou (podla palubaku) 8.3 litrov. Bavime sa o spotrebe vylucne v meste, sem tam dialnicny obchvat. Po troch tyzdnoch som mal 7.7 litrov pri jazde typu "ked treba tak tomu pustim". Vcera vecer som tomu pustil trosku viac a bol som pretekar a priemerka je 7.8 litrov.
Zdar
Avensis T25, 2.2 DCAT, wagon, 2007