Avensis kombi T27 1,8 alebo 1,6 Valvematic
Avensis kombi T27 1,8 alebo 1,6 Valvematic
Zdravim pani,
Vazne uvazujem nad kupou Avensisu a poprosil by som par rad...
Chcel by som sa spytat ako su na tom tieto motory zo spolahlivostou a spotrebou?
Dalej zasadna otazka ci aj ta 1,6 je postacujuci motor pre to auto?
Ako je riesene vstrekovanie paliva ? Je tam priame vstrekovanie do motora alebo nie? Na vstrekovanie sa pytam z dovodu moznosti prerabky na plyn ktoru by som v buducnosti asi rad realizoval. Mate to niekto namontovane v tychto motoroch?
Benzin chcem z beznych dovodov - jazdim na kratke vzdialenosti s malym rocnym najazdom a chcem sa aj vyhnut "dieslovym problemom".
Vopred dakujem za odpovede....
Vazne uvazujem nad kupou Avensisu a poprosil by som par rad...
Chcel by som sa spytat ako su na tom tieto motory zo spolahlivostou a spotrebou?
Dalej zasadna otazka ci aj ta 1,6 je postacujuci motor pre to auto?
Ako je riesene vstrekovanie paliva ? Je tam priame vstrekovanie do motora alebo nie? Na vstrekovanie sa pytam z dovodu moznosti prerabky na plyn ktoru by som v buducnosti asi rad realizoval. Mate to niekto namontovane v tychto motoroch?
Benzin chcem z beznych dovodov - jazdim na kratke vzdialenosti s malym rocnym najazdom a chcem sa aj vyhnut "dieslovym problemom".
Vopred dakujem za odpovede....
- CommonUser
- Věčnej rejpal
Re: Avensis kombi T27 1,8 alebo 1,6 Valvematic
Oba motory su nepriamy vstrek (v T27 aj 2.0 je nepriamy). Pokial viem, daju sa bez problemov prerobit na plyn.
Samozrejme je 1,8 lepsia / silnejsia. Ale ani 1,6 nie je nejaky loser. Spotreby maju podobne, vykony ma 1,8 lepsie.
Ak chces primarne jazdit mesto a okolie bez nejakej velkej zataze, tak ber 1,6. Nikdy som ale tu 1,6 nejazdil.
Pozeral by som sa na to aj cez cenu auta. Ak usetris viac pri 1,6 tak nie je dovod ju nejak zatracovat.
Samozrejme je 1,8 lepsia / silnejsia. Ale ani 1,6 nie je nejaky loser. Spotreby maju podobne, vykony ma 1,8 lepsie.
Ak chces primarne jazdit mesto a okolie bez nejakej velkej zataze, tak ber 1,6. Nikdy som ale tu 1,6 nejazdil.
Pozeral by som sa na to aj cez cenu auta. Ak usetris viac pri 1,6 tak nie je dovod ju nejak zatracovat.
T27 2ZR-FAE Rice on wheels
Rano som bol v Toyote a predajca mi povedal ze vsetky tie motory su priamy vstrek... tak ja nevim...
Z nemecka sa daju zohnat obe motorizacie (nove auta) za dobre peniaze az je to neuveritelne v porovnani so slovenskymi cenami... v zasade nova 1,6 z DE je za tie iste peniaze ako zlahka jazdena 1,8 na slovensku.
1,6 - 1,8 rozdiel 20nm a 15koni citelny rozdiel?
Diki
Z nemecka sa daju zohnat obe motorizacie (nove auta) za dobre peniaze az je to neuveritelne v porovnani so slovenskymi cenami... v zasade nova 1,6 z DE je za tie iste peniaze ako zlahka jazdena 1,8 na slovensku.
1,6 - 1,8 rozdiel 20nm a 15koni citelny rozdiel?
Diki
- CommonUser
- Věčnej rejpal
Ale ja viem. A tomu panovi odkaz, ze nech da vypoved za zavadzanie zakaznika
Mozes si este inak otestovat, ci sa tomu rozumie alebo predtym v Tescu predaval. Napr. co je to Valvematic, ci ma VVTi, typ pohonu klimy, serva, podvozok a pod.
Urcite bude odpoved, ze Toyota vsetko ma ...
... a preto nemozu spustit z ceny ... bla bla ... potom, ze oni nemaju take zlavy kvoli odberom atd. No ani nikdy nebudu mat ... Skladovky mali ale v akcii asi o 2 mesiace neskor (aj tak drahsie).
TTT oznacuje priamy vstrek D4 (direct 4-cylinder - napr. 2.0 v T25).
Mozes posnorit po nete, ak neveris. Ziadny benzinovy motor produkovany TTT pre EU dnes nie je priamy vstrek.
1,8 je lepsia, co k tomu este chces pocut. Ja som tu 1,6 nikdy v rukach nemal, tak to sotva porovnam. Chod na predvadzacku.
Este taky detail: V DE je vela "home" reimporterov a realne tie auta nemaju ani len objednane. Vozia to z Danska (vybavy T1, T2, TX).
Ja som sa s nimi natahoval asi mesiac, nakoniec som radsej zobral priamo zo skladu v DE a hotovo. Drahsie asi o tisicku vtedy, ale auto bolo hned bez problemov s papierami. Mne to zato stalo.
Pozor co je v inzerate ! Oni cakaju na nejake relevanty pocet objednavok a az potom sa vobec objednava. Cakacia doba moze byt az pol roka !
Reci "uz je na ceste" ignoruj (to som pocuval mesiac od viacerych).

Urcite bude odpoved, ze Toyota vsetko ma ...

TTT oznacuje priamy vstrek D4 (direct 4-cylinder - napr. 2.0 v T25).
Mozes posnorit po nete, ak neveris. Ziadny benzinovy motor produkovany TTT pre EU dnes nie je priamy vstrek.
1,8 je lepsia, co k tomu este chces pocut. Ja som tu 1,6 nikdy v rukach nemal, tak to sotva porovnam. Chod na predvadzacku.
Este taky detail: V DE je vela "home" reimporterov a realne tie auta nemaju ani len objednane. Vozia to z Danska (vybavy T1, T2, TX).
Ja som sa s nimi natahoval asi mesiac, nakoniec som radsej zobral priamo zo skladu v DE a hotovo. Drahsie asi o tisicku vtedy, ale auto bolo hned bez problemov s papierami. Mne to zato stalo.
Pozor co je v inzerate ! Oni cakaju na nejake relevanty pocet objednavok a az potom sa vobec objednava. Cakacia doba moze byt az pol roka !
Reci "uz je na ceste" ignoruj (to som pocuval mesiac od viacerych).
Dakujem za odpoved.
Auta som nasiel tu : http://www.ellers.de/vechta_amring/
Vsimol som si ze mas to iste auto(1.8 kombi), ak sa mozem spytat ako dlho ho mas (kolko km) a ci si s nim mal/mas dake problemy.
Dik
Auta som nasiel tu : http://www.ellers.de/vechta_amring/
Vsimol som si ze mas to iste auto(1.8 kombi), ak sa mozem spytat ako dlho ho mas (kolko km) a ci si s nim mal/mas dake problemy.
Dik
- CommonUser
- Věčnej rejpal
To su reimporty - "Ring Edition" maju ohrievanie prdele.
Ty budes uz druhy majitel pri 15km, ale ak tie auta su tam, tak je to detail.
No ja mam len cca 10 tkm, zatial klop, klop ... no problemo. Ani o nicom zatial neviem.
Vadi mi automaticke zamykanie zadnych dveri. To je ale detail. Pri prvej prehliadke to dam asi vypnut - chcelo by to len dlhsi timer po vypnuti motora. Podla knizky to nejde vypnut.
Bud je neviem citat alebo niekto sprasil popis pre M6 verziu.
Ty budes uz druhy majitel pri 15km, ale ak tie auta su tam, tak je to detail.
No ja mam len cca 10 tkm, zatial klop, klop ... no problemo. Ani o nicom zatial neviem.
Vadi mi automaticke zamykanie zadnych dveri. To je ale detail. Pri prvej prehliadke to dam asi vypnut - chcelo by to len dlhsi timer po vypnuti motora. Podla knizky to nejde vypnut.
Bud je neviem citat alebo niekto sprasil popis pre M6 verziu.
Kolega jezdí s 1,6 (T22 lift) a podle jeho hodnocení je to slabé ale na pojíždění po městě mu to stačí. Takže, když se k tomu podívám na ofiko ceník a výbavu, jednoznačně 1,8.
Pokud jsem dobře pochopil, chceš combi, kde je rozdíl 25tKč. U sedanu by to už mělo smysl, rozdíl 100tKč. Stejně zajimavé. Jde jim o stlačení ceny pod půl melounu aspoň u jedné motorizace.
Pokud jsem dobře pochopil, chceš combi, kde je rozdíl 25tKč. U sedanu by to už mělo smysl, rozdíl 100tKč. Stejně zajimavé. Jde jim o stlačení ceny pod půl melounu aspoň u jedné motorizace.
Toyota Avensis 2.0 VVT-i 1AZ-FSE 06 sedan
Nic v zlom, ale 1,6 z T22 je uplne o niecom inom ako 1,6 z T27Amper77 píše:Kolega jezdí s 1,6 (T22 lift) a podle jeho hodnocení je to slabé ale na pojíždění po městě mu to stačí. Takže, když se k tomu podívám na ofiko ceník a výbavu, jednoznačně 1,8.

To sa proste neda porovnavat.
Skoda Octavia Tour II 1,6MPI 75kW 06/2011
Toyota Corolla E15 1,4VVTi 71kW 12/2008
Toyota Corolla E15 1,4VVTi 71kW 12/2008
- CommonUser
- Věčnej rejpal
Neviem co si presne porovnaval, ale tusim, ze aj vybava bola slabsia.Amper77 píše:Kolega jezdí s 1,6 (T22 lift) a podle jeho hodnocení je to slabé ale na pojíždění po městě mu to stačí. Takže, když se k tomu podívám na ofiko ceník a výbavu, jednoznačně 1,8.
1,6 sa dodava aj s manulanou klimou atd - najnizsia vybava.
1,8 ma minimalne tu strednu.
VVTi = proměnné časování sacích ventilůHPX píše:Pani objavil som Avensis za dobru cenu ale ma napisane ze ma motor VVT-I je to mozne vobec ze v tejto novsej generacii je ten motor alebo je to len omyl v popise ? Respektive ake su rozdieli medzi Valvematic a VVT-I ?
Dakujem za odpovede...
Dual-VVTi = proměnné časování sacích i výfukových ventilů
Valvematic = Dual-VVTi + pár dalších úprav

http://www.autokaleidoskop.cz/Novinky/T ... -%28II%29/