Přeji dobrý den a prosím majitele Coroll o vyjádření ke koupi.
Chtěl bych si pořídit Corollu, ale bohužel mám k dispozici omezené finance.
Vyhlédl jsem si model (nevím jestli je to (E10) z roku 1993 do provozu 1994.
Provedení XLI 1,4 16 V LIFTBACK 1332ccm 65 kW /88k. najeto 180tis.km.
V roce 2001 dovoz z D.
El.šíbr, centrál s DO, stavitelný volant a sedadlo řidiče, rádio s CD. Nevím, jestli je to u tohoto modelu běžné, ale má otáčkoměr.
Jinak okna i zrcátka klasicky - manuální.
Pojedu se na to kouknout, ale údajně je bez koroze (kde by mohla koroze nejspíše začít?).
Je po menší opravě a výměně předních dveří.
Osazena Al kola + sada zimních na plechových ráfcích.
Cena by byla asi 65tis.Kč, ale trošku se bojím najetých kilometrů. Není to moc? Na co si mám při prohlídce dát pozor? Nevím koho bych vzal s sebou a bojím se, že toho sám mnoho nezjistím.
Je třeba něco důkladně zkontrolovat v TP? A co na autě?
Jak je to s případnými náhradními díly na 13 let staré auto?
Chtěl bych, aby mi nějaký rok vydrželo, bez velkých a hlavně nečekaných investic. Jsou tyhle modely skutečně bezproblémové?
Osobně dobrou skušenost s japonskými auty nemám. Měl jsem Subaru Libero, ale po dvou letech užívání se po výměně spojky začala sypat jedna věc za druhou.
Předem děkuji za reakce.
S pozdravem Vl.Sl.
Koupě Corolly z roku 1993 - poraďte prosím.
Nazdar,
ja mam doma uz 5 rokov takuto corollu a ztial som do nej okrem benzinu a oleja nemusel dat vobec nic... Vlastne musel som za tych 5 rokov kupit jednu zmalu ziadovku za 150Sk
Ja osobne som s nou velmi spokojni. Inak otackomer nie je ziadny nadstandard, montovali sa bezne. Toyota sa ti proste musi vydarit (co je vacsinou) ale ked sa ti zacne srat, tak je ju lepsie predat. Nechcem ale povedat, ze je toyota nespolahliva a konkretne tento model. Je to jedno z najspolahlivejsich aut. A hrdza? Hlavne sa popozeraj na zadne blatniky, tam sa vie ukazovat a este aj trochu na hranach zadneho kufra. To je tazko takto ti radit, to treba priamo pri konkretnom aute. Ja by som ale uz nikdy nic ine nekupil.
ja mam doma uz 5 rokov takuto corollu a ztial som do nej okrem benzinu a oleja nemusel dat vobec nic... Vlastne musel som za tych 5 rokov kupit jednu zmalu ziadovku za 150Sk

Důležité je zkontrolovat vše jako při každém ojetém autě.
Co se týče koroze, tak zkontrolovat ty zadní lemy blatníků, já mám hatchback z roku 1993 a lemy blatníků jsou OK, brácha měl stejnou z roku 1996 a rez tam měl. A taky zkontroluj rez v okolí těch měněných dveří.
Pak se zaměř na motor, tedy přesněji na stav oleje, tyto Corolly měli údajně problém tuším s guferama ventilů (celá sada těchto gufer stojí cca 1.200,- Kč). Nicméně moje Corollka z roku 1993 a nalítanými cca 173.000 km (je to odhad, protože předchozí majitel stočil o cca 50.000 km tachometr) sežere cca 1-1,5 litru oleje na 10.000km, což je ale hlavně dáno tím, že jezdím velmi krátké trasy, tedy olej i motor se v zimě nestačí ani zahřát. Bráchova z roku 1996 ho žrala nepoměrně víc. A pak že jsou první ročníky nejhorší
Počítej s tím, že budeš muset udělat po koupi komplet rozvody, což ostatně platí pro každé ojeté auto. Ceny ND jsou v pohodě a jsou i dobře dostupné.
Tady máš pár příkladů:
kompletní rozvodová sada Nipparts cca 3.700,- Kč
2ks mikrořemenů, dohromady cca 500-600 Kč
originál svíčky Denso necelých 600,- Kč (kupovaný přímo v Toyotě)
originál olejový filtr Denso cca 300,- Kč (kupovaný přímo v Toyotě)
originál vzduchový filtr Denso cca 600,- Kč (kupovaný přímo v Toyotě)
palivový filtr Nipparts cca 500,- Kč
Ty filtry seženeš i neoriginál a za míň peněz, ale já tu svoji rozmazluju.
spojková sada Starline cca 3.700,- Kč
spojková sada Nipparts cca 5.000,- Kč
A co se týče případné "plechařiny", tak např.
přední kapota cca 2.000,- Kč
přední nárazník cca 1.100,- Kč
nový chladič cca 3.700,- Kč
atd.
Ostatně na ceny se můžeš kounout např. na www.autokelly.cz nebo www.mjauto.cz atd.
Co se týče koroze, tak zkontrolovat ty zadní lemy blatníků, já mám hatchback z roku 1993 a lemy blatníků jsou OK, brácha měl stejnou z roku 1996 a rez tam měl. A taky zkontroluj rez v okolí těch měněných dveří.
Pak se zaměř na motor, tedy přesněji na stav oleje, tyto Corolly měli údajně problém tuším s guferama ventilů (celá sada těchto gufer stojí cca 1.200,- Kč). Nicméně moje Corollka z roku 1993 a nalítanými cca 173.000 km (je to odhad, protože předchozí majitel stočil o cca 50.000 km tachometr) sežere cca 1-1,5 litru oleje na 10.000km, což je ale hlavně dáno tím, že jezdím velmi krátké trasy, tedy olej i motor se v zimě nestačí ani zahřát. Bráchova z roku 1996 ho žrala nepoměrně víc. A pak že jsou první ročníky nejhorší

Počítej s tím, že budeš muset udělat po koupi komplet rozvody, což ostatně platí pro každé ojeté auto. Ceny ND jsou v pohodě a jsou i dobře dostupné.
Tady máš pár příkladů:
kompletní rozvodová sada Nipparts cca 3.700,- Kč
2ks mikrořemenů, dohromady cca 500-600 Kč
originál svíčky Denso necelých 600,- Kč (kupovaný přímo v Toyotě)
originál olejový filtr Denso cca 300,- Kč (kupovaný přímo v Toyotě)
originál vzduchový filtr Denso cca 600,- Kč (kupovaný přímo v Toyotě)
palivový filtr Nipparts cca 500,- Kč
Ty filtry seženeš i neoriginál a za míň peněz, ale já tu svoji rozmazluju.
spojková sada Starline cca 3.700,- Kč
spojková sada Nipparts cca 5.000,- Kč
A co se týče případné "plechařiny", tak např.
přední kapota cca 2.000,- Kč
přední nárazník cca 1.100,- Kč
nový chladič cca 3.700,- Kč
atd.
Ostatně na ceny se můžeš kounout např. na www.autokelly.cz nebo www.mjauto.cz atd.
ja osobne by som sa toho technickeho stavu az tak nebal ako tych spomenutych menenych dveri, dvere sa jedine menia po buracke a ked je auto raz naburane tak moze byt vela drobnych "zraneni" na aute ktore su bud na prvy pohlad neviditelne alebo su dobre zamaskovane,
ak do toho pojdes tak si skontroluj vsetky ovladace, skontroluj vsetky svetla, rucnu brzdu, motor ako chyta, ci je dobra bateria, ake su otacky ked nastartujes a potom ako sa ukludnia, stav oleja vela napovie (ked chyba olej tak bud moc oleja papa alebo sa predchadzajuci majitel nestaral), najlepsie je mat technika pri sebe, skontroluj poriadne doklady, cisla, mozes este skontrolovat rok vyroby okien ci sa zhoduje aj to napovie ci boli len dvere tuknute alebo ci aj sklo bolo rozbite a menene, proste zober niekoho so sebou kto bude mat triezvejsi pohlad na auto pri kupe a ktory si vsimne ine detaily ktory nateseny kupujuci nevidi, drzim palce k dobrej kupe
ak do toho pojdes tak si skontroluj vsetky ovladace, skontroluj vsetky svetla, rucnu brzdu, motor ako chyta, ci je dobra bateria, ake su otacky ked nastartujes a potom ako sa ukludnia, stav oleja vela napovie (ked chyba olej tak bud moc oleja papa alebo sa predchadzajuci majitel nestaral), najlepsie je mat technika pri sebe, skontroluj poriadne doklady, cisla, mozes este skontrolovat rok vyroby okien ci sa zhoduje aj to napovie ci boli len dvere tuknute alebo ci aj sklo bolo rozbite a menene, proste zober niekoho so sebou kto bude mat triezvejsi pohlad na auto pri kupe a ktory si vsimne ine detaily ktory nateseny kupujuci nevidi, drzim palce k dobrej kupe
carina 1,6 78 kW
yaris 1,0 50 kW
yaris 1,0 50 kW
Měl by tam být rozvodový řemen, kladky a pár dalších drobností. Ty sady se liší právě těmi drobnostmi, tedy pro každé auto je trošku jiná, nicméně základ řemen+kladky je u všech. Přesněji to budu vědět asi příští týden, protože si ji budu kupovat.vlado píše:Nazdar saab:
Ocuj v tej sade rozvodom ,to ako co obsahuje? diki