Přímý sání

vše ohledně modelové řady MR2
Odpovědět
Yokohama
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Přímý sání

Příspěvek od Yokohama »

Potřeboval bych poradit od někoho znalýho co se týče motoru, koupil sem kit přímýho sání ale opět tam něco chybí a to díry na připojenej podtlak, mám ho venku a saje jako o život a to tak asi být nemá :D když ho zaslepím motor scípne takže něco důležitýho co jde pod klapku do nějaké kostky....co je to? asi nejlepší bude podtlak zachovat hádám :D Nemáte někdo už řešený přímý sání třeba?

Obrázek
Elvis
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Elvis »

hm... mozem pozriet cez vikend ako to mam ja spravene
Obrázek
Autá, ľudia, príbehy. Vyberáme tie najlepšie témy, príbehy a živé prenosy z motoršportu. volant.tv
Yokohama
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Yokohama »

hele dík ale už to mám vyřešený...holt sem si koupil sání na non turbo americký i když tam měl 2.0 :lol: ale bylo levný takže nemrzí...radši sem si nakonec uřezal kus origo hadice a napasoval to na to. Chtěl sem to zapíchnout na ten zaslepenej otvor za klapkou co maj starší ročníky ale těžko říct jestli by to nemělo vliv ale hlavně že to mám :roll:

Ale zajímalo by mě jestli někdo neporadí kudy mám natáhnout kábly z motoru do kabiny. Potřeboval bych to nejlíp za řidičovu sedačku a ta stěna vypadá neprostupně :evil:
M.a.R.i
Řidič

Příspěvek od M.a.R.i »

Je tam to sani znat? Prijde mi to zbytecny, protoze si myslim,ze mr2 v origo stavu saje dost :). Kdyz ji pri jizde vytocim a vytahnu hlavu z okynka, tak filtr saje jak blazen, skoro to prehlusi motor :). Jinak na ty kabely ti muzu kouknout. Mam to tazeny pod zadnim oknem u trojuhelnikovyho okna. V tydnu budu vykuchavat muziku, tak to muzu nafotit.
Toyota MR2 SW20, rv91, rev.2, 2.0 16V 115kW - SOLD
Lexus LS400, rv98, UCF20, 4.0 V8 223kW
Yokohama
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Yokohama »

Hej jestli to něco přidalo to nevím, kupoval sem to spíš kvůli surovějšímu zvuku a pak sem vyměnil komplet výfuk od Japspeed a docela krutě to přidalo výkon nahoře, změnilo to charakteristiku na kterou sem si dřív stěžoval, že už to od 5 tis rpm netáhne. A a krátký sání se říká že je taky lepší na vysoký otáčky tak to byl i ten důvod. Jinak najezdil sem s tím 10 km takže uvidíme. Ale sem taky rád že sem vyházel tu masu těch krabic protože je tam na všechno víc místa a větší přehled když tam něco dělám :) Jinak jestli se ti bude chtít tak budu vděčnej když se mi po té díře podíváš...
votecc
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od votecc »

Pokud to mas se svodama komplet jako jsem to mel ja nez jsem ti ten koncak od japspeedu prodal tak te obdivuju, ze ten silenej rachot dokazes skousnout :) Co se tyce sani tak jsem vyzkousel snad vsechny mozny varianty ktere me napadli, nejvetsi problem u otevreneho sani je jeho odstineni a dobre vyreseny privod cerstveho vzduchu a dalsich x veci ale to se tady taky uz resilo. Podle me az na zvuk a moznych dva a pul poniku ktere bych jeste veril,ze ti to muze pridat tak diky spatnemu odstineni dalsich deset ubrat. Ale zvuk to ma luxusni:) Ja osobne jsem to nakonec vyresil variantou K&N vlozka a origo toyota airbox posledni generace ma o neco vetsi prumer pro sani vzduchu a jsem maximalne spokojen.Ten hluk otevreneho sani me uz zacinal vadit asi starnu :-) Navic ty krabice tam nejsou podle me jen tak pro paradu ale k potlacovani nezadoucich rezonanci a turbolenci ty japoncici to maj dobre spocitany a vedi co delaj ....
-----------------
Celica T23 2000 - Sold
MR2 MKII 91 rev1 - Sold
MR2 MKII 95 rev3 - Sold
Honda CRX - Sold
Mazda MX3 V6 - Sold
BMW 320i e36 vanos coupe - Sold
BMW 520i e39 2002 - Sold
BMW 330i e46 - in use
Mitsu 3000GT - in use
Yokohama
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Yokohama »

votecc píše:Pokud to mas se svodama komplet jako jsem to mel ja nez jsem ti ten koncak od japspeedu prodal tak te obdivuju, ze ten silenej rachot dokazes skousnout :) Co se tyce sani tak jsem vyzkousel snad vsechny mozny varianty ktere me napadli, nejvetsi problem u otevreneho sani je jeho odstineni a dobre vyreseny privod cerstveho vzduchu a dalsich x veci ale to se tady taky uz resilo. Podle me az na zvuk a moznych dva a pul poniku ktere bych jeste veril,ze ti to muze pridat tak diky spatnemu odstineni dalsich deset ubrat. Ale zvuk to ma luxusni:) Ja osobne jsem to nakonec vyresil variantou K&N vlozka a origo toyota airbox posledni generace ma o neco vetsi prumer pro sani vzduchu a jsem maximalne spokojen.Ten hluk otevreneho sani me uz zacinal vadit asi starnu :-) Navic ty krabice tam nejsou podle me jen tak pro paradu ale k potlacovani nezadoucich rezonanci a turbolenci ty japoncici to maj dobre spocitany a vedi co delaj ....
hele s tím výfukem už je to o moc tižší, nejvíc řve koncák při sériových svodech...při těch co k tomu patří už je to těžká nuda takže spíš smůla pro mě :evil: jinak po instalaci toho sání se to snad ještě z tišilo, což se mi nelíbí a zdá se mi to krutě divný jestli to není jen můj pocit :lol:
S tím sáním sem ujel tak 40 kiláků a jako je to stejný, ještě uvidím ale nevylučuju, že to vyhodím ven. Ono mi to nejede tak v nízkých ale to už bylo na podzim s výměnou svodů tak mě to mate. Holt člověk musí experimentovat aby zjistil jak to je ale o odstínování sem ještě jenom přemýšlel. Težko říct jak moc to má vliv když jedeš? Ten vzduch tam proudí takže za jízdy by to nemuselo být tak tragický ne? Přemýšlím ještě oddělat tu "rýnu" co je na motorovým víku ale váhám no :)
M.a.R.i
Řidič

Příspěvek od M.a.R.i »

Yokohama:
Tak jsem koukal na ty kabely, originálně jsou kabely táhnutý pod středovým panelem a pod boxem mezi sedačkama je průchod do motorovýho prostředu, ale myslím si,že sem tam od motoru nedostaneš, musel by si strhnout tlumení v motorovým prostoru. Já mám ty kabely táhnutý pod zadním oknem, jsou tam vyvrtaný díry. Jinak to asi nepůjde.
Jan Nosek
Člen Týmu

Příímé sání

Příspěvek od Jan Nosek »

Kabely od motoru do kabiny jsem tahal mezi PZ blatníkem a podběhem. Aby se neprodřely, ještě jsem je protáhl v nejužším místě gumovou chráničkou.
honza
Yokohama
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Yokohama »

aha no já bych moc nikde nechtěl něco vrtat tomu se docela bráním. Já potřebuju natáhnout mimo drátky i podtlakovou hadičku z průměrem tak půl cenťáku, počítám s tím, že někde musí být vedená elektrika ale pak mi půjde vlhkost do kabiny :evil:
Honza: vůbec nevím jak si to myslel, v podběhu je někde díra?? nebo si to táhl dveřma? to asi ne ??
M.a.R.i
Řidič

Příspěvek od M.a.R.i »

Já bych se toho vrtání nebál, žádná vlhkost ani smrad mi do interiéru nešel. A aboslutně to okolo vyvrtaný díry nerezne. Mluvím se svojí zkušenosti, jinak bych se na to taky vykašlal :)
Jan Nosek
Člen Týmu

Přímé sání

Příspěvek od Jan Nosek »

Zítra zajdu do garáže a ještě jednou se podívám.
honza
Jan Nosek
Člen Týmu

Přímé sání

Příspěvek od Jan Nosek »

Tak se omlouvám,

tahal jsem vodiče ze zadního kufru do kabiny prostorem mezi PZ blatníkem a podběhem. Z motorového prostoru jsem to dělal ve stávajících kabelových průchodkách mezi motorovým prostorem a kabinou.

Pošli mě e-mail adresu, dám ti tam nějaké fotky z rozebraného vraku.
honza
Odpovědět

Zpět na „MR2“